Bűn a tetoválás?
"Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak."
Régóta szeretnék egy rövid idézetet a karomra varratni (próbáltak már lebeszélni róla, hogy később megbánom stb. de nem fogom megbánni ez tuti), meg igaz nem vagyok katolikus de egy kis keresztet szeretnék az ujjamra.
Nektek mi a véleményetek?
A tilalom Mózes harmadik könyvében (19:28) található: „Ne vagdaljátok be testeteket halott gyászolásaként és ne végezzetek magatokon tetoválást, én vagyok az Örökkévaló”! Mivel a tetoválás pogány szokás volt, és akkoriban a higiéniás viszonyok miatt veszélyes is, Isten megtiltotta a saját népének.
Ezzel szemben az újszövetségben már nincs ilyen tiltás, én mégsem tetováltatnék magamra olyan jeleket, amelyek pogány szubkultúrához való tartozást jelképeznek, vagy ellenmondásban vannak az újszövetséggel. Például az "Only God can judge me" ellentmondásban van a Bibliával, amely a Róma 13:1-ben ezt mondja: "Minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mástól, csak Istentől, ami hatalom pedig van, az az Istentől adatott."
mindegy.. a keresztet felvarratom a "Semmit Isten nélkül" feliraton még gondolkozom..
ezt a feliratot egy nagyon vallásos emberen láttam; ha bűn lenne akkor tuti nem varratta volna fel..
szóval tárgytalan a téma..de köszi a válaszokat!
A ne csinálj magadnak faragott képet stb az a bálványimádás ellen szól...
Nekem az a véleményem hogy ha már itt megkérdezted akkor Te magad sem vagy biztos hogy jó dolgot tennél. A lelkiismereted ezek szerint már szólt hozzád. Szerintem nem kívül kellene hogy lássák hogy Krisztus követője vagy. Hanem a belsődből kellene hogy kisugározzon, hogy azt mindenki észrevegye.
Pál apostol a testünket a Szent Lélek templomának nevezi, ez egy kicsit elgondolkodtató....
Ja, de azért kérdezd meg azokat a vallásos embereket, akik tetováltak, hogy hányszor töltötte be őket a Szentlélek.
Úgytudom a tetováltakat nem tudja.
Valaki meg írta, hogy az ószövetségben tilos volt, de már újszövetség van. Én meg azt mondom, Jézus nem törölte al az ószövetséget."nem azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt, hanem, hogy betöltsem azt"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!