Mi a szeretet lényege?
A szeretet lényege minden amit Krisztus tanított!
Törd meg a tested és add magadat másokért, másoknak. Szolgálj másokat. Nem a feleslegedből adsz, hanem a szükségedből. Soha nem te vagy az első, hanem mindíg másokat helyezel magad elé. Nem az a fontos, hogy te mit szeretnél, hanem, hogy hogyan tudsz segíteni vagy örömet szerezni azzal, hogy a másiknak segítesz önzetlenül.
Gondolom, most sokan azt mondják majd, hogy 'jaj, hát mindezt Krisztus nélkül is megteszik sokan'... (Persze nem tudhatjuk, hogy Krisztussal, vagy Kriszus nélkül teszik-e!?) Aki azt mondja, hogy Krisztus nélkül, az hazudik! Az nagyon mélyen nézzen magába, és gondolja végig, hogy mindíg önzetlen volt-e, mindíg a másik volt-e az első, és nem az volt-e a fontos, hogy önmagad mit szeretnél???
Sokan mondják majd azt is, hogy mi értelme így élni, és nem is lehet, mindíg azt nézni, hogy csak a másiknak legyen jó, nekem ne, de ez nem így van teljesen.
Aki Krisztusban, Isten szeretetében él az ez természetes, és magától jön, nem esik nehezére! Sőt ezen nem is kell gondolkodnia! És aki íga él az szabdabb mint valaha, és igazán boldog...
Krisztus a legnagyobb szeretet amire vágysz! Ő meghalt érted, értem..., csak az a kérdés kérsz-e ebből az áldozatból!
Szia!
Persze. A szeretet lényege az önzetlenség és a másokért élés. Ezt mutatta be életével, cselekedeteivel, tanításaival Jézus Krisztus, akinek a követői a keresztények.
Üdv. Péter
12:58as
Persze én ezt most Jézus tanításaitól független írtam.
A szeretet lényege, hogy felismered Isten képmását a felebarátodban. És saját magadban is.
Freya
A magyar nyelv annyira szép. A szeretet egy ige: cselekvést fejez ki.
A szeretet nem egy érzés, ami csak úgy jön az emberből, hanem tett.
Több fajtája van a szeretetnek:
Másképp szereted családtagjaidat, házastársadat, mint egy idegent, ezért tűnik olyan nehéznek, és elfogadhatatlannak az ellenség szeretete.
Ha Jézus szavait idézzük, amit az ellenségszeretetről mondott, meg lehet figyelni egy érdekes dolgot:
"Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Áldjátok azokat, akik átkoznak benneteket, és imádkozzatok azokért, akik gyaláznak titeket."
Az első mondatot a másodikkal magyarázza: szeretni => jót tenni; ellenség => aki gyűlöl engem.
És lehet folytatni:
szeretet => áldás; ellenség => aki átkoz engem.
szeretet => imádkozás; ellenség => aki gyaláz engem.
Jézus tehát nem kért semmi olyat, hogy érezzünk valamit ellenségeink iránt.
Csak annyit, hogy tegyünk valami jót velük. Tegyünk azt másokkal, amit szeretnénk, hogy ők is megtegyenek velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!