Te mint vallásos mi a véleményed az evolúcióról?
11-es!
Éppen ezzel a felfogással van a probléma.
5#
"El kell, hogy keserítselek, de a Darwini elmélet már rég megbukott. "
Ezt már én is hallottam, esetleg tudnál linkelni valami infót róla?
"Nincs 100%-os bizonyíték az evolúcióra, de ha van, akkor sem fogja befolyásolni a hitem, mert az evolúcióval is összeegyeztethető, hogy Isten mindennek a teremtője."
Azert vannak normalis valaszok is! jo ezt latni! :-)
(Mivel nem vagyok vallasos inkabb nem nyilvanitok velemenyt a kerdesrol)
"Nincs 100%-os bizonyíték az evolúcióra,"
Majd a betegemnek is azt fogom mondani a kórházban, hogy "Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hír az, hogy önnek olyan bacija van, ami az evolúció nemlétezése miatt elvileg nem is létezhet. A rossz hír pedig az, hogy létezik, és rezisztens az összes létező antibiotikumra."
Az evolúció bizonyított tény, ezt látni fogja bárki, aki a kezébe vesz egy orvosi tankönyvet, mondjuk a sejtbiológiát, vagy a mikrobiológiát. Ha nem volna evolúció, akkor nem lenne szükség új antibiotikumok kifejlesztésére, mert a a szelekciós hatások sem működnének, a bacik nem változnának. Továbbá nem létezne számos betegség sem, az AIDS gyógyítható lenne, nem lenne rák sem, mert a rák kialakulásáért hasonló folyamatok felelősek, mint az evolúcióért. Az evolúció létezik, csak bele kell nézni egy mikroszkópba, és a saját szemünkkel is láthatjuk. Tagadni ostobaság, és műveletlenség. Továbbá az evolúció nem zárja ki Isten létezését sem, mivel a gép attól még foroghat, hogy az alkotó pihen. Isten ugyanúgy megteremthette az evolúciót, ahogy létrehozta a fizika törvényeit is.
Egy medikus
Kedves medikus!
Nem jó dolog összekeverni a mikroevolúciót a makroevolúcióval, hisz míg az előző megkérdőjelezhetetlen, tekintve, hogy a szemünk előtt zajlik, addig a másikra van egy rakás ellenbizonyíték, csak persze ezeket nem nagyon szokták felhozni. :)
A kérdezőnek pedig annyit, hogy én hívő vagyok, és mint már írtam, a makroevolúcióban nem hiszek, olyan rendezett és tökéletesen szabályozott minden, hogy annak nagyjából eredetileg is ugyanígy kellett lennie :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!