Létezik Isten?

Figyelt kérdés
2011. dec. 2. 20:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Bazz te meg ne állítsd olyan dolgokat h "bebizonyította a régészet". Semmit sem bizonyított be, mert több helyen sántít. Annyi hogy most ez a hivatalosan elfogadott nézett, mint régen az hogy lapos a Föld. Majd megdől, kit érdekel? A vallásosok mindenható-teremtő istentörténete se zavar különösebben meg ez se, marakodjatok csak jó nézni, de mondom ne állíts olyat ami nem igaz.
2011. dec. 3. 01:33
 12/20 anonim ***** válasza:
A lapos Föld sosem volt hivatalos nézet, legfeljebb filmekben. Sőt, már az ókorban több matematikus is kiszámolta a kerületét. Továbbá itt nem elméletekről van szó, hanem tényekről. Harmadrészt pedig az előző kommentedből ordít, hogy azt sem tudod, miről van szó. Akkor amúgy volt valami mondanivalód azon kívül, hogy te nem hiszel semmiben és fel tudsz tenni két ostoba kérdést?
2011. dec. 3. 01:44
 13/20 anonim ***** válasza:
31%

"Az V. század elejétől az ortodox kereszténység magáévá tette a 397-ben elhunyt Philastrius, bresciai püspök egyetlen, de annak a haláláig erőltetett ostoba tételét, miszerint földünk lapos és az körül keringenek az égitestek. "

Nem tudtam h ekkora "szakértők" is írogatnak ide. A Nobel-díj meg ott porosodik a szekrényen mi? Amúgy nem vagyok biológus, és nem szántam a választ komoly vitaindítónak, inkább csak egy ilyen böfögjünk már be az okostojásnak valami hülyeséget, de akkor mégis írok komolyat. Emlékeztem valami olyasmire még régebbről h az evolúció sem magyarázat mindenre. Kicsit keresgéltem és ezt találtam:

"A fejlodéselmélet elonyben részesítésének legfobb oka arra a zavarodottságra vezetheto vissza, hogy az emberek mire is gondolnak, amikor az evolúcióról beszélnek. Az evolúció félreértheto kifejezés. Ha az evolúció egyszeruen annyit jelent, hogy " ido során végbemeno változás," az nem vitatható. A molylepke, a hawaii bormuslica, és még a galapagoszi pintyoke is világos példa az idok során végbemeno változásra. Ha valaki azt mondja, hogy az evolúciónak ez a formája tény, nos legyen. Sok tudós azonban túlmegy ezen az állításon. Mivel az "ido folyamán végbemeno változás" egy tény, érvelésük szerint az is tény, hogy a moly, a bormuslica és a pintyoke mind-mind egy távoli közös ostol származnak. Ezzel azonban kitérés a válaszadás elol.

Az igazi kérdés az, hogy a moly, a muslinca és a pintyoke honnan származnak eredetileg, hogyan jelentek meg eloször? A jelenlegi genetikai változatok természetes kiválasztódásának közismert példái nem adnak választ arra, hogy hogyan lettek a lovak, a darazsak, a harkályok és a ma élo sokféle állat. Az evolucionisták szerint ennél a pontnál lépnek be a képbe a mutációk. Azonban a mutációk sem javítanak a dolgon."

2011. dec. 3. 01:54
 14/20 anonim ***** válasza:
31%

Jah meg ez is beugrott:

"A DNS spirál Nobel díjas kutatójától, aki a pánspermia elmélet kidolgozója is: "Nagyobb az esélye annak, hogy egy roncstelep felett áthaladó tornádó összerak egy működőképes repülőgépet, mint annak, hogy az "őslevesben" "véletlenül" létrejöjjön egy ilyen komplex dolog, mint a DNS.

2011. dec. 3. 01:57
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Persze, az inkák meg gigantikus teknősnek gondolták a bolygót, de amiért ők ezt gondolták, az ortodoxok meg amazt, attól ez még tényként nem fogadta el az emberiség. Amiért valami vallási oldalról bemásoltál valami hülyeséget az evolúcióról, ami a szelekcióra szűkíti le az egész folyamatot, attól még nem ástál alá semmit, ugyanis ez kb. olyan, mintha azt mondtad volna, hogy hogyan repül a repülőgép, ha nehezebb a levegőnél. Az a Nobel-díjas kutató pedig biztosan nem ezt mondta, ugyanis először nem a DNS jött létre, szóval ez megint valami kamuidézet, ráadásul a biogenézis egy teljesen más tészta, mint az evolúció (tehát már megint nem tudod, miről beszélsz).
2011. dec. 3. 02:14
 16/20 anonim ***** válasza:
48%
Meg is van a forrása a hülyeségnek, Raymond G. Bohlin, fundamentalista zoológus. Köszönjük, Emese.
2011. dec. 3. 02:16
 17/20 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem valahol legbelül mindenki érzi, hogy van Isten. Azon már érdekesebb elgondolkodni, hogy miért akarják annyira elnyomni ezt az érzést.
2011. dec. 3. 10:19
 18/20 anonim ***** válasza:
68%

Aata

Nem érzi mindenki, csak akit úgy neveltek.

2011. dec. 3. 11:19
 19/20 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem van Isten!

Annak aki hisz benne.

2011. dec. 3. 13:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem látjuk istent, de attól még létezik, akár hisznek benne, akár nem! A levegőt sem lássuk, mégis tudjuk, hogy van. 1 igaz isten van, amit a Biblia is konkrétan elmond: Zsoltárok 83:18, más Bibliákban 19.
2011. dec. 17. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!