Nem értem miért baj ha valakit lezsidóznak ha egyszer zsidó?
Ha azt mondom, hülye zsidó.
Akkor miért nem az a baj hogy hülye?
Hogy nevezzem a biboldókat másként?
"az nem ad jogosítványt a többi pár millió társának az ingyenélésre, és a kártevésre. "
Miért élnének ingyen?
Kártevők pedig a hozzád hasonló lumpenprolik.
A 7. válaszoló ezt írta: "Én azon szoktam eltöprengeni, miért csak a zsidók utálatára van egy külön szó (antiszemitizmus), amit bunkósbotként lehet aztán használni amazok politikai és elvi ellenfeleivel szemben. Antiolaszizmusról, antigörögizmusról, antibrazilizmusról még sohasem hallottam."
Ezért megosztom itt is a legújabb felfedezésemet, hadd tudja meg ő is (és mások is), hogyan is keletkezett ez a szó:
Egy Wilhelm Marr nevű német agitátor használta nyilvánosan, azaz ő népszerűsítette (1881-ben).
Az összetett szó első szava a "valami ellen, valamivel szemben" jelentésű görög anti- előtag, a második szó a bibliai Sém nevéből származik, az ő leszármazottait jelöli; Marr az utóbbi csoportból (zsidók és arabok) kifejezetten és kizárólag a zsidó népre vonatkozóan használta a szót, méghozzá az Európában akkoriban zajló zsidóellenes kampányok "magyarázatára" kitalálva.
Forrás:
Tehát az operettnáczik egy újabb hatalmas baklövésére derült fény, merthgy fogalmuk sincs az "antiszemita" szó etimológiájáról, csak azt fújják, hogy nekik nincs bajuk más sémita népekkel, csak a zsidókkal. Ezzel pedig pontosan az ő egyik "szellemi atyjuk" teljesen konkrét jelentésben alkotott szavának eredeti és valódi jelentését próbálják kiforgatni, megmagyarázni... Továbbá az a hazugságuk is napvilágra jött, miszerint az "antiszemita" szót direkt a zsidók találták ki.
Ennyi, csapó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!