Nem értem miért baj ha valakit lezsidóznak ha egyszer zsidó?
Ha azt mondom, hülye zsidó.
Akkor miért nem az a baj hogy hülye?
Hogy nevezzem a biboldókat másként?
"Nem értem miért baj ha valakit lezsidóznak ha egyszer zsidó?"
mert azért kéne lehülyézned, amilyen hülye dolgot csinált, mondott, nem azért, mert zsidó.
Minek kell ezt kihangsúlyozni?
"Akkor miért nem az a baj hogy hülye?
"
mert odatetted tök fölöslegesen a származását is, amiről pedig nem tehet. a hülyeségéről tehet, de a zsidóságáról nem. vannak, akik már sportot űznek a zsidózásból, lassan többször írják le, mondják ki, hogy zsidó, mint maguk a zsidók :)
"Hogy nevezzem a biboldókat másként?"
ja, hogy te ezen a szinten vagy? az más, akkor fölöslegesen írtam megint egy prolinak :(
"ÖoöoöööŐŐŐŐ ők akkor felsőbbrendüek, akiknek a nevét sem ejthetem ki?"
nem azok
"Akkor nézzük más példával: "Te hülye keresztény."-Semmi értelme odaraknia a keresztény szót"
Csakhogy te odaraktad a hülye jelzőt is. Teljesen világos, hogy ezzel ki akarod forgatni a kérdező kérdését, mintha legalábbis a zsidó szót másként nem is lehetne használni, mint pejoratív értelemben.
Az meg külön érdekes, hogy rögtön pejoratív értelmet vélsz felfedezni a zsidó szó mögött, miközben a keresztény szó önmagában nem az.
"Én is megsértődöm, ha hülye magyarnak neveznek. Esetlege a sógoroknál kiteszik a táblát az üzlet ajtajára hogy Magyar ne lopj! Te talán nem?"
Nem, mert azt meg a cigányoknak teszik ki.
ma 04:00
Mikor sikerült újraregisztrálni Királyhekker?
Szia !
A probléma ott van, hogy a léminősítést (hülye) összekötőd a származásával.
De külön külön sem megfelelő, mert Jézus azt mondta a szeretet törvényében járjunk Isten és embertársaink felé ezért nem engedhető meg a másik ember leminősítése valamint az Isten kiválasztott népe a zsidóság.
Ez sem helyénvaló származásukat pejoratív értelmezésben emlegetni mert ez Isten elleni vélemény megfogalmazását jelenti és az ilyen minősítés olyan mintha azt mondanák Istennek ezt nem jó csináltad, hogy őket választottad ki magadnak.
Máté Evangéliuma 22, 35-40 :
35. És megkérdé őt közülök egy törvénytudó, kisértvén őt, és mondván:
36. Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?
37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
38. Ez az első és nagy parancsolat.
39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.
Rómabeliekhez írt levél 11,15-25 :
15. Mert ha az ő elvettetésük a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételük hanemha élet a halálból?
16. Ha pedig a zsenge szent, akkor a tészta is; és ha a gyökér szent, az ágak is azok.
17. Ha pedig némely ágak kitörettek, te pedig vadolajfa létedre beoltattál azok közé, és részese lettél az olajfa gyökerének és zsírjának;
18. Ne kevélykedjél az ágak ellenében: ha pedig kevélykedel, nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.
19. Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be.
20. Úgy van; hitetlenség miatt törettek ki, te pedig hit által állsz; fel ne fuvalkodjál, hanem félj;
21. Mert ha az Isten a természet szerint való ágaknak nem kedvezett, majd neked sem kedvez.
22. Tekintsd meg azért az Istennek kegyességét és keménységét: azok iránt a kik elestek, keménységét; irántad pedig a kegyességét, ha megmaradsz a kegyességben; különben te is kivágattatól.
23. Sőt azok is, ha meg nem maradnak a hitetlenségben, beoltatnak; mert az Isten ismét beolthatja őket.
24. Mert ha te a természet szerint való vadolajfából kivágattál, és természet ellenére beoltattál a szelid olajfába: mennyivel inkább beoltatnak ezek a természet szerint valók az ő saját olajfájokba.
25. Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, a meddig a pogányok teljessége bemegy.
26. És így az egész Izráel megtartatik, a mint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat:
27. És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.
Shalom.
Sziasztok
!
Kérdező, egy kultúrált embernél alap, hogy nem hülyéz le senkit, vagy ha az illető nagyon nagy baromságot csinált, csak akkor hülyézi le.
Üdv: 29/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!