Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus "Isten"? Volt e olyan...

Jézus "Isten"? Volt e olyan kijelentése ami esetleg ezt támasztja alá?

Figyelt kérdés
2011. dec. 18. 11:27
 141/162 A kérdező kommentje:

Van Leeuwen!

Ez kérdés akar lenni vagy kijelentés? Akármelyik is hol állította én ilyet?

Két külön személyiség de különben egyek.

2012. okt. 12. 05:20
 142/162 anonim ***** válasza:

Kijelentés, ugyanis amennyiben Ők egyek, úgy amikor Jézus azt mondta, hogy "ne kísértsd az Urat, a te Istenedet", akkor ebben a kijelentésben saját magáról is beszélt, tehát nincs alapod belém kötni azért, mert én ezt felvetettem, mint olyan állítását Jézusnak, ahol arról van szó, hogy Ő az Isten.

Vagy pedig tisztázd le magadban, hogy miben hiszel. Ugyanis mint tudjuk, János apostol első levelében megírta, hogy az Isten szeretet, és hogy arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az életét adta értünk. És én ezt vallom.

2012. okt. 12. 19:31
 143/162 A kérdező kommentje:

Van Leeuwen!

Ha csak vallod akkor s a hit hiányzik akkor mi az értelme?

Hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni.

Ha Jézus nem halt meg akkor nincs megváltás ha nincs megváltás akkor mi értelme az egésznek. Akkor üdvözülés sincsen.

Tehát van Isten és van a fia Jézus aki eljött és meghalt értünk. De egységet alkotnak. Ennyi!

Jakab 1:13 Senki se mondja, amikor kísértésbe jut: az Isten kísért engem, mert az Isten a gonosztól nem kísérthető, és ő maga sem kísért senkit a gonosszal.

2012. okt. 12. 22:47
 144/162 anonim ***** válasza:

Te most miről beszélsz? Vallást tettem arról, hogy Jézus az Isten, ez nálam egyenlő a hittel, ebben hiszek, ez van megírva. Ugyebár Jézus mondta:

"Mondom pedig néktek: Valaki vallást tesz én rólam az emberek előtt, az embernek Fia is vallást tesz arról az Isten angyalai előtt;" Lukács 12:8.

"az Isten a gonosztól nem kísérthető"

Ez nem azt jelenti, hogy Jézus nem lehet Isten mivel őt megkísértette az Ördög. Amúgy is mire mondta volna Jézus azt, hogy "ne kísértsd az Urat, a te Istenedet", ha nem lehet kísérteni magyarán mondva próbára tenni? Itt arról van szó, hogy az Istent nem lehet elcsábítani a gonoszságra, nem lehet bűnbe vinni. Jézust sem lehetett, mert a Szent Lélekből lett, az Istentől fogant, YAHWEH Mária méhében emberi testet vett magára.

Nem kéne elbeszélni egymás mellett.

2012. okt. 13. 14:02
 145/162 anonim ***** válasza:
Amúgy meg a megváltás és üdvösség nem Jézus halálában áll, hanem a feltámadásában. Meghalt ÉS feltámadt a halálból, hogy vele együtt mi is feltámadhassunk előbb szellemben, később pedig testben is a halandóságból az örökkévalóságba.
2012. okt. 13. 14:07
 146/162 anonim ***** válasza:

Meg ezt a 22:47-es hsz-edet úgy írtad, mintha én azt mondtam volna, hogy Jézus nem halt meg, amit nyilvánvalóan nem mondtam, mivel a János apostol levelét idézve benne van az Isten halála "az életét adta értünk" AMIT hiszek és vallok. Innen lehet tudni, meg a Jelenések 1:8 és 1:18 összehasonlításából, hogy Jézus=Isten, az Alfa és Omega.

Továbbá onnan, hogy a kegyelmet Jézusnak tulajdonítjuk ÉS az Atyának pl. 2Kor 13:13. Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

A kegyelem Jézustól van, ezért érveltek úgy Kr. u. 325. évben a 2. Niceai zsinaton ahol Jézus Istensége volt a vitatéma, hogy Jézus mindenképpen Isten kellett hogy legyen, különben nem adhatott volna teljes kegyelmet ÉS teljesen ember kellett legyen, különben a megváltás-mű szintén nem terjedhetne ki az egész emberiségre, de tudjuk, hogy Jézus Krisztus áldozata egyszeri és tökéletes volt. Zsidók 10:14. Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.

Jézus tette ezt, ahogy Jézus mondta, hogy neki van hatalma vissza venni az életét azaz feltámadni önmagától a halálból, mivel Ő Isten, és csak Istennek van élete önmagában, minden más létezés tőle függ:

János 10

17. Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

János 10

28. És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.

29. Az én Atyám, a ki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.

30. Én és az Atya egy vagyunk.

A Fiú keze és az Atya keze egy és ugyanaz, ezért mondja, hogy Ők egyek. Tehát Jézus állítja, hogy Ő az Atya.

2012. okt. 13. 14:22
 147/162 A kérdező kommentje:

Jézus nem az Atya. Mert Jézus az Atya fia.

De szerintem teljesen értelmetlen hogy mi itt irkáljunk egymásnak mert én nem úgy gondolom Jézus istenségét ahogyan te.

Meg én továbbra is úgy gondolom hogy Jézust az Atya támasztotta fel s nem magától támadt fel.

Néhány ige amire alapozom a dolgot.

Apostolok cselekedetei 5:30

A mi atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti fára függesztve kivégeztetek.

Apostolok cselekedetei 13:32

Mi is hirdetjük nektek, hogy azt az ígéretet, amelyet az atyáknak tett Isten, beteljesítette nekünk, az ő gyermekeiknek, amikor feltámasztotta Jézust.

Mi is hirdetjük nektek, hogy azt az ígéretet, amelyet az atyáknak tett Isten, beteljesítette nekünk, az ő gyermekeiknek, amikor feltámasztotta Jézust.

2012. okt. 13. 20:48
 148/162 anonim ***** válasza:
82%

Jézus = az Atyával. Máskülönben ELLENTMONDÁS lenne Jézus állítása: "Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt." Jézus EZT ÁLLÍTOTTA. Szóval ha te a Bibliát Isten Szavának tartod és elhiszed ami benne van, akkor te nem mondhatod, hogy szerinted Jézus nem támaszthatta fel magát, MIVEL Ő MEGMONDTA, HOGY NEKI ERRE HATALMA VAN. Meg is tette. Ugyanakkor azt is olvassuk, hogy az Atya támasztotta fel.

2 dolog van. A Biblia azt állítja, hogy az Atya feltámasztotta a Fiút ÉS a Fiú feltámasztotta magát. NEM LEHET ellentmondás, következés képpen Isten feltámasztotta magát, hiszen az Isten egyszerre Atya és Fiú, mert csak EGY Isten van. Nem lehetsz ennyire értetlen.

Ha az egyik állítást tagadod amit Jézus maga mondott, hogy "én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt" majd pedig ki is fejtette, hogy neki van hatalma ezt megtenni, és meg is tette, tehát akkor te tagadod a Szent írás állítását és Jézus saját szavait semmibe veszed. Ezt azért nem kéne.

2012. okt. 13. 21:39
 149/162 anonim ***** válasza:

Illetve hiteltelenné teszed a Bibliát azt állítván az álláspontoddal, hogy a Bibliában van ellentmondás, ami nyilvánvalóan lehetetlenség, mivel az Isten nem hazudik és önmagának nem mond ellent, legfőképpen akkor nem, ha az Ő saját szavairól van szó.

Mondom, döntsd el, hogy miben hiszel. Egy Istenben, vagy háromban? Isten Szavában vagy a te saját értelmezésedben?

2012. okt. 13. 21:42
 150/162 A kérdező kommentje:

Van Leeuwen!

"Illetve hiteltelenné teszed a Bibliát azt állítván az álláspontoddal, hogy a Bibliában van ellentmondás,..."

Csak azért mert én másképp gondolom azért ez még nem annak az állítása hogy ellentmondás van a Bibliában ezt te állítod de nem én.

Nem képzel te egy kicsit sokat rólam. Hogyan tehetném én hiteltelenné Isten szavát? Már bocs de ezen állításod idején nem voltál magadnál.

"Ugyanakkor azt is olvassuk, hogy az Atya támasztotta fel."

Akkor csak nem állítok valótlant. Illetve nem is én állítom a Bibliában le van írva.

"ÉS a Fiú feltámasztotta magát."

Kérlek másold be az igét ahol szó szerint ez áll.

"Jézus maga mondott, hogy "én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt" majd pedig ki is fejtette, hogy neki van hatalma ezt megtenni, és meg is tette, tehát akkor te tagadod a Szent írás állítását és Jézus saját szavait semmibe veszed."

Ezt a logikát követve te neked sem kellene ezt tenni. Mert akkor te is semmibe veszed a Szent írás szavát.

2012. okt. 16. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!