Ha létezik Isten, akkor férfi, vagy nő?
Csak mondom: ateista vagyok.
Csak kíváncsi vagyok milyen neműnek látják a hívők istent.
"Semleges többes. Héberül legalábbis. Elóhim.
Amúgy nincs neme, mivel nincs teste sem."
Az eleje akár igaz is lehet, de a második mondatot honnan veszed? Mármint, hogy nincs teste.
Amúgy Atya Istennek is mondja a Biblia (lásd miatyánk).
Nekem az a kérdésem hogy miért mindenki a keresztény vallásban lévő isntent hozza fel?A kérdező nem írta hogy melyik vallásban.
Egyébként szerintem ha van isten akkor többen is vannak.(tehát van férfi és nő is)
Azért hozza fel példakén mindenki a keresztény istent, mert ebben az országban a legtöbb ember keresztény.
(De én nem.)
Azért jön mindenki a keresztények Istenével, mert eddig csak keresztények válaszoltak, pl mohamedánok nem. Pedig a kérdező tényleg nem határozta meg, hogy melyik/milyen vallás vagy hit követőitől vár választ. Én nem vagyok mohamedán, hanem hívő keresztény, a saját szempontomból írom a saját véleményemet.
17:44
Isten szellemi lény, nem fizikai. Így nincs fizikai teste sem, tehát a kérdés nem értelmezhető e tekintetben.
Amúgy, amikor látomásokban jelképesen ábrázolták, olyankor mindig férfiként jelenítették meg (pl. a szakállas Öregkorú, aki a trónon ül). Ha a főségi elrendezésre tekintünk (a feleség "feje" a férj), ez alapján is egyértelmű, hogy a világegyetem legrangosabb személyét is férfiként jelenítik meg, jelképezik. De hangsúlyozom, ez jelkép. A valóságban nem lehet emberi neme, hiszen nem a mi dimenziónkban létezik. Szellemszemély, nincs fizikai teste, így nemi jellege sem. Más kérdés, hogy rangja miatt férfiként ábrázolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!