Bűn-e Isten szemében ha egy férfi borotválkozik?
Olvastam egy teológiai írást, hogy a hívő férfiaknak szakállt kéne viselniük,mert az a természetes. Az Ószövetségben meg le van írva, hogy arcotokat ne borotváljátok kerekre.
És mi a helyzet ha valaki szörteleníti magát máshol is (pl.: a hónalj leborotválása társadalmi norma, és én is így érzem jól magam, mert nem kell ártalamas deókat használnom)
Vélemények?
Köszi a linket. :)
A kommenteket is érdemes elolvasni, nagyon érdekes infókat tartalmaznak.
Üdv. :)
Miért lenne bűn? Isten nem azt akarta, hogy majom maradj, hanem önállóan dönteni akarni képes ember! Ha borotválkozni akarsz tedd azt ha szereted a szőrt az arcodon, na és a párod vagy szerelmed is eltűri, akkor maradj szőrös majom.
Magam részéről még bajuszt is rühelem a száj mentén, még inkább a szőrzetet a sima arc helyett. Ha szőrt akarnék simogatni akkor vennék egy macskát, de még azt se tehetném mert az fiúunokám, allergiás rá.
Summa- summarum neked kell eldöntened, magad ura vagy!
Attól függ, melyik vallás megítélése szerint.
A zsidóság számára bűnnek számított, mivel kinézetükkel is a másságukat - és ezáltal Istent - kellett képviselniük a világban. Ha nem vagy zsidó vagy betért zsidó, akkor lényegtelen, hogy nézel ki, Isten a "szív rejtett emberét" (1Pét 3,3) nézi, és az nem szakállas vagy szakálltalan.
Ha más vallású vagy, akkor nézz utána.
Szerintem azonban Isten számára nem a szakállad a lényeges, hanem a személyiséged és a cselekedeteid.
Nem minden zsidó csak ha jól emlékszem az ortodoxnál akik még hosszú pajeszt is növesztenek- rémesen néznek ki. A legfanatikusabb, bigott zsidók.
Ezzel az erővel visszamehetnénk az ős-korba és úgy járhatnának a férfiak, torzonborz ábrázattal és tar koponyával.
Tudod kérdező szerencsére olyan korban élünk, hogy magad választhatsz hitet és divatot a megjelenésed számára. Vagy is legyél önmagad. úgy gondolkodásban, mint megjelenésben és ne filózz ilyen apróságokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!