A hamvasztást vagy az "egészben" temetést preferálod?
Tán a kérdésemből is kitűnik, hogy nálunk a hamvasztás dívik. Nemrég olvastam egy hírt, hogy Pakisztánban egy sírásó a nemrég eltemetett nőket-lányokat kiásta és kedvüket töltötte rajtuk (remélem értitek, hogyan). Illetve mennyire etikus pl. a két-három évszázada halott Széchenyi püspököt múzeumban mutogatni?
Vallási szemszögből válaszoljatok
Hamvasztás. Ha felfordulok, hamvasztani fognak. Le van csekkolva. Gyorsabb, tisztább, olcsóbb, a hamvakat szét kell szórni, és nem kell a hozzátartozónak fél életén át a temetőbe járni kapálni meg dudvázni. November 1-jén vagy a születésem napján meg otthon is gyújthatnak egy mécsest, ha akarják.
Semmi fakszni.
hamvasztás
kevesebb helyet foglalnék xd
a többi érvemet már leírták helyettem
anyum szerint hülye vagyok de ez az én dolgom:D
"keresztény pap nem teheti be a mocskos lábát"- mi ez a heves indulat?Jesszusom...Oké,hogy nem vagy vallásos,de ennyire ne gyűlölj azért.
De hogy ne offoljak: én is hamvasztás párti vagyok.Pont a múlt héten beszélgettünk erről egy elég magas rangú református lelkésszel,és ő is azt mondta,hogy egyáltalán nem mérvadó,hogy hamvasztás vagy hagyományos temetés történik-e.Én személy szerint úgy gondolom,a hamvasztás tisztább,ráadasul olcsóbb dolog.Ha a saját hamvaimról lenne szó,én szét is szóratnám,ne kelljen a családomnak egy kődarabhoz kijárkálniuk,és drága pénzen fenntartani.
eleinte én is azért voltam hamvasztás párti mert azt hittem olcsóbb
aztán felvilágosítottak h nem:D
de ettől függetlneül még mindig inkább hamvasztés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!