Mi a különbség a megtérés és az újjászületés között?
Mami!
Ne hülyítsd a kérdezőt!!
Ha a megtérés a test halála lenne, na az gáz lenne!
Amikor megtérsz, akkor a szívedbe fogadod Jézust. Egy imával vagy pár sorral ahogy akarod de a lényeg ugyanaz nem halsz meg.
János a Máté 3.2-ben azt mondja:"Térjetek meg mert elközelített a mennyeknek országa"
A Te álláspontod szerint öngyilkosságra szólította fel az embereket.
Nem árt ám belelapozni abba a bizonyos Nagy könyvbe mielőtt írnál róla.
Íme egy megtérő ima:
Mennyei Atyám! Az Úr Jézus Krisztus nevében megyek eléd. Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, az egész világmindenségnek a teremtője. Én is a Te teremtményed vagyok. Elismerem, hogy bűnös ember vagyok, és sokat vétkeztem ellened. De én ma elhatározom, hogy megtérek és elfogadom a Názáreti áldozatát, és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. Ezért a szívemet, életemet megnyitom. Kérlek Uram, jöjj a szívembe. Bocsásd meg a bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és annak minden következményétől! Hiszek Benned Jézus. Hiszem, hogy Te vagy az élő Istennek a Fia, ki meghaltál az én bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazítsál engem. Elfogadlak Uramnak, Megváltómnak, Szabadítómnak és átadom az életemet, szívemet Neked. Szabadíts meg Uram! Tiszta szívet teremts bennem! Te azt ígérted, hogy a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni, és Te vagy az Út. Kérlek, vezess engem a Mindenható jelenlétébe! Dicsérlek és áldalak. Szeretlek Uram szívemből, lelkemből, erőmből, a Názáreti Jézus nevében. Dicsőség Istennek, most és mindörökké! Ámen!
Sziasztok!
A megtérésre a Szentírás a görög "metanóia" szót használja, ami a gondolkodásmód megváltozását jelenti. Aki azt írta, hogy a megtérés egy folyamatosan ismétlődő történés, attól szeretném megkérdezni, hogy folyamatosan változtatgatja a gondolkodásmódját? Mert az igencsak furcsa keresztény élet lenne.
Amit tapasztalok a hozzászólók részéről, hogy keverik a megtérés az újjászületés és a megszentelődés fogalmakat. Ez utóbbi jelöli a keresztény élet fejlődését.
Üdv. Péter
# 11/13 Időpont ma 08:26 Számomra a megtérés, Istenhez való megtérés az élet végén.
Nem pedig Jézushoz, mert Jézus számomra egy karizmatikus transzcendens gondolkodású ember volt aki szörnyű halált halt. De csak ember volt!! mint Te vagy a szomszédom vagy a dédapám.A halálával isteni léleknek részévé vált, mint a ük-apám a te ük-anyád és ük-apád.
A bibliából nem tudok példálózni, mert nem értek sok mindenben egyet vele.
Újjászületés itt a Földön nem létezhet.
Mami!
Az élet végén meghalsz. Nem tudsz megtérni mert halott a tested. Nem tudsz beszélni. A szellemed elhagyja a tested és egészen a feltámadásig nem is tér abba vissza.
Mégegyszer!
A megtérés a bűntől való elszakadás és Isten igéje szerint való élet. Jézus azért halt meg a kereszten,hogy a Te bűneidet is elhordozza. Ő meghalt azért mert Te bűnös ember vagy. Feláldozta magát Érted.Érted?
Ezért kell Őt elfogadnod megváltódnak.
Mielőtt besértődnél, hogy bűnösnek neveztelek ne tedd!!
Ádám bűnesete miatt minden ember romlott természettel születik, aminek következménye a bűnös életmód. A bűn gyökere a hitetlenség, az Isten Igéjétől és törvényétől való elfordulás. Isten jósága mellett a Biblia nyilvánvalóvá teszi az emberi gonoszság és romlottság hatalmát is, ami alól az ember képtelen saját erejéből kiszabadulni. Ez a kilátástalan helyzet Isten természetfölötti beavatkozását tette szükségessé.
A Szent Lélek által megelevenített Ige teszi képessé a bűnös embert arra, hogy romlott életmódjával szakítson, és az Úr akarata szerint éljen. Ez az átfordulás jelenti a megtérést.
ma08:26
Üdv,
Jamie
Kedves Péter!
"A megtérésre a Szentírás a görög "metanóia" szót használja, ami a gondolkodásmód megváltozását jelenti. Aki azt írta, hogy a megtérés egy folyamatosan ismétlődő történés, attól szeretném megkérdezni, hogy folyamatosan változtatgatja a gondolkodásmódját? Mert az igencsak furcsa keresztény élet lenne."
A megtérés alatt itt nem azt kell érteni, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat teljes egészében. A gondolkodás megváltozása ugyanis egy helyzetre is vonatkozhat. Hiszen, napról-napra megújul a belső ember, és dicsőségről dicsőségre változunk el az Ige szerint. Tehát én úgy értem, hogy egy 10 éve hívőnek sok olyan dologban van már megváltozott gondolkodása, amiben egy friss hívőnek még nincs. Nincsenek azonos szinten, természetesen.
Valóban, ez a megszentelődés folyamata, a megtérések sorozatából tevődik össze. Nincs közte ellentét.
Az újjászületés az, amire te a megtérés szót alkalmazod- helyesen, mert az Ige is így teszi. Ugyanakkor mégis van leheletnyi különbség a kettő között, amit csak azért fontos hangsúlyozni, mert elég káros tévtanítások kerekedtek abból, hogy "megtérni egyszer kell".
Sziasztok!
Kedves utolsó! Ilyen értelemben valóban naponta meg kell térni. Szerintem alaposan megbeszéltük ezt a témát! Isten áldja meg mindannyiunk megszentelődését!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!