Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást kövessem?

Melyik vallást kövessem?

Figyelt kérdés

Csecsmokent katolikusnak kereszteltek, de nem gyakoroltam sose. Apam tanitott meg ezt-azt errol a vallasrol.

Felnottkent talalkoztam Jehova Tanuival, koztuk toltottem kb. 1,5 evet. Ahogy odakerultem, ugy jottem el toluk: Tul sok volt a kerdesem. Elejen orultek, a vegen mergesek voltak.

Nincs bajom Istennel. Elfogadtam, es szeretnek valahova tartozni, ahol nem csak a kepmutatas a fontos.

Van olyan vallas, amelyik nem csak predikal, hanem be is tart mindent, amit elvarnak az egyszeru embertol is?

2011. nov. 8. 18:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem apádnak volt igaza. De ne az ittenieket kérdezd hanem inkább imádkozz sokat Istenhez hogy segítsen és mutassa meg neked hogy melyik a helyes út.
2011. nov. 9. 13:08
 12/21 anonim ***** válasza:

Én az adventistákból kivált adventistákat választanám:)))

Viccet félretéve ez jellemző a keresztényekre, hogy nem a tanításba, az eszmében hisznek, hanem a külsőségekkel egyre jobban darabolják és egyre kisebb csoportokra szakad a vallás. A Bibliából meg bunkósbotot csinálnak és ütik egymás fejét. A kanonizáció pedig még koránt sem fejeződött be.

Bizonyos szinteken az embernek már nem hinni kell Istenbe, hanem megérteni.

Más: Mit kérdeztél a Jehováktól amire mérgesek lettek? :))

2011. nov. 9. 16:00
 13/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Olyan vallást/egyházat, ahol hibáktól mentes, tökéletes emberek vannak, nem fogsz találni, mert egyedül Csak Isten tökéletes, az emberek nem azok.

A megoldás az lehet, ha megismerkedsz minél több vallással, mert előbb-utóbb meg fogod találni azt a vallást, amely a legközelebb áll hozzád. Ha ez már megtörtént, akkor is azt tanácsolom, hogy ne azzal foglalkozz, hogy Nagy Béla, vagy Kovács Ica mit csinál, hogy mondjuk Nagy Béla betartja-e ezt, vagy azt az előírást, vagy nem, hanem azzal törődj, hogy te minél harmonikusabb kapcsolatot tudj kialakítani istennel, és persze az előírásokat is betartsd, amennyire tudod, mert teljesen tökéletesen úgysem fogod tudni, mert teljesen tökéletes ember nincs. Itt az a legfontosabb, hogy te megtaláld a lelki békédet.

Tudok ajánlani egy honlapot, ahol rengeteg minden van:

Életmódmagazin útkeresőknek www.ahimsa.hu

Sok sikert az útkereséshez.

Üdv: 29/L

2011. nov. 9. 16:16
 14/21 anonim ***** válasza:

En ateista vagyok, ezert TENYLEG partatlan az ugyben.

Beszelgettel mar buddhistakkal? Szamomra (az IS) nagyon erdekes. (Fantasztikusan nyugodtak, lelki bekejuket irigylem.)

2011. nov. 10. 07:16
 15/21 A kérdező kommentje:

Sok tanácsot adtatok, köszönöm. Én is gondoltam arra, hogy meg kellene nézni több vallást, de sajnos egy élet kevés ahhoz, hogy mindbe belelessek...

A tanúkat néha kiborítottam olyan nyilvánvaló kérdésekkel, amikből nem tudták kimagyarázni magukat. Pedig higyjétek el, mindent megmagyaráznának. Pl.: 1Mózes 1:14 verse itt már felmerül az első kérdés. De sok hasonló kérdés volt...

2011. nov. 10. 16:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Figyelj, kérdező, szerintem érdemes lenne megnézned az általam ajánlot honlapot, itt frappáns összefoglalók vannak a különböző vallásokról.

Itt a link: www.ahimsa.hu

Üdv: egy lány

2011. nov. 10. 18:00
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged, kedves utolsó hozzászóló. El fogom olvasni mindenképp.
2011. nov. 11. 12:07
 18/21 anonim ***** válasza:

Ahogy a korábbi hozzászólók is mondták, a meggyőződésednek belülről kell jönnie. Ezért imádkozz sokat, tölts időt Istennel!

Olvasd a Bibliát. A különböző keresztény egyházak sokban különböznek a Biblia értelmezésében. Gondolom ezért is volt sok kérdésed. Ezért legyen nálad bibliamagyarázat! Én katolikus vagyok, de sajnos még nem olvastam ilyen könyvet, ezért saját tapasztalatból nem tudok ajánlani. Viszont van egy szerző, akinek vannak "Márk" és asszem "Lukács" feliratú vastag könyvei, ő szerintem jó (a nevét sajnos nem tudom). Itt találtam egy bibliamagyarázatot: [link]

Egyik rokonom, aki korábban protestáns volt, de mostanában lett katolikus, ajánlotta a "Minden érv Rómába vezet" c. könyvet. Ezt egy amerikai házaspár írta, akik szintén protestánsból tértek át a katolikus hitre, szerintük a katolikusokról sok téves elképzelés van az emberek fejében. Lehet, hogy érdemes elolvasni.

Ezen kívül még fontos egy személyes lelki vezető és egy jó közösség. Lelki vezetőnek azt érdemes felkérned, akit élete alapján hitelesnek tartasz, és akivel már sikerült valamilyen személyes kapcsolatot kialakítanod. Éna budapesti papok közül nagyon hiteles embernek tartom Bíró László püspök atyát. Ő vasárnap este 6-kor szokott misét mondani a belvárosi templomban (Ferenciek tere mellett a Dunánál). Illetve csütörtök este 7-től tart hittant egyetemistáknak a Párbeszédek Házában (Horánszky utca 20.). Szerintem érdemes meghallgatnod 1-2 beszédét, mert ő az az ember, aki abszolút hitelesen éli meg a hitét. Sőt, valószínű személyesen is tudsz vele beszélni. Igaz, hogy nagyon elfoglalt, de rendkívül segítőkész, és biztos hajlandó rád időt szánni.

Isten áldjon, remélem megtalálod a saját utadat őhozzá!

2011. nov. 11. 12:34
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyiket se.Inkább gondolkozz és vond le a megfelelő,RACIONÁLIS,ÉLETSZERŰ következtetéseket,majd azok tudatában alakítsd az életed.
2011. nov. 12. 18:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Előző: a racionalitás rendben van. Az "életszerűség" viszont nem követelhető meg, ha a túlvilági létről beszélünk, mivel az teljesen más. Lehet, hogy egy fejlődésben levő magzatnak per pillanat nincs szüksége lábakra, de nem árt, ha növeszt, mert az életben szükség lesz rájuk. Az "életszerűség" nem veszi figyelembe, hogy idővel meghalunk, és ott egy másik élet kezdődik.

Persze lehet azt mondani, hogy "nincs túlvilági élet", de ez az állítás nem racionális. Az ember erről csak akkor győződhetne meg, amikor meghal, de nem érezne semmit, így nem is tudná, hogy igaza volt. A túlvilág létezését nem lehet racionális módon igazolni vagy cáfolni, ez a hit témakörébe tartozik.

2011. nov. 13. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!