Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem értem miért baj ha valakit...

Nem értem miért baj ha valakit lezsidóznak ha egyszer zsidó?

Figyelt kérdés

Ha azt mondom, hülye zsidó.

Akkor miért nem az a baj hogy hülye?

Hogy nevezzem a biboldókat másként?

2011. nov. 14. 22:47
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

"az nem ad jogosítványt a többi pár millió társának az ingyenélésre, és a kártevésre. "

Miért élnének ingyen?

Kártevők pedig a hozzád hasonló lumpenprolik.

2011. nov. 18. 17:31
 32/35 anonim ***** válasza:

A 7. válaszoló ezt írta: "Én azon szoktam eltöprengeni, miért csak a zsidók utálatára van egy külön szó (antiszemitizmus), amit bunkósbotként lehet aztán használni amazok politikai és elvi ellenfeleivel szemben. Antiolaszizmusról, antigörögizmusról, antibrazilizmusról még sohasem hallottam."

Ezért megosztom itt is a legújabb felfedezésemet, hadd tudja meg ő is (és mások is), hogyan is keletkezett ez a szó:

Egy Wilhelm Marr nevű német agitátor használta nyilvánosan, azaz ő népszerűsítette (1881-ben).

Az összetett szó első szava a "valami ellen, valamivel szemben" jelentésű görög anti- előtag, a második szó a bibliai Sém nevéből származik, az ő leszármazottait jelöli; Marr az utóbbi csoportból (zsidók és arabok) kifejezetten és kizárólag a zsidó népre vonatkozóan használta a szót, méghozzá az Európában akkoriban zajló zsidóellenes kampányok "magyarázatára" kitalálva.

Forrás:

[link]

Tehát az operettnáczik egy újabb hatalmas baklövésére derült fény, merthgy fogalmuk sincs az "antiszemita" szó etimológiájáról, csak azt fújják, hogy nekik nincs bajuk más sémita népekkel, csak a zsidókkal. Ezzel pedig pontosan az ő egyik "szellemi atyjuk" teljesen konkrét jelentésben alkotott szavának eredeti és valódi jelentését próbálják kiforgatni, megmagyarázni... Továbbá az a hazugságuk is napvilágra jött, miszerint az "antiszemita" szót direkt a zsidók találták ki.

Ennyi, csapó. :)

2013. máj. 11. 10:31
 33/35 anonim válasza:
Dohnányi ernő nem zsidó; felesége, Kun vagy Kuhn Ella, Németországban viszont zsidó volt, fia Hans zsidó és úgy is viselkedett.
2014. dec. 14. 22:52
 34/35 anonim válasza:
Wilhelm Marr vitatottan zsidó, egy felesége a négyből zsidó. Forrás: [link]
2014. dec. 14. 22:55
 35/35 Fispán Géza ***** válasza:
Általában negatív szövegkörnyezetben szokás nálunk zsidózni, örököltük ezt a kettővel ezelőtti átkosból. Én inkább arra szoktam rákérdezni, ha egy nácit lenácizok, az miért sértő...meg szoktam kérdezni, hogy mi olyat tettek a nácik, amit elítél..? SOHA NEM VÁLASZONAK ! :)
2016. szept. 1. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!