Ha vallásos vagy, hogy látod az ateistákat?
Mint bárki mást, aki akármi másban más véleményen van, mint én. Szóval: tiszteletben tartom a véleményét, amíg ő is az enyémet. Velem lehet beszélgetni, akár vallásról is, akkor is, ha a beszélgetőtársam ateista, engem ez nem zavar, de mivel nekem sem áll szándékomban őt meggyőzni, elvárom, hogy ő se akarjon engem.
Különben a saját testvérem is ateista, ami már csak azért is vicces, mert ezt még egy héttel ezelőtt nem is tudtam, valahogy eddig sosem került szóba. Pedig mindig is jóban voltunk, most is jóban vagyunk. Mondjuk egyszer majd szívesen elbeszélgetnék vele arról, hogy miért gondolja így, de egyáltalán nem azért, mert ez engem zavarna, csak szimplán kíváncsi vagyok.
A legtöbb barátom ateista. Nem okoz ez gondot, jól elvagyunk. Hitről ritkán beszélgetünk és általában érdeklődve meghallgatjuk egymás véleményét, ennyi.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!