Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért 6000 éves a Föld a...

Miért 6000 éves a Föld a keresztények szerint?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy a keresztények szerint 6000 éves a Föld. (Remélem, ez nem nagy butaság, és tényleg így gondolják.)

Azt szeretném megtudni, hogy ennek indoklása hol található a Bibliában.

2011. okt. 27. 08:38
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
72%
L. elképzelései nagyon hasonlítanak a monofizita tanokra, ez a k.u. 3. század körül bizánchoz és Theodorához köthetőek. Elég nagy szerepe volt annak a csapatnak, abban, hogy manapság a keresztényeket buta embereknek tartják. A buta egy kicsit erős persze, de nem akarom körülírni.
2011. okt. 28. 12:41
 22/42 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy már azt előttem leírták, nem a Föld 6000 éves, a teremtés kezdete óta telt el ennyi idő. Nem mindegy. A Föld korát nem írja.
2011. okt. 31. 14:49
 23/42 kvasnika lászló ***** válasza:
66%
Sziasztok,szeretnék kijavítani egy kicsi téves infot. Nem a föld 6000-éves. Az több millió is lehet. Az emberiség megjelenése a földön kb. 6000-évre nyúlik vissza. A Bibliában pedig nem utalást találunk rá hanem pontosan ki lehet számolni a nemzetségtáblázatok alapján.
2012. ápr. 21. 20:06
 24/42 nyenyiblack ***** válasza:
34%

Szerintem egyértelmű bizonyíték arra,hogy a föld miért nem lehet 6000 éves(csodálkozom,hogy ezt eddig senki nem hozta fel)A kontinensek mozgási sebsebégét ma már centiméteres pontossággal mérni lehet hála a GPS műholdaknak.Ennek köszönhetően tudjuk,hogy a leggyorsabban mozgó földrész sem tesz meg évente 10Cm-ert.Afrika és Amerika között elterülő Atlanti óceán szélessége kb 4000km-er és mivel ez a két földrész vmikor a múltban tagadhatattlanúl egy volt csak szép lassan eltávolodtak egymástól máris kiszámolhatjuk egy kis matek segítségével,hogy ez mennyi időbe is telt.Ha a föld 6000 éves lenne akkor a két kontinens közötti táv még a 60km-ert sem érné el!

Ráadásul miért hiszitek azt,hogy amit a biblia ír az szóról-szóra igaz vagy egyáltalán miért pont keresztény vallásnak hisztek...több mint 500 vallás létezik pont annyi ahány egymástól elszigetelt népcsoport létezett annak idején...hisz minden népcsoport a maga módján akarta megmagyarázni azt amit akkor még nem is sejtettek,mint pl azt,hogy,hogy kerültünk ide!Mivel mára a keresztény vallás a legelterjedtebb az csak annak köszönhető,hogy technikai szempontból Európa volt a legfejeltebb tehát ők tudtak elsők között olyan Hajókat építeni amik átszelik az óceánokat.Innentől kezdve sikeresen hódították meg az ismeretlen földrészeket ahol módszeresen (mint pl észak és dél Amerika)saját hitükre formálták a szerencsétlen őslakósokat!

Én komolyan mondom el sem tudom képzelni,hogy a 21 század derekán,hogy hihetnek még az emberek az Istenmesében.Az más tészta,hogy 500 éve még be lehetett adni ezt az egyszerű tudatlan jobbágyoknak.De ma már minden témáról hatalmas mennyiségű szakirodalom áll rendelkezésre...inkább azokat kéne olvasgatni a mesekönyvek helyett!!!

2012. júl. 8. 15:31
 25/42 anonim ***** válasza:
29%

nyenyiblack!

Bemásolt mondataidra válaszoltam itt az elébb, ne kelljen ctrl-c/ctrl-v hadjáratot folytatnom, köszi:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

2012. júl. 8. 15:37
 26/42 anonim ***** válasza:
2012. aug. 19. 00:53
 27/42 anonim ***** válasza:
66%
És hogyan lehet „napokról" beszélni addig, amíg a csillagokat, és így a mi Napunkat nem teremtette meg? Nem épp a Nap az alapja a napnak *24 órának)?
2013. febr. 7. 06:11
 28/42 anonim ***** válasza:
És hogyan lehet „napokról" beszélni addig, amíg a csillagokat, és így a mi Napunkat nem teremtette meg? Nem épp a Nap az alapja a napnak (24 órának)?
2013. febr. 7. 06:11
 29/42 anonim ***** válasza:
46%
És ha hirtelen egy napra eltűnne a Nap, akkor mennyi időre tűnne el?
2013. febr. 7. 06:43
 30/42 anonim ***** válasza:
73%
Nem a Nap az alapja. Egy nap alatt fordul körbe a tengelye körül a Föld. Semmi köze ilyen tekintetben a Napnak a 24 órához.
2013. febr. 7. 06:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!