Ha létezik Isten, akkor férfi, vagy nő?
Semleges többes. Héberül legalábbis. Elóhim.
Amúgy nincs neme, mivel nincs teste sem.
16:06
A hívők véleményére vagyok kíváncsi!
Miért lenne idétlen egy nő nemű isten?
Amúgy azokkal értek egyet, akik szerint nincs neme.
Isten egy felsőbbrendű entitás. Rá nem jellemző semmi olyan, amit itt a Földön ismerünk.
Tehát neme sincs.
A biblia szerint isten a saját képmására teremtette a férfit és a nőt. -És rengeteg vallásban így gondolják nem csak a keresztény hívők. Ráadásul abban a biblia nevezetű valamiben gyakran Úrnak nevezik az Istent.
(Ezt csak úgy mondom)
Emellett az is fontos kérdés, hogy vajon fehér/barna/fekete bőrű az isten ?
Ha ennyire ragaszkodsz egy vizuális képhez amit imádsz, akkor az nem bálvány imádás ?
Nem az a lényeg, hogy hogyan néz ki, hanem az, hogy milyen üzenetet közvetít.
Erről egy mára morbiddá vált régi vicc jut eszembe:
kisfiú az apjához: Apa, Isten férfi vagy nő?
apa: Kisfiam, Isten férfi és nő is egy személyben
kisfiú: És fekete vagy fehér bőrű?
apa: Isten fekete és fehér bőrű egyszerre
kisfiú: Tudtam! Jackson az Isten!
Bocsi a morbid viccért, de ez most ide kivánkozott
"nagyon idétlen lenne egy nő nemű Isten"
már mért lenne az? csak úgy mellesleg minden férfi először nő! olvastam, h minden magzat először nő, csak később fejlődnek ki a férfiasságra jellemző testrészek és hormonok! szal...
de h válaszoljak az eredeti kérdésre: állítólag Isten semleges, én hiszek benne, de nem vok vallásos, templomba sem járok, szal ez nem biztos, h így van. én egyébként férfinak tudnám csak elképzelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!