Istenkép-formáló könyv?
tud valaki ajánlani nekem olyan könyvet ami segít abban, hogy a bennem lévő Isten-kép átformálódjon normális irányba?
hasonló problémáim vannak mint amit itt írnak, idézek:
"Amíg nem teljes az ismeretünk Róla, addig tele vagyunk kétségekkel, nem vagyunk biztosak a segítségében. János levelében azt olvassuk, hogy míg nem vagyunk teljesek Isten szeretetével, addig félelmek gyötörnek minket, bizonytalanságban élünk. A bizonytalanságunk pedig a korábbi kapcsolatainkból fakad, mert emberekben rendszerint csalódunk. Mivel az istenképünk eredetileg az „apaképünkből” ered, aki nem volt tökéletes, vagy éppen nagyon rossz volt, Istenről is hasonlóképen gondolkodunk. Vagy olyan tanításokat hallottunk, amelyek egy állandóan büntető, számon kérő, túlságosan is távoli uraság képét festették elénk Istenünk gyanánt."
Tökéletes Isten-képet semmilyen könyvből nem nyerhetsz. Egyfelől minden könyv emberek által van tolmácsolva, másfelől Istent senki sem ismeri.
A Biblia valóban fontos olvasmány, de amint itt a fórumon is látod, onnan is százféle Isten-kép formálódik. Ha a keresztény vonulat érdekel, ajánlanám a négy evangéliumot alapos olvasásra, mert Jézus azt mondta: aki engem látott, látta az Atyát. Ha ezt elhiszed neki, nézd meg, milyen volt Ő és megismered az ideális keresztény Isten-képet. (Aztán nézz szét a fórumon és látni fogod, hogy ez mennyire szerteágazó a valóságban. )
Ajánlom még Anthony De Mello, és C.S.Lewis könyveit olvasásra.
Freya
Én ezeket ajánlom amik segítenek jobban megismerni Istent.
Könyvek:
Sr. Margaritha: Jézus ma is él
Tardif, Emiliano: Jézus él!
Fausztina nővér naplója (letölthető)
Magánkinyilatkoztatások
Igaz Élet Istenben (online):
Emmerich Anna Katalin: A mi Urunk Jézus Krisztus kínszenvedése (online):
Mária Julianna lelki naplója (online)
Freya válaszát osztom,Anthony De Mello-t én is ajánlom,és még ezt a könyvet: [link]
Nagyon átfogó,tárgyalja a vallásokat,Bibliát,emberi kapcsolatokat,az életet,de pl.az általad idézett szöveg témájával is foglalkozik,és megoldást kínál(hat) rá.
Szia!
Én Szabó Feri barátom könyvét ajánlom: "Az Ige testté lett..."
Jézus Krisztus megtestesülése a legnagyobb esemény, ami csak történt az emberi történelemben. Isten Egyszülött Fia megszületett emberként, élt, meghalt és feltámadt. Győzött a halálon - miértünk, emberekért.
Ki volt az, aki testté lett? Mit jelentett Jézusnak "testté lenni"? Mit tanít az Ige erről a hatalmas eseményről? Mi ennek a jelentősége a mi életünkre nézve? Jézus követhető példakép, vagy elérhetetlen eszmény? Hogyan győzött Jézus, és hogyan győzhetünk mi?
"Vitán felül nagy a kegyességnek ez a titka: Isten megjelent testben..." (I. Timótheus 3,16). Mélységes titok ez, élethosszig lehet elmélkedni róla, ám alapjaiban és összefüggéseiben az Ige alapján megérthető. Szükséges, hogy meg is értsük mindazt, amit az írott Ige erről a témakörről kinyilatkoztat, mert a Megváltó győzelme az alap és minta a győzelmes keresztény élethez.
A/5, 140 oldal, kartonált, ára: 1.100,- Ft. - Interneten rendelve: 900,- Ft
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!