Nem értem miért baj ha valakit lezsidóznak ha egyszer zsidó?
Ha azt mondom, hülye zsidó.
Akkor miért nem az a baj hogy hülye?
Hogy nevezzem a biboldókat másként?
""Mert pejoratív értelmű szó. Ne nevezd őket sehogy.
ÖoöoöööŐŐŐŐ ők akkor felsőbbrendüek, akiknek a nevét sem ejthetem ki?
Akkor nézzük más példával:
"Te hülye keresztény."-Semmi értelme odaraknia a keresztény szót, ha csak nem ezzel is megakarod sérteni őt.Ugyanez a helyzet ha a keresztény helyett zsidót mondasz.
"Te hülye keresztény."-Semmi értelme odaraknia a keresztény szót, ha csak nem ezzel is megakarod sérteni őt.Ugyanez a helyzet ha a keresztény helyett zsidót mondasz.
A kérdés hogy mivel sérted meg, mi a szitok szó?
És pontosan ezért hoztam a példát.
Általában amitől kibuknak sokan az álltalánosan alkalmazza a kontextustól független mint melléknév.
De mitől baj ha valakire azt mondom,főleg ha az is.
"látod má le sem merem írni""
hülye portugál
hülye svéd
ez ok
hülye zsidó=nagyon nem ok
így alakult
Kérdező!
Azért is baj, ha valakit lezsidózol, mert eleve gúnyosan mondod. Lásd pl. a kérdésed magyarázatát: "biboldó". Ezzel már sokat elmondtál.
Te hülye magyar!
Természetesen csak az érzékeltetés végett írtam az előző trágárságot. Bocsánatot is kérek rögtön! De szerintem Neked sem esett ugyanúgy, mintha csak simán lehülyéztelek volna (persze azt sem tenném). Remélem érted a különbséget!
Egyébként a 23:14-es nagyon érthetően és szemléletesen elmagyarázta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!