Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A barátnőm apja Jehova tanúja....

A barátnőm apja Jehova tanúja. Barátnőmet letiltotta a számítógépről, elvette a telefonját és azt mondta addig nem adja vissza még nem szakít velem. A barátnőmet nem nagyon érdekli ez a vallás, de mindig hurcolja magával a gyűlésekre. Mit kéne tenni?

Figyelt kérdés
A vallásban benne van ,hogy a gyerek azzal barátkozik akivel akar,ha jehova ,ha nem.Ha megpróbálok beszélni vele ,csak jön a hülyeségeivel,de értelmes választ nem tud adni a kérdésre miért? Egyetemista vagyok,nem dohányzok,nem bulizok folyton,minden munkát megcsinálok amit tudok,minden nyáron dolgozok saját pénzből vettem motort,saját pénzből csináltam meg a "B" és az "A" jogosítványt. De még csak esélyt sem ad arra ,hogy megismerjen.Úgy gondolja ,hogy ő jobban tudja mit akar a lánya. Jövő hónapban lesz 1 éve hogy együtt vagyunk.Van valami ötlet mit lehetne tenni? Esetleg Más Jehova tanúja véleményét is ki szeretném kérni. Miért vannak ilyen durva ellentétek a vallások között. Én keresztény vagyok ,de nem gyakorolom a vallást. Talán pont ilyenek miatt. Próbáltam vele normálisan beszélni nem használt.

2011. nov. 26. 01:48
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%

Jésus fakkom mennyi agymosott van itt.Persze, hogy jehova tanúja áll a háttérben,szerencsétlen lányt sajnálom, hogy ilyen győkér apja van. Ha tudnátok olvasni a kérdező teljesen normális fiú,sőt a mai világban példakép is lehetne:"Egyetemista vagyok,nem dohányzok,nem bulizok folyton,minden munkát megcsinálok amit tudok,minden nyáron dolgozok"

Még ha nem lenne jehovai agymosott az apja,akkor is ostoba lenne,hogy ilyen normális gyerektől akarja elszakítani a lányát.

2011. nov. 26. 09:12
 12/38 anonim ***** válasza:
29%
Senki nem szolta meg a fiut. Csak az lett valaszolva, hogy apa lehet mas fiutol is tiltana, legyen normalis vagy sem, de nem biztos hogy azert mert Jehova tanuja. Talan csak azert mert tul fiatal lany. A jehovas lanyoknak nem lehet fiukkal baratkozni?
2011. nov. 26. 09:22
 13/38 anonim ***** válasza:
26%
Biztos vagyok benne, hogy jehovás mániája miatt tiltja a lányát.Logikusabb jelen esetben.
2011. nov. 26. 09:48
 14/38 A kérdező kommentje:
Én már nem tudom mire gondoljak.Elmentem ilyen jehova akármire amire szoktak menni.Ott is ugye igazából csak mellette ülhettem.Néha mondtak olyanokat, hogy badarságokat ,hogy az embere esze megáll.De végig néztem a társaságon,javarészt idős emberek voltak ott,meg gyerekek akik nem tehetnek mást,mert viszik magukkal őket.Barátnőm apja is pontosan nem tudom hány éves 50 körül. Teherautó sofőr,8 általánossal és egy "C" jogosítvánnyal.Elmentem máskor is ilyen akármire ,de akkor már azt sem engedte ,hogy mellé üljek.Nem tudom felfogni ,hogy miért jó neki ,ha tönkre teszi a lánya életét. Nem látja,hogy szeret velem lenni? Ha nem szeretnénk egymást ,szerintem nem lennénk együtt 1 éve. És csak úgy találkozhatunk ha valahogy elcsempészem. 7km-re lakik tőlem,ennél messzebb nem is tudtunk menni,mert ha jön a telefon ,hogy haza kell menni mert apa mindjárt hazaér vagy valami akkor menni kell.Teljesen tanácstalan vagyok.Kollégiumban vagyok heti 5 napot.Én csak a hétből 1 napot kérnék,hogy együtt lehessek vele.Nem értem miért olyan nagy kérés ez a világtól :( Mivel le van tiltva a gépről még interneten sem tudunk beszélni. Szereztem neki egy telefont azon tudunk néha beszélni vagy sms-ezni.
2011. nov. 26. 12:00
 15/38 anonim ***** válasza:
26%
Iskolazas vallasnal nem szamit. Nagyon sok Jehova tanuja van, akik orvosok, birok.
2011. nov. 26. 12:03
 16/38 Peruccsia ***** válasza:
11%

Sajna akkor még 15 hónapot várnod kell, addig az apja a gondviselője. Utána hozzád költözhet.

Ha igaz a szerelem köztetek, kibírod.

Illetve a lány altassa be az apját, hogy szakítottatok, és folytassátok titokban.

2011. nov. 26. 12:14
 17/38 A kérdező kommentje:
Remélhetőleg 15 hónap múlva is egyetemre fogok járni és kollégiumban leszek. Nem tud hozzám költözni.
2011. nov. 26. 12:52
 18/38 A kérdező kommentje:

FromOz

A válaszaidból azt veszem ,ki Jehova tanúja vagy. Így van? Mert érdekelne ez a dolog. Miért van ilyen hatalmas mértékű előítélet a Jehova tanúinál más vallások ellen?És a válaszban nem azt várom ,hogy nincs ,mert van.Saját bőrömön tapasztalom.Ugyanis esélyt nem kaptam a megismerésre. Mikor bemutatott barátnőm otthon az első kérdések egyike az volt milyen a vallásod. Aztán egy jó fél órás kiselőadás a vallásról és az ellentétekről.

2011. nov. 26. 13:10
 19/38 anonim válasza:
82%
Barátom...! Nálam ugyanez volt 2 éve. Szerelmes voltam egy tanú lányba (illetve most is az vagyok...), fel évet voltunk együtt, de én még a szüleit se ismertem, mert nem mehettem el hozzájuk. Ő volt nálunk párszor, de arról se tudtak a szülők. Az jó hogy te elmentél ilyen összejövetelre, legalább tudod miről van szó. Én nem voltam egyszer se, sajnos nem jutott el addig a kapcsolatunk, hogy elmenjek. Csak ott ismerhettem volna meg a családot. De akkor sajnos én csak egy nagy gyerek voltam, attól függetlenül hogy nagyon szerettem őt, sokmindent nem értettem meg, hogy miért úgy van. Amivel persze akaratomon kívül megbántottan őt. Az én barátnőm meg volt már akkor keresztelve, ami náluk egy fontos elköteleződést jelent. Mi hivatalosan nem is járhattunk, a gyülekezetben senki nem tudta, hogy udvarlója van. Persze ha én is tanú vagyok, akkor mindenki tudta volna. De amúgy náluk nincs járás, csaj ilyen udvarlás, ha meg vannak keresztelve. Na... remélem jobbra fordulnak majd a pápával a dolgok!
2011. nov. 26. 14:14
 20/38 anonim ***** válasza:
31%

Sziasztok!

Kérdező, itt több probléma is van.

1. Alány apja Jehova Tanújavallást követi.

2. A lány még nem nagykorú, ezért félti az apja valószínűleg.

A vallás itt a dominánsabb, szerintem. Sajnos, nem nagyon tudsz semmit tenni, mert a lány még nem nagykorú.

Ha a lány 18 éves lesz, akkor már több mindent lehet tenni az ügy érdekében, lehet emberjogi szervezetekhez fordulni (pl. www.humana.org) de mivel a lány még nem nagykorú, ezért valószínűleg nem tudnának még segíteni.

Üdv: Napirai

2011. nov. 26. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!