Ki és hogyan keresztelkedhet meg?
Az elottem szolonak mondom, az az antikrisztusi dolog draga baratom, hogy belekenyszeritenek egy kis gyermeket egy olyan vallasba, amit nem is biztos hogy o akar, es foleg beszelek most a katolikus "vallasrol", amit Krisztus utan valamikor a romaiak alapitottak meg, azok a romaiak, akik megoltek Jezust, es azok akik a templomokba bemenve a balvanyokat imadjak, leterdepelnek mindenfele szobrok elott, es mindenkihez imadkoznak, szuz Mariatol kezdve szent Antalig, amik ezek a dolgok EGYERTELMUEN UTALATOSAK ISTEN ELOTT!!!! Amit O ki is jelentett egyertelmuen, (semmi mast nem mondok peldanak, csak a 10 parancsolatot, de meg ezer es egy helyen egyertelmuen megtalalhato a Szent Irasban).
Es ez "antikrisztusi" locsogas?
"Az elottem szolonak mondom"
Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!
Te kisegítő iskolába jártál?
Nem bűn csak baj.
Jehova Hamis és Hülye Tanúi egy ilyen egyszerü szabályt newm birnak felfogni?
A kérdés;
Ki és hogyan keresztelkedhet meg?
Erre válaszolj!
Antikrisztusi mocskolódásodra nem vagyok kiváncsi.
Eloszoris,...nem vagyok Jehova Tanuja, es en sem kovetem az o tanitasukat, de ennek ellenere nem ocsmarolom le oket mindenfele tragar szavakkal, nem hulyezem le oket, pedig mondom, en sem ertek eggyet az o felfogasukkal es tanitasaikkal.
Arra a kerdesre pedig, hogy ki keresztelkedhet meg,
erre az a valaszom egyszeruen, hogy MIDENKI !
Igen,...mindenki meg keresztelkedhet, aki kepes az agyaval felfogni, hogy mit cselekszik! En nem tudom,
olyan nehez ezt felfogni hogy egy kisgyermek, foleg egy csecsemo meg donteskeptelen? Ez egyszeruen rakenyszerites, a gyermek szulei ra eroltetnek egy olyan vallast, ami raadasul olyan, ami nem tetszo dolog Istennek, ahol balvany szobrok elott terdepelteti le az embereket, ahol Szuz Maria a kozbenjaro,...ahol a papokat "Atya"-nak kell szolitani, (en tudtommal egyedul egy ATYA van, o pedig szemelyesen ISTEN, O az en atyam es nem egy foldi halando ember, hol van az megirva a Bibliaban, hogy itt a foldon nekem az egy elo Istenen kivul mast is Atyanak kene szolitanom? Aki erre nekem konkret valaszt es pontos igehelyet ad, annak behodolok)....es meg sorolhatnam ezeket a szamtalan felre tanitasokat, amiket a katolikus "vallas" tanit.
Holott a Biblia szot sem ejt ilyen dolgokrol pl., hogy
"Imadkozzatok szuz Mariahoz, szent Bonifacon keresztul az Isten tudja kikhez meg, NEM! Egyedul JEZUS KRISZTUS a kozbenjaro ember is Isten kozt, es O esedezik erettunk
szuntelenul, ejjel s nappal. (pl. 1.Tim.2/5,)
Egy gyermek, az kb. 14-16-18 eves koraig gyermek marad,
valtozo termeszetesen, ki milyen erett, es milyen erett a felfogasa. Ha egy gyerek pl. 16 evesen ugy gondolja es ugy erzi, hogy o neki meg kell keresztelkedni, akkor azt minden tovabbi nelkul megteheti, es ebben nem akadalyozhatja meg termeszetesen senki sem. De viszont akkor ezt mar SZABAD ELHATAROZASABOL teszi! Es itt ez a lenyeg, errol beszelek,...
Tehat,....nem kell kiforgatni a szavaimat, nem kell neveletlen es gusztustalan megjegyzeseket rogton odavagni a masik embertarsunknak, hanem mielott barmihez hozza szol valaki e temaban, NYISSA KI A BIBLIAT, ami ISTEN SZAVA az elso betutol kezdve a legutolsoig, es jarjon utana az igazsagoknak, amik abban le vannak irva, es ne kezdjen el rogton okoskodni a sajat gondolatmenetei alapjan !
(Mindezt persze csak abban a hitben tegye, hogy ha teljes szivbol hiszi, hogy a BIBLIA valoban Isten igeje, es szavai,...ellenkezoleg az mar az o baja, ha nem hiszi,....mert a hitre termeszetesen senkit nem lehet es nem is kell kenyszeriteni).
Mindenkitol elnezest kerek, hogy egy kicsit az alap tematol elkanyarodtam, de valahol ezeket ugyerzem muszaly voltam elmondani, mert azert valahol megiscsak ehez a temahoz kapcsolodik.
Az Ur aldjon meg mindenkit, sziasztok !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!