Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hamvasztást vagy az "egészbe...

Peruccsia kérdése:

A hamvasztást vagy az "egészben" temetést preferálod?

Figyelt kérdés

Tán a kérdésemből is kitűnik, hogy nálunk a hamvasztás dívik. Nemrég olvastam egy hírt, hogy Pakisztánban egy sírásó a nemrég eltemetett nőket-lányokat kiásta és kedvüket töltötte rajtuk (remélem értitek, hogyan). Illetve mennyire etikus pl. a két-három évszázada halott Széchenyi püspököt múzeumban mutogatni?

Vallási szemszögből válaszoljatok

2011. nov. 26. 12:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%
Hamvasztást. Nekem ne rothadjon a testem a földben még hónapokig.
2011. nov. 26. 12:06
 2/17 anonim ***** válasza:
33%
Első vagyok, nem olvastam a vallási szemszögös részt. Vallási szempontból nem tudom mert ateista vagyok, szóval nálam ez nem mérvadó. Annyit tudok hogy a végrendeletemben ki fogom jelenteni, hogy keresztény pap nem teheti be a mocskos lábát a temetésemre, és csakis a barátok szólalhatnának meg, ahogy azt ateista temetésen szokás. De ennek semmi köze ahhoz, hogy hamvasszanak vagy egészben temessenek. Bár ahogy az első válaszban indokoltam, hamvasztás párti vagyok.
2011. nov. 26. 12:08
 3/17 anonim ***** válasza:
86%

Hamvasztás. Ha felfordulok, hamvasztani fognak. Le van csekkolva. Gyorsabb, tisztább, olcsóbb, a hamvakat szét kell szórni, és nem kell a hozzátartozónak fél életén át a temetőbe járni kapálni meg dudvázni. November 1-jén vagy a születésem napján meg otthon is gyújthatnak egy mécsest, ha akarják.

Semmi fakszni.

2011. nov. 26. 12:16
 4/17 anonim ***** válasza:
83%

hamvasztás

kevesebb helyet foglalnék xd

a többi érvemet már leírták helyettem

anyum szerint hülye vagyok de ez az én dolgom:D

2011. nov. 26. 12:36
 5/17 Tyler913 ***** válasza:
88%

"keresztény pap nem teheti be a mocskos lábát"- mi ez a heves indulat?Jesszusom...Oké,hogy nem vagy vallásos,de ennyire ne gyűlölj azért.

De hogy ne offoljak: én is hamvasztás párti vagyok.Pont a múlt héten beszélgettünk erről egy elég magas rangú református lelkésszel,és ő is azt mondta,hogy egyáltalán nem mérvadó,hogy hamvasztás vagy hagyományos temetés történik-e.Én személy szerint úgy gondolom,a hamvasztás tisztább,ráadasul olcsóbb dolog.Ha a saját hamvaimról lenne szó,én szét is szóratnám,ne kelljen a családomnak egy kődarabhoz kijárkálniuk,és drága pénzen fenntartani.

2011. nov. 26. 12:39
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

eleinte én is azért voltam hamvasztás párti mert azt hittem olcsóbb

aztán felvilágosítottak h nem:D

de ettől függetlneül még mindig inkább hamvasztés

2011. nov. 26. 12:41
 7/17 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy van-e bennetek érzés, hogy a hamv/kop változattól függően máshogy alakul a túlvilági "életetek"
2011. nov. 26. 12:44
 8/17 Tyler913 ***** válasza:
94%
Miért alakulna máshogyan? Nem tudom,pontosan hogy működnek a dolgok a túlvilágon-ahogyan senki más sem.De mivel akárhogy is temetnek,egy idő után csak por marad utánad,amely aztán teljesen elegyedik,igazából nem mérvadó,hogyan lettél eltemetve.
2011. nov. 26. 12:46
 9/17 A kérdező kommentje:
Úgy tudom a három ábrahámita vallásnál nem kerülhet a mennybe a hamvasztott, a hinduknál meg a földön kóborol a lélek a hamvasztásig vagy az idők végezetéig.
2011. nov. 26. 12:49
 10/17 anonim ***** válasza:
32%
Én csak azt szeretném meg kérdezni,hogy ateista emberek mit keresnek ezn az oldalon?
2011. nov. 26. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!