Ki és hogyan keresztelkedhet meg?
A gyereket szerintem különösebb ellenkezés nélkül megkeresztelik.
Legfeljebb megígértetik veletek, hogy később lesz elsőáldozó (ha katolikus), fog bérmálkozni/konfirmálni.
Az en velemenyem az, hogy jobb, ha hagyjatok a gyermeketeket igy ahogyan van, hidd el, ez a legjobb, majd ha a gyerek
felno, es erett gondolkodasu lesz, akkor majd o eldonti
szemelyesen, hogy mit akar, meg akar keresztelkedni vagy sem.
Csak egy kicsit kell utana nezni a Bibliaban, hogy Jezust is 33 eves koraban keresztelte meg keresztelo Janos,
es vele sem rohantak a szulei, Maria es Jozsef csecsemo koraban semmifele paphoz hogy keresztelje meg ot.
Es ha meg egy kicsit kutakodtok a Bibiliaban, az utan is konnyen utalan lehet jarni, hogy keresztelo Janos kiket keresztelt. Csecsemoket? Gyermekeket? NEM,....mind felnott es erett emberek voltak, akik SAJAT DONTESUK alapjan keresztelkedtek meg, es nem a szuleik dontese alapjan, hiszen epp ez Isten akarata az emberekkel,....hogy mindenki sajat elhatarozasa alapjan szulethessen ujja.
Tehat, hidd el, nem lesz a gyereketeknek semmi baja, ha nem keresztelitek meg, Isten igy is vigyaz ra, es gondot visel rajuk, hiszen az is meg van irva hogy "a gyerekeke az Isten orszaga", es mindaddig, amig felnotte nem valnak,
es nem lesznek sajat donteseik, akaratuk, stb., addig Isten fog gondoskodni roluk.
Majd ha felno a gyermek, akkor majd o eldonti hogy akar e kereszteny lenni vagy sem, (egyebkent remelem hogy a jo utat valasztja majd, es az lesz),...de ha esetleg megsem,...es mas vallast, mas istent akar kovetni, akkor az mar viszont tenyleg az ö dontese lesz, szuveren joga valasztani,...de viszont akkor mar o fog felelni a donteseiert,....es nem ti, a szulei.
Dehat ez meg odebb van egy kicsit,...meg jo par ev:)..
Remelem egy kicsit tudtam segiteni,
Isten aldjon benneteket!
" 19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, 20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."
Mt 28,19-20
A megkeresztelkedés szükséges az üdvösséghez.
Kérjük a keresztelendő gyermek szüleit, hogy a keresztelés tervezett időpontja előtt legalább 3 héttel jelentkezzenek a plébánia hivatalban.(személyesen, vagy telefonon) Ekkor a "Jelentkezés keresztelőre" című adatlapot kell kitölteni, ill. lehetőség nyílik a keresztelés időpontjának rögzítésére. Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzák magukkal a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.
Egyet értek a 01.33-al, nekem is az a véleményem, hogy
nem szabad bele kényszeriteni egy még döntésképtelen kis csecsemöt semmilyen vallásba, legyen az katolikus, református vagy bármi, majd ha elég felnött lesz, akkor majd ö eldönti hogy mit akar. áz égvilágon semmiröl sem fog lekésni.
Liberális anyukák sétálnak egymás mellett, tolják a gyerekkocsikat. Az egyik megkérdezi a másiktól:
- Mondd, neked mid van: fiad vagy lányod?
- Majd eldönti ő maga, ha felnő
Szerintem ne hallgas az antikrisztusi locsogásra, a keresztelés ennél sokkal komolyabb dolog.
Ha budapestiek vagytok akkor tudok segíteni is ha probléma adódna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!