Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást kövessem?

Melyik vallást kövessem?

Figyelt kérdés

Csecsmokent katolikusnak kereszteltek, de nem gyakoroltam sose. Apam tanitott meg ezt-azt errol a vallasrol.

Felnottkent talalkoztam Jehova Tanuival, koztuk toltottem kb. 1,5 evet. Ahogy odakerultem, ugy jottem el toluk: Tul sok volt a kerdesem. Elejen orultek, a vegen mergesek voltak.

Nincs bajom Istennel. Elfogadtam, es szeretnek valahova tartozni, ahol nem csak a kepmutatas a fontos.

Van olyan vallas, amelyik nem csak predikal, hanem be is tart mindent, amit elvarnak az egyszeru embertol is?

2011. nov. 8. 18:27
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Igaza van az utolsó hozzászólónak.

Találtam a katekizmusban a hitről valamit. Megfogadtam azt a tanácsot, amit javasoltak. A katolikus vallást olvasgatom.

'Amikor Szent Péter megvallja, hogy Jézus a Messiás, az élő Isten Fia, Jézus kinyilvánítja neki, hogy e

kinyilatkoztatást nem a testből és a vérből kapta,

hanem az Ő Atyjától, "aki a mennyekben van" (Mt

16,17). A hit Isten ajándéka, egy Tőle belénk öntött természetfölötti erény. "Ehhez a hithez szükség

van Isten megelőző, segítő kegyelmére és a Szentlélek benső segítségére, aki az ember szívét megindítja és Istenhez téríti, az értelem szemét megnyitja, és mindenkinek megadja az igazság elfogadásának és hitének édességét.'

'"Hinni" tehát kettős kapcsolatot jelent: kapcsolatot a személlyel és kapcsolatot az igazsággal; az igazsággal, az azt tanúsító személy iránti bizalom miatt.'

2011. nov. 13. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!