Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha létezik Isten, akkor...

Ha létezik Isten, akkor férfi, vagy nő?

Figyelt kérdés
(Kíváncsi vagyok, a hívők mit gondolnak Isten nemével kapcsolatban.) :D
2009. nov. 28. 15:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Csak mondom: ateista vagyok.

Csak kíváncsi vagyok milyen neműnek látják a hívők istent.

2009. nov. 28. 17:32
 12/21 anonim ***** válasza:

"Semleges többes. Héberül legalábbis. Elóhim.

Amúgy nincs neme, mivel nincs teste sem."

Az eleje akár igaz is lehet, de a második mondatot honnan veszed? Mármint, hogy nincs teste.

Amúgy Atya Istennek is mondja a Biblia (lásd miatyánk).

2009. nov. 28. 17:42
 13/21 anonim ***** válasza:
Hogy honnan veszem? Hát a Bibliából, mivel hívő vagyok. "Isten lélek". János4,24
2009. nov. 28. 17:44
 14/21 anonim ***** válasza:
Nálad a pont.:) Köszi
2009. nov. 28. 18:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Nekem az a kérdésem hogy miért mindenki a keresztény vallásban lévő isntent hozza fel?A kérdező nem írta hogy melyik vallásban.

Egyébként szerintem ha van isten akkor többen is vannak.(tehát van férfi és nő is)

2009. nov. 28. 18:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Ezt elnéztem most láttam hogy ő is a bibliát hozta fel.Utolsó vagyok.
2009. nov. 28. 18:32
 17/21 A kérdező kommentje:

Azért hozza fel példakén mindenki a keresztény istent, mert ebben az országban a legtöbb ember keresztény.

(De én nem.)

2009. nov. 28. 18:34
 18/21 anonim ***** válasza:

Azért jön mindenki a keresztények Istenével, mert eddig csak keresztények válaszoltak, pl mohamedánok nem. Pedig a kérdező tényleg nem határozta meg, hogy melyik/milyen vallás vagy hit követőitől vár választ. Én nem vagyok mohamedán, hanem hívő keresztény, a saját szempontomból írom a saját véleményemet.

17:44

2009. nov. 28. 19:03
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Isten szellemi lény, nem fizikai. Így nincs fizikai teste sem, tehát a kérdés nem értelmezhető e tekintetben.

Amúgy, amikor látomásokban jelképesen ábrázolták, olyankor mindig férfiként jelenítették meg (pl. a szakállas Öregkorú, aki a trónon ül). Ha a főségi elrendezésre tekintünk (a feleség "feje" a férj), ez alapján is egyértelmű, hogy a világegyetem legrangosabb személyét is férfiként jelenítik meg, jelképezik. De hangsúlyozom, ez jelkép. A valóságban nem lehet emberi neme, hiszen nem a mi dimenziónkban létezik. Szellemszemély, nincs fizikai teste, így nemi jellege sem. Más kérdés, hogy rangja miatt férfiként ábrázolják.

2009. nov. 28. 22:04
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyaránt vannak férfi és női vonásai is (transzcendens, metaforikus értelemben), de nincs neme.
2009. nov. 28. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!