Hol ír a Biblia a szerencsejátékokról?
Üdv!
Régebben olvastam valahol a Bibliában a szerencsejátékról, de most nem találom sehol... Egy barátommal beszélgettünk s megígértem, ha megtudom hol van, megmutatom neki! Kérlek segítsetek, s mondjatok néhány bibliaszöveget ahol a szerencsejátékról is szó van. Köszönöm szépen!
Nem tudom hol olvastad, de így konkrétan nincs a bibliában.
Olyan van, hogy az Úr elé vittek egy-egy ügyet és sorsvetéssel választottak.Ezek a sorsvetések soha nem a meggazdagodást célozták, hanem ha nem tudtak dönteni egy bizonyos ügyben -akkor imádkoztak és ez.
pl. hol lakjanak izrael törzsei, vagy melyik legyen az áldozati kecske...
Szerencsejáték inkább a biblia szellemiségével ütközik, mert ne a szerencsében bízzon a hívő, hanem Istenben. Őtőle várja, remélje az anyagi áldást, ne szerencsébe bízzon.
Nem véletlenül vannak akik úgy beszélnek, hogy van a szerencsének is istennője, de ne téveszd össze a biblia Istenével.Egész másról szól ez is, az is. . .
Az pedig elég erőltetett lenne, ha valaki állítaná, hogy ő az Úrban bízik, hogy hátha nyer a lottón:D
Nem fog, mert ellentétes az egész bibliával- Isten nem áld meg ilyen dolgot, sőt. . .aki nem az Úrban bízik, az elveszik.
Lehet, hogy arra gondolsz, amikor Jézus ruháit osztották el maguk között a katonák?
Zsoltárok 22:19
"Megosztoznak ruháimon, köntösömre sorsot vetnek."
Máté 27:35
"Miután megfeszítették, sorsvetéssel megosztoztak ruháin;"
És még: Márk 15:24, Lukács 23:34 vége és János 19:23-24
II Mózes 32/6
Felkelvén azért másnapon jó reggel, áldozának égőáldozattal és hálaáldozattal is; azután leüle a nép enni és inni; azután felkelének játszani.
A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
ma 20:46
vagyok
Bűnvallás felkészítésen nekem úgy magyarázták, hogy okkult bűn: Az okkultizmushoz tartoznak még a különbféle sorsjátékok: totó, lottó, lóverseny, rulett, póker, kaszinó és mindenféle más szerencsejáték (kólás kupakok, sorsjegyek…)
A szerencse játéknak ált szoktak nevet is adni: Fortuna, de mivel egy Isten van így azért is bűn mert Fortunának, azaz a Sátánnak áldozik valaki.
Szó szerint nem ír róla, de a szellemiségéből kikövetkeztethető.
Lukács 16,13-14 Jézus mondja:
"Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok az Istennek és a mammonnak.
14. Hallák pedig mindezeket a farizeusok is, kik pénzszeretők valának; és csúfolák őt."
mammon a fényűzés és gazdagság arám neve, A mammon
szelleme, amely a bírvágy, és telhetetlenség szelleme, ellene áll Isten Szellemének. Sokan itt a lottót hozták példaként. Valóban ha lottót vásárolsz akkor hitedet is veted hogy nyerni fogsz, van is ennek matematikai alapja kb 44 millió az 1-hez az 5-ös lottó esetében. Tehát a pénzedet a hamis isten (mammon) oltárára helyezed. Ezáltal nem Istentől várod az ellátásodat, és a jövődet nem az Ő kezébe teszed le. Azt irja Mt 6,21 "Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is." Látod? Ahová a kincsedet (pénzedet) helyezed, a szíved is oda fordul utána. A bibliai bővelkedés arról szól hogy a szükségeid be vannak töltve. Jézus sem volt soha szegény, csak amikor ott a kereszten volt. Akkor viszont szegényebb volt mindenkinél, még ruhája sem volt, teljesen meztelen volt. Magyarországon nincs olyan hajléktalan akinek ne lenne ruhája. (Ezt csak viszonyításként irtam)
Több más igéből is levezethető lenne, de még biblia sem kell hozzá hogy megértsd "A túlzásba vitt szerencsejáték mentálhigiéniás problémákat okozhat, illetve szenvedélybetegség kialakulásához vezethet. " :-)
Ésaiás 65:11, 12
"Ti pedig, akik az Urat elhagytátok, akik a szent hegyemről elfeledkezétek, ti, kik Gádnak asztalt készítetek, és Meninek italáldozatot töltötök, titeket én kard alá számlállak, és mindnyájan leborultok megöletésre: mert hívtalak és nem feleltetek, szóltam és nem hallottátok: a gonoszt cselekedtétek szemeim előtt, és amit nem szerettem, azt választottátok."
Gád és Meni a szerencse és a sors istenei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!