Olyan sok vallási ünnep van, miért nem ünnepeljük meg Jézus körülmetélését?
Sajnos megemlékeznek róla, ez Január 1-e, születése utáni nyolcadnap, ahogy a zsidó törvény parancsolja.
Éppígy megvan a december 24-től visszafelé a fogantatásnak az ünnepe is.
Ez mind a decmeber 24-éből indul ki, amit persze a katolikusok is elismernek, hogy nem ezen a napon született, ez a Mithrász napisten napjából átintegrált római vallási nap volt. Ilyen a vasárnap megünneplése is. ("Hála" a konstantinuszi fordulatnak) Ahhoz képest ehhez a naphoz viszonyítják a fogantatás és a körűlmetélés ünnepét is.
Üdv: L
Ha a katolikusok is elfogadják, hogy nem Decemberben született Jézus, miért ragaszkodnak még mindig ehhez a szokáshoz. Mint ahogy az előző személy irta, pogány eredete van ennek az ünnepnek. És Jézus egyáltalán nem hagyta meg hogy emlékezzünk meg a születéséről, vagy a körülmetéléséről vagy akár a fogantatásáról. Ellenben minden igaz kereszténynek azt hagyta meg hogy emlékezzenek meg a haláláról.
"Ezt tegyétek továbbra is a rólam való megemlékezésül” (Luk 22:19)
volt/van ilyen ünnep, még a katolikus egyház is tartotta 1960ig
ha tudsz angolul, itt a wiki-cikk róla
Lukács22,19:
"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."
Mikor is? A halálakor?
"Ha a katolikusok is elfogadják, hogy nem Decemberben született Jézus, miért ragaszkodnak még mindig ehhez a szokáshoz. "
Szeretnek mindenféle kultuszt magukba olvasztani, ez Babilon jellemzője is.
Lukács22,19 erre a verse szeretnék válaszolni:
Igen, ezt a parancsot Jézus hagyta meg a követőinek! A halála estéjén ezt tegyék. Viszont a halálának a megemlékezése nem függ össze a körülmetélkedéssel! Nem ír a biblia arról, hogy ezt megkellet volna tartani. Az igaz, hogy a zsidóknál ez kötelező volt, de nem ünnepként tekintettek rá,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!