Melyik vallást kövessem?
Csecsmokent katolikusnak kereszteltek, de nem gyakoroltam sose. Apam tanitott meg ezt-azt errol a vallasrol.
Felnottkent talalkoztam Jehova Tanuival, koztuk toltottem kb. 1,5 evet. Ahogy odakerultem, ugy jottem el toluk: Tul sok volt a kerdesem. Elejen orultek, a vegen mergesek voltak.
Nincs bajom Istennel. Elfogadtam, es szeretnek valahova tartozni, ahol nem csak a kepmutatas a fontos.
Van olyan vallas, amelyik nem csak predikal, hanem be is tart mindent, amit elvarnak az egyszeru embertol is?
Igaza van az utolsó hozzászólónak.
Találtam a katekizmusban a hitről valamit. Megfogadtam azt a tanácsot, amit javasoltak. A katolikus vallást olvasgatom.
'Amikor Szent Péter megvallja, hogy Jézus a Messiás, az élő Isten Fia, Jézus kinyilvánítja neki, hogy e
kinyilatkoztatást nem a testből és a vérből kapta,
hanem az Ő Atyjától, "aki a mennyekben van" (Mt
16,17). A hit Isten ajándéka, egy Tőle belénk öntött természetfölötti erény. "Ehhez a hithez szükség
van Isten megelőző, segítő kegyelmére és a Szentlélek benső segítségére, aki az ember szívét megindítja és Istenhez téríti, az értelem szemét megnyitja, és mindenkinek megadja az igazság elfogadásának és hitének édességét.'
'"Hinni" tehát kettős kapcsolatot jelent: kapcsolatot a személlyel és kapcsolatot az igazsággal; az igazsággal, az azt tanúsító személy iránti bizalom miatt.'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!