Mit ír a Biblia a pokolról?
Nem tudnám elképzelni hogy testi szenvedés lenne ott, talán csak lelki hogy nem lehetünk Isten mellett.
Nem tudom valaki ezt vallja, szerintem is így van
Miután a test a sírban porlad, értelmetlen testi szenvedésről beszélni. A pokol az a "hely" ahol nincs ott Isten. Azért nincs ott, mert a szabad akarat értelmében kell legyen egy olyan pont, amit az választ, aki elutasítja Istent.
Vagyis, ahogy C.S.Lewis írja: a pokol kapui belülről záródnak.
A pokol az alvilág az örök kárhozat helye.
Nem teljesen világos mi a különbség a Pokol és a Tűztó között.
A gyehenna vagy gehenna arámi kifejezés eredeti jelentése tűztó; tűzzel és kénnel égő tó
3. válaszoló tetszett az idézet, és igaz is.
én még mindig azt vallom hogy Isten hiánya lesz a szenvedés, bár ha valaki addig nem hitt nem biztos hogy szenved miatta, ez még nem tiszta nekem se
Yes, " The gates of Hell are closed from the inside." Azt hiszem így. Pont a múltkor hallgattam a youtube-on az Unbelievable rádióadó egyik vitaműsorát, ott idézte egy anglikán pap. De benne van az esszégyűjteményeiben is.
A pokolról teljesen egyet értek veled.
freya voltam
Szia!
A pokol a Biblia szóhasználatában (seol, hádész) egyszerűen a halottak tartózkodási helyét jelöli. Minden ember ide kerül a halála után. A Biblia szerint a végítéletben maga a pokol is megsemmisül: "A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava." (Jel 20,14). A Biblia leírása szerint "ezután nem lesz többé sem halál, se gyász, sem fájdalom, mert az első elmúltak".
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!