Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Krisztus Magyarországi Egyháza?

A Krisztus Magyarországi Egyháza?

Figyelt kérdés
Szóval a fent megnevezett egyház, menyire tekinthető szektának? Megismerkedtem velük nemrég, ismerem bibliaértelmezésüket is. Nekem kezd úgy tűnni, hogy egy szekta. extrém dolgokat gondolnak a kereszténységről, Jézus követéséről, a tanítványságról. Kezd olyannak látszani a dolog, hogy a tagok mindig mindenről ugyanúgy gondolkodnak. Van itt valaki, akinek van komolyabb tapasztalata velük? Kilépettek vannak?
2011. nov. 19. 20:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én nem ismerem őket, csak a honlapukat néztem meg, de onnan nem derül ki olyasmi, hogy szekta lenne.

Miféle extrém dolgokat tanítanak?

2011. nov. 22. 15:24
 2/14 anonim válasza:
Valószínűleg szekta, ugyanis az egyház szó már maga is az egységet jelenti, azaz Krisztus misztikus testét (ez a teológiai megfogalmazás, szóval már a neve is a különállásra utal ami a szekták tulajdonsága. Na ránéztem, és igen, szekta, bár nagyon extrém dolgokat nem mond, de nagyon sok fontos dolgot elhagy, legalábbis a rövid leírás szerint, kicsit furcsa az egész.
2011. nov. 22. 20:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát, a honlapjukat nem ismerem, amit mondtak az az, hogy az igazi keresztény Krisztus tanítványa, ami azt jelenti, hogy szereti tanítványtestvéreit (ez egyfajta plussz, emelkedetebb szeretet) sokat van velük, szinte mindennap találkozik valamelyik tanítvánnyal. A prédikálást, térítést nagyon komolyan veszik, ez mindenkinek kötelessége. Nekem ez a tanítványság sántít, illetve az ahogy értelmezik mit jelent Krisztus tanítványának lenni. Meg sokmindenben hasonlóan gondolkodnak, amiben esetleg lehet eltérés pl.: politika az a gyülekezeten belül tabutéma.
2011. nov. 23. 01:59
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vitatkozni akarok, mert soha nem hallottam még róluk, de amit írtál, abban semmiféle extrém nincs.

Én sem szeretek politikáról vitatkozni a gyülekezetben. Persze én megtehetem, ha akarok :D

2011. nov. 24. 15:04
 5/14 A kérdező kommentje:

Hát így elsőre semmi szektás nincs bennük, de az, hogy a tanítványok (gyülekezeti tagok) felé a szeretet abban nyilvánul meg hogy sülve-főve együtt lógnak az nekem egy kicsit gyanús, én a Bibliából azt olvastam, hogy a szeretet egyetemes, minden ember felé és nem valami elit közösség kovácsolója. A politika az egy példa egy szektákról szóló honlapon fel van sorolva az összes tabu téma, amiről nem nagyon értem miért ne lehetne nyíltan beszélni, ha valaki akar.

Ami még furcsa és inkább teológiai jellemző, hogy a Jelenések Könyvét szimbólikusan értelmezik.

2011. nov. 24. 18:39
 6/14 anonim ***** válasza:
51%

A szektákról szóló listákat nem érdemes nézegetni, mert elég elfogultak is vannak köztük. Én pl. az apologetika központot szeretem, kiegyensúlyozott, biblikus.

A keresztény gyülekezet alapja a szoros kapcsolat. A nagyapám házát annak idején úgy építették, hogy a gyülekezetből a férfiak elmentek hozzá, és segítettek dolgozni. Egyedül nem tudta volna.

A többiekét is együtt húzták fel. Nem gondolom, hogy ez probléma lenne, sőt.

2011. nov. 25. 09:50
 7/14 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy jönnek a válaszok. A szektárkról shóló oldal, amin néztem egyházakon kívüli, egy barátom ismerőse szerkeszti aki nem vallásos. Próbálja objektíven bemutatni a kisegyházakat szektákat (nem csak a keresztényeket), az már számomra kezd meggyőző lenni, hogy felkerült erre az oldalra. (Egy másik-hasonló teológiai irányzatot képviselő egyház pl. nem, csak Kri. MO-i egyháza.) A gyülekezeti tagok közötti kapcsolat, segítés számomra is alap és követendő példa, de sztem nem kell tulzásba esni vele, meg a nem megtértek között is kell hogy legyenek barátaink, akiket ugyanúgy szeretünk, mint a gyülekezeti tagokat.Na mind egy köszönöm az eddigi válaszokat, ha megint jönnek téríteni ide, elmondom nekik megmaradok a saját történelmi protestáns egyházamban.
2011. nov. 25. 11:57
 8/14 anonim válasza:
Ellenzik, hogy a jelenlegi gyülekezetedbe járj? És hogy érted azt, hogy "ha újra jönnek"? Házról házra járnak, és felkeresnek a lakásodban?
2011. nov. 28. 04:14
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem ellenzik, hogy a saját gyülekezetembe járjak,igaz nem járok, de pedzegetik hogy járjak gyülekezetbe és ha lehet akkor oda. Nem járnak az ember lakására, de munkahelyén meg egyéb helyeken ha találkozik vele az ember elmondják miben hisznek.
2011. nov. 28. 17:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Akkor meg egyáltalán nem értem, mi a baj velük :D Bocs, de minden értelmes egyházra jellemző az, amiket írtál. Kivéve, ha irritálóak és nyomulnak ha kell, ha nem.
2011. nov. 29. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!