Az apokalipszis négy lovasa a Bibliában?
Jelenések könyve, 6. rész (Csia Lajos féle fordításban):
1 Láttam azután, hogy a Bárány a hét pecsét közül az elsőt felnyitotta. Azután hallottam, hogy a négy élőlény közül egy megszólalt, mintha mennydörgés szólna: „Eredj!”
2 És én láttam. Egyszer csak indult egy fehér ló. A rajta ülőnél íj volt. Koszorút adtak neki, s ő elindult győztesen, és hogy győzzön.
3 Mikor a második pecsétet felnyitotta, hallottam, hogy a második élőlény ezt mondta: „Eredj.”
4 S elindult egy második, tűzvörös ló. A rajta ülőnek elrendelték, hogy vegye el a földről a békességet, hogy egymást öljék. Azután nagy kardot adtak neki.
5 Mikor a harmadik pecsétet felnyitotta, a harmadik élőlénytől ezt a szót hallottam: „Eredj!” És én láttam. Elindult egy fekete ló. A rajta ülő mérleget tartott a kezében.
6 Azután egy szózatfélét hallottam a négy élőlény közül, hogy ezt mondta: „A búza literje egy dénár. Három liter árpát egy dénárért. Az olajat és a bort ne bántsd.”
7 Mikor a negyedik pecsétet felnyitotta, hallottam a negyedik élőlény hangját: „Eredj!”
8 És én láttam. Elindult egy fakó ló. A rajta ülőnek neve a Halál volt. A láthatatlan ország követte nyomon. Felhatalmazást adtak nekik a föld negyedrésze felett, hogy pallossal, éhínséggel, döghalállal és a föld fenevadjaival öljenek.
A fehér lovat általában az evangélium terjedésével azonosítják.
A vörös lovat a polgárháborúval, vagy a terrorizmussal azonosítják, a szürkét a gazdasági válsággal (hiszen éppen az alapvető élelmiszereknek hatalmas árat mond), a fakót pedig a halállal, ami nyomon követi.
Kedves Kérdező!
Egyiptomban már megjelent egy lovas, erről videó felvétel is készült.
Áldás, békesség!
Mihály
Mihály!
Hogy mit is látunk valójában a felvételen? Egyértelműen fényjelenséget. Bár az Apokalipszis négy lovasáról szóló teória sokkal szenzációgyanúsabb, és érdekesebb, az igazság ennél sokkal fantáziátlanabb. A tömegen átvágtató lovast a helyszínen jelenlévők nem érzékelték, pusztán a felvételen, mintegy utólag vált láthatóvá. Így elmondható az is, hogy nem voltak közvetlen szemtanúk, csak azok, akik utólag látták a felvételt. Ebből arra az egyenes következtetésre lehet jutni, hogy a félelmetes lovas nem más, mint egy egyszerű fizikai jelenség. Egy esetlegesen a kamera lencséjén visszavert tükröződés, vagy a környező épületekről visszaverődő környezeti fény. Ha jobban megvizsgáljuk a videót, akkor észrevehetjük, hogy a lovas lassulása, és gyorsulása kísértetiesen megegyezik a kamera lassulásával, és gyorsulásával. Mikor a kamera megindul jobbra, a jelenség is megindul vele együtt, s mikor a felvétel vége felé a kamerát enyhén fölfelé irányozzák, a lovas is feljebb kerül. A következtetés, és a magyarázat tehát szerintünk nyilvánvaló, azonban nem vagyunk meglepve, hogy az emberek többsége mégis inkább a végítélet egyik előhírnökét látja az esetben. Napjainkban, mikor számtalan katasztrófa, és válság sújtja a világot, hajlamosak vagyunk a közelgő világvégét látni mindenben. Mi sem jobb példa erre, mint az, hogy az utóbbi időben – 2012 felé közeledve – egyre inkább megszaporodni látszanak a különböző világvége teóriák, és hoaxok.
Keresztények szemszögéből a világ alakulása Krisztustól az utolső napokig.
Fehér ló - első pecsét: Őskeresztény egyház, kezében az íj, a győztes fegyver jelképe, "és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön."
Vörös ló - második pecsét: A keresztény üldözés több száz éves ideje. "megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard."
Fekete ló - harmadik pecsét: A mérlegelő és a szétszakadó egyház, mely a tiszta lelkületű egyház és a konstantinuszi fordulathoz pártoló kompromisszum, és hatalommal lepaktáló egyház szétszakadása, mérlegelése.
"A búzának mérczéje egy dénár, és az árpának három mérczéje egy dénár; de a bort és az olajt ne bántsd."
Sárga ló - negyedik pecsét: "annak a neve halál, és a pokol követi vala azt" a hatalmat átvevő, a politikával összeszövő egyház hatalomra jutása. Elkezdődött az igaz keresztények 1260 éves üldözése, mely a francia forradalom eszméjével ér véget.
Ötödik pecsét: "látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak." Az inkvizíció és az igaz keresztények üldözetteinek imája, kik megölettek az igazságért.
Hatodik pecsét: Elkezdődik a nagy nyomorúság ideje háborúkkal, ahogy Krisztus a Máté 24-ben prófétálta.
Hatodik-hetedik pecsét közötti beékelt látomás a Jel 7. fejezete, hogy ki állhat meg a nyomorúság idején.
" És mikor felnyitotta a hetedik pecsétet, lőn nagy csendesség a mennyben, mintegy fél óráig." Eljön Krisztus...
Üdv: L
AZ egyiptomi apokaliptikus lóban komoly emberek nem hisznek. AZ apokalipszis ettől sokkal kézzelfoghatóbb, valóságosabb lesz. Nem kell szenzációhajhászás hozzá,mert a maga valóságában borzalmasabb lesz, mint amit el tudtunk volna képzelni.
A lovakról ismét azt mondom, hogy típusok. Nem egyetlen eseményt lehet azonosítani bennük, hanem esemény sorozatokat, melyek meghatározott rendben követik egymást.
Pontosan nem tudom, hogy milyen idézetről beszélsz, de a négy lovas idézetet az első megtette Csia Lajos fordításban.
Ha Károli féle fordítás érdekelne, akkor itt megtalálod:
Üdv: L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!