Milyen vallású legyek?
Egy olyan vallás érdekelne amibe nincsenek szigorú tanok, és azok is ép ésszel betarthatóak. És magába foglalja a szeretet fontosságát és a természet szeretetét.
Nem keresztény vallásokra gondoltam, de azoknak is szívesen meghallgatnám az érveit.
Kérlek hogy ne a másik vallásokat ócsároljátok hanem, egy mellett érveljetek, ami nektek is közel áll a szívetekhez.És ha hívők vagytok akkor kérlek írjátok azt is le hogy a vallás miben járul hozzá az életetekhez.
Köszönöm, ha időt fordítatok erre, a hasznos válaszadók és a legjobb érvelőknek megy a 100%-os ZÖLD KÉZ!
1. A vallás neve
2. Miért ezt a vallást válaztotta az illető
3. A vallása miben járul hozzá életéhez/ mindennapjaihoz
4. Miért ajánlaná vallását másoknak
1. Keresztény, leginkább református
2. Ezt érzem az igaznak. Konkrétan a református vonal azért mert Bibliahűbb mint a katolikus, és nekem tetszik, hogy sokkal személyesebb.
3. Próbálok "jó" ember lenni, és amikor erre gondolok az jó érzés. Sok olyan helyzetben amibe nem mernék csak úgy belevágni nem érzem úgy, hogy egyedül vagyok, ha problémám van akkor pedig nem esek annyira kétségbe. Persze ez az utóbbi még nehéz, mert csak nemrég tértem meg.
4. Nem ajánlom, hiszen az h miben hisz valaki belölről jön, így hiába is ajánlgatnám.
Fordítanék a kérdésen. Miért akarsz ... vallású lenni?
Az emberek különféleképpen viszonyulnak a környezetükhöz. A történések sokakban félelmeket ébresztenek. Az ember agya úgy van programozva, hogy a bizonytalanság jobban zavarja, mint a biztos rossz. Az utóbbiba valahogy belenyugszik, esetleg megmagyarázza. Az előbbiről szeretne biztosabbat tudni, de nincs eszköze hozzá.
Vannak kényelmesek, a félősek, kis önbizalommal rendelkezők, akik azt a választ adják: létezik egy felsőbb lény, ami velem történik az ő akarata, én azt fel nem foghatom, csak elfogadhatom. Ez az ősi gondolat az idők során szerteágazva, az egyes embercsoportok mentalitásától függően sokféle formát vett fel a harcos hirdetőktől a szeretetre buzdító békés meditálókig. Lényeges, hogy aki erre a gondolatra jut, megbékél a környezetével, de fel nem foghatja, miért tesz másképpen a másik ember, miért választja a rosszabb változatot. Ebből fejlődnek ki a vallásháborúk.
Vannak nyughatatlanok, akik mindenre azt válaszolják: MIÉRT? Ők is elfogadnák a felsőbb lényt, csak nincs, aki válaszolna a kérdésükre. Ők sem tudják. Firtatják hát a környezetüket, egyre több szabályszerűséget vesznek észre, mire észbe kapnak kutatókká váltak. Észreveszik, hogy nem egyedül vannak e gondolatokkal, csoportosulnak, mert közben rájöttek, hogy úgy hatékonyabb a keresés.
Ezzel létrejött a két nagy embercsoport. Milyen alapon, milyen vezérlőelv mentén próbálod összeegyeztetni az összeegyeztethetetlent? Választani a saját beállítottságod szerint tudsz, vagy elfogadod és átveszed valaki belső értékrendjét. Döntésedhez az adhat segítséget, ha minden változatot tanulmányozol. Nyilván lesznek, amelyeket öt perc alatt elvetsz, másokba belemélyedsz. Annyi biztos, hogy mindenképpen nyersz vele.
Nos, én 3 éve járok keresztény BAPTISTA gyülekezetbe, és lassan 2 éve vagyok megtért, újjászületett ember. Persze az én életembe is vannak buktatók, próbatételek. És az bizony rajtam múlik, hogy felfelé, istenre nézve, vagy az óemberem gondolatait engedem be az életembe. Ez nehéz, és nem könnyű. De ha van a háttérben egy SZERETŐ gyülekezet,barát, házastárs.. aki hordozza, segíti az embert, akkor sokkal könnyebb.
Ami a lényeg:
- napi kapcsolat Istennel (napi áhitat)
- heti rendszeres igehirdetés hallgatása
- beszélgetés keresztény testvérekkel.
Hogy mit változtatott meg a hívőség az életembe?..
Totális gondolkodásmód váltás, rájöttem a saját hibáimra, rájöttem, mit, mikor, és hogyan rontottam el. Persze nem könnyű az embernek szembesülnie a saját hibáival, de enélkül nem tud továbblépni. És mióta ismerem a rossz oldalamat, és harcolok ellene, sokkal könnyebb lett az életem.
Röviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!