Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hamvasztást vagy az "egészbe...

Peruccsia kérdése:

A hamvasztást vagy az "egészben" temetést preferálod?

Figyelt kérdés

Tán a kérdésemből is kitűnik, hogy nálunk a hamvasztás dívik. Nemrég olvastam egy hírt, hogy Pakisztánban egy sírásó a nemrég eltemetett nőket-lányokat kiásta és kedvüket töltötte rajtuk (remélem értitek, hogyan). Illetve mennyire etikus pl. a két-három évszázada halott Széchenyi püspököt múzeumban mutogatni?

Vallási szemszögből válaszoljatok

2011. nov. 26. 12:04
1 2
 11/17 Tyler913 ***** válasza:
50%
Rosszul tudod.
2011. nov. 26. 12:59
 12/17 A kérdező kommentje:

Hármasnak (12:16) írom:

Nem kötelező "megtartani" a sírhelyet:

Koporsósnál 25 év, urnásnál 10 év a bérleti idő. Ha nem hosszabbítják meg, megszüntetik azt a sírt és kiadják más elhunytnak (vagy "friss" halottnak vagy egy átköltöztetettnek).

Tényleg, ha valakinek a csonjait száz év után elhamvasztják, akkor lekerül a mennyből?

2011. nov. 26. 13:00
 13/17 anonim ***** válasza:
48%

"Én csak azt szeretném meg kérdezni,hogy ateista emberek mit keresnek ezn az oldalon?"

Ugyan-azt amit a hívők, a valláskritika oldalon. :)

2011. nov. 26. 13:15
 14/17 anonim ***** válasza:
Pont nem rég beszéltünk erről,én azt szeretném,hogy hanvaszanak el és a hamvaim szórják bele a Balatonba,mert nagyon szeretek ott lenni..
2011. nov. 26. 17:30
 15/17 yuda ***** válasza:
100%

Ha szigorúan bibliai alapon nézzük, akkor természetes úton történő temetés volt.

Másrészről viszont hiszem, hogy Isten mindenható, szóval nem tud úgy elhamvadni valaki, hogy őt újra össze ne tudná majd rakni, ha eljön a feltámadás ideje :)

2011. nov. 26. 19:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Vallási oldalról: A túlvilágra úgyis csak az ember lelke kerül, a teste itt marad. Az, hogy a test lassan rohad el a földben és eszik meg a kukacok, vagy gyorsan elégetik, végeredményben ugyan az. Por lesz ebből is, abból is. Szerintem semmivel nem jobb rohadni mint elégni.

Más oldalról: Az összes családtagomat eltemették. Négy nagyszülőmet, három nagyszülőm szüleit. (A negyedikről sajnos nem tudok.) És a fateromat is.

Összesen nyolc sírhoz kell folyamatosan kijárnunk, rendben tartanunk. Nem nagy a család, többen vannak a temetőben, mint az élők. Így ez elég nagy terhet jelent. A temetési költségeket összesen ne is számoljuk össze, de a sírhely újra kiváltása is iszonyú költségekbe fog kerülni.

Arra pedig nem visz rá a lélek, hogy anyagi okokra hivatkozva egyszerűen ássák ki és dobják ki a felmenőim maradványait.

Ha rám kerül a sor én azt szeretném ha elégetnének. Nekem már akkor úgyis mindegy, hiszen az nem én leszek már, csak egy test, amit pár évtizedig használtam.

2012. jún. 4. 22:20
 17/17 anonim ***** válasza:
23%
Egyészben! Az a természetes, emberként eltünni, nem pedig egy felüzelt instantizált rakás ganajként. Meg a hideg is kiráz amikor elképzelem,ahogy szénnéég a holttest a kamencében, és aztán ledarálják. Közben szétlopkodják a testrészeket erekjének eladják neten satöbbi, vannak ilyen aljasságok. Hamvasztás ócska divat. El kéne törölni örökre. Természetes az egészben a földbe. Ez a hamvaszásos divat pont annyira gagyi mint a szilikon mell.
2012. jún. 26. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!