Mit gondoltok erről? (Jehova Tanúival akpcsolatos)
Jó látni más, szélesebb nézőpontokat is végre; különösen azért, hogy az életvédelmen van a hangsúly, méghozzá kiszélesítve.
Az ezzel kapcsolatban kiírt kérdésnél is vannak nagyon jó megközelítések és válaszok, amelyeknek szintén nagyon örülök.
Még egy dolog, ami mellett nem mehetek el szó nélkül; ehhez idézem saját magamat a 20. sz. válaszból:
"Kicsit déja vu – érzésem van, mivel nem is olyan régen (pontosan két hete) történt hasonló eset, amikoris egy vitába (vagy inkább csak egy annak csúfolt értelmetlenségbe) hirtelen belépett egy – az egyik "vitapartnerrel" azonos százalékú – új válaszoló... Most mindkét válaszíró 67 %-os... Hát, vannak ilyen furcsaságok... "
Milyen érdekes, hogy mostanra nem csak az az eddigi 67 %-os válaszoló lett 66 %-os, akivel a vita folyt, hanem a 18. válasz írójának %-a is pont 66%-ra változott az akkori 67-ről... Aki - úgy tűnik - csak azért lépett be ebbe a kérdésbe, hogy engem negatívan minősítsen...
Mondtam én, hogy vannak ilyen furcsaságok...
Üdv mindenkinek. :)
Nem furcsa ez testvérem, csak egy apró infót nem tudsz.
Egy regisztráció, két ember. Egy család. :)))
Kedves Berta! Ha figyelmesebben olvasnál akkor láthattad volna, hogy a kérdésre is válaszoltam, csak én sem mehettem el az mellett, hogy pontosan te vagy az aki folyamatosan minősít másokat, és mindenkinek a stílusát kritizálod! Saját szemedben a szálkát nem veszed észre! Egy másik kérdésnél a minap is a kedves kérdezőt elég rendesen minősítetted! Úgy látszik neked lehet...
Még valami ezzel kapcsolatban! Úgy leátszik neked nem az a lényeg, hogy az illető mit mond, hanem az , hogy ki mondja... Ha tudnád, hogy ki vagyok, eléggé meglepődnél, márcsak azért is mert mintahogy írtam "sok mindenben egyetértünk"(!!!).
Csak azt nem értem, hogyha nem sértettelek meg (ezt írtad), akkor miért foglalkozol még mindíg ezzel.
Tényleg nem akartalak megbántani, sem megsérteni, ezt akkor is írtam! A gyerekedet ís azért fedded meg mert jót akarsz neki...
Én nem a százalékok alapján szoktam "megítélni" (nem elítélni!) az emebereket.
Vidiripi
Szerintem jól reagálták le a dolgot. A férfiak az ajtót "torlaszolták" el ,védve a nőket és gyerekeket.
S nem keveredtek verekedésbe a támadókkal. Csak az a nagyon minimális védekezés volt ami szükséges. Így valóban elkerülték a tömegverekedést.
Vidiripi! Eggyetértek veled!
Ha elkezdték volna egymást gyepálni, akkor ők is erőszakot alkamaztak volna... önvédelem?...
Egy tömegverekedésnél őket is bevihetik, és mit mond, ha valakit megsebesít egy tanú? Azt, hogy ő ütött először...?
Ha én önvédelemből megölök egy embert, attól még megöltem egy embert, változik valami?
"szerintem vicces hogy mennyire természetesnek veszed azt hogy Te fogsz győzni. :)"
Szerintem is mókás, de ennél ott nincs is idő okosabban gondolni az esélyekre. És ha már gondol Micimackó, akkor ne a vereségen rúgózzon... Tényleg derűs állapot ez ott, a pillanatban is, és mivel tényleg csak rögtönözhetsz, akár felfogható örömzenélésnek is, amikor kissé hamar elhúzod a nótáját furcsa embernek. Ha ki se nézné belőled, az csak neked jó... :)
"Ha én önvédelemből megölök egy embert, attól még megöltem egy embert, változik valami?"
Ha teljesen másra törekedtél, és nem vagy okolható azért, hogy feldobta a bakancsot a kedves támadó úriember, akkor baleset. Jó lenne ha többen lennének tisztában az önvédelem alapjaival (lehetőleg titokban:), mert legtöbben simán megtehetnék, hogy szereznek egy csöpp tudást, amivel szinte biztosan megelőzhetik a bajt. Aki jól tudja adagolni az erejét, az nemigen fogja "halálra hatástalanítani" a támadót. Még ijedtében sem. Mindenki döntse el maga, hogy felelősséget vállal-e ezért a saját életében (ami persze sosem független a többiekétől).
Kedves kérdező!
A támadók cselekménye mindenképp megdöbbentő és elítélendő. A bántalmazott embereket és hittársaikat sajnos sok kérdésben félrevezeti a WTBTS. A szüleiddel biztos nem lenne könnyű megértetni, hogy a felekezetükben sok hamis tanítással etetik őket, de talán a jogos önvédelemről elbeszélgethetnél velük az itt olvasható normális válaszok és érvek alapján. A rendes keresztény felekezetekben egészséges tanítások vannak ebben a témában is, az emberek normálisan állnak ehhez, nem olyan fanatikus módon, mint a tanúk, vagy az itt (is) azonos regisztrációról író hiteltelen, kötözködő páros.
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket a bulgáriai eseményekről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!