E-mailen irt levélbe, hogy kezdjem a megszólítást? Konkrétan nem tudom férfi, vagy nő az illető de hivatalos levélről van szó. Létezik valamilyen általános megszólítás?
Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 11:44
1/10 anonim válasza:
Tisztelt Cím!
Tisztelt Hölgyem/Uram!
2/10 anonim válasza:
Udv,
.....
Ez a legtisztabb szerintem
3/10 anonim válasza:
Esetleg ha van valamilyen tisztsége, azt is odaírhatod, hogy pl Tisztelt Szerkesztő Úr, Tisztelt Ügyfélszolgálat, stb...
a Tisztelt Hölgyem/ Uram is jó
de szerintem a Tisztelt Cím borzasztó... én sosem írnám :S
4/10 anonim válasza:
2.természetesen hülyeséget írt,poénkodott.csak gondoltam szólok:)
a Tisztelt megszólítás általában elég..és utána akihez szól..Igazgató Úr,Ügyvéd Úr..stb...
5/10 anonim válasza:
Ha ujsághirdetésre válaszolsz a Tisztelt Hirdető megfelelő
6/10 anonim válasza:
kedves válaszolók! épp arról van szó, hogy nem tudja a címzett nemét!!!
7/10 anonim válasza:
írd meg konkrétan hova küldöd a levelet!!!APEH,rendőrség stb..
9/10 anonim válasza:
Tisztel hölgyem/uram! nem kell túlbonyolítani
A kérdés ezer éves, de kit érdekel :D
10/10 éáé válasza:
Én általában az "Üdv"öt szoktam, hiszen sok esetben azt sem tudom kit szólítok meg, kinek megy a levél, sőt hogy még a levet ki fogja olvasni és ki válaszol. Plusz lehet több levél kezelő is, akikről nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!