Mi értelme a reinkarnálódásnak, ha semmire sem emlékszem a előbbi életemre, életeimre?
"Nem úgy van rendjén, hogy nem emlékszünk rájuk."
Nem véletlen nem emlékszünk. Néha egy élet emlékei, tapasztalásai is lelki problémákat, depressziót okoznak, gondolj bele mi lenne ha több ezer élet emlékeivel kéne birkózni. Nincs ember aki el tudná viselni, ezért nem engedi a természet hogy emlékezzünk. Persze van aki képes visszahozni dolgokat, de nem ez a normális.
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
Megpróbálok minden érdekességre reagálni, de most csak egyetengedjetek meg!
"Hanem mondjuk úgy, hogy zsarnokoskodtál, a szegényeket kizsákmányolva jutottál pénzhez, akkor a követező életedben adakoznod kell, támogatnod a szegényeket, hogy ezt helyrehozd."
Ha én ilyen zsarnoknak, és nem egy kedves embernek születem, akkor miért lennék én kedves és adakozó a következő életben? (Főleg ha nem emlékszem rá...)
Ha szegény hajléktalanként élem az "első" életemet, akkor nagyon gazdagnak születnék újjá? Mitől születünk újjá, illetve (ki, mi) dönti el, hogy minek, kinek kell /fogok újjászületni?
Tényleg nem kötekedek csak nagyon érdekes gondolatok ezek, és ezekről nem nagyon találtam olvasni valókat, illetve az emberek váleménye, gondolatai illetve megtapasztalásaira vagyok kíváncsi.
Várom és köszönöm előre is, a további hozzászólásokat!
A reinkarnáció célja a tapasztalás, és lelki fejlődés. Így mindig olyan környezetben, testben, körülmények közé születsz amiből tanulhatsz. Nem törvény az hogy egy gazdag, de önző élet után szegényként szüless, sok más módja is van annak hogy megtapasztald: Nem mindent jelent a pénz.
Születhetsz pl ugyanúgy dúsgazdagnak, de lehet halálos beteg egy hozzád közel álló, akit nem gyógyít meg a vagyonod, egy ilyen tapasztalat is ráébreszthet hogy nem minden a pénz, és az anyagi javak.
Van aki erre csak sok-sok élet megélése, és rossz irányok után kezd ráébredni, van aki előbb.
Van is egy indiai mondás: "Minden bűnösnek van jövője, és minden szentnek van múltja."
"Nem mindent jelent a pénz."
Természetesen nem a pénz volt a lényeg a mondanivalómban!
""Minden bűnösnek van jövője, és minden szentnek van múltja.""
Nagyon tetszik ez a mondás!
"Természetesen nem a pénz volt a lényeg a mondanivalómban!"
Példaként mondtam, nem a mondanivalódra reagálva, csak így könnyebb megérteni.
Én nem hiszek a reinkarnációban és nem értek egyet az előzővel sem. De! Az hogy nem emlékszünk rá, nem azt jelenti hogy nem létezik. Én írtam korábban hogy ki az az "én" aki emlékezik. A te kis éned, egód nem emlékezhet, mert az nem a te előző életed volt, hanem a felettes énedé. Az egó meghal és ezt pontosan tudja. Azért siet élni, hajszolja az örömöket, azért kell kordában tartani. Mert pontosan tudja hogy nem sok ideje van. Ha nem kerülsz kapcsolatba a belső éneddel, akkor nem érted meg a sem a reinkarnációt sem az öröklét egyéb aspektusait.
Egyébként hipnózisban sok embernek előtörnek olyan emlékei, amelyekre két magyarázat van: 1. reinkarnáció, vagy amit én fogadok el: 2. A Jung féle kollektív tudatalatti.
Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy a reinkarnáció sokkal frappánsabb választ tud adni a szenvedés kérdésére, mint bármi más.
De végül is nem kell hinni benne, viszont nem árt ha azért érted is miben nem hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!