Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztényektől kérdeznék...

Hívő keresztényektől kérdeznék! Mit gondoltok arról a keresztény tanításról, hogy az állatoknak nincs lelke, így nem tudnak feltámadni sem a Végítéletkor?

Figyelt kérdés

Hívő vagyok. Szeretem az állatokat. Azt gondolom, akinek valaha volt kutyája, aki nem csak kerti dísz volt, hanem TÁRS, az ÉRZI, hogy van lelke, hiszen szeretni tud! Nem hiszem, hogy minden megnyilvánulása csupán ösztön! Elég a szemébe nézni, hogy az ember érezze azt a hatalmas szeretetet, amit adni tud. Sőt, én úgy érzem, ők (az állatok) egyszerűségük, ártatlanságuk okán közelebb vannak Istenhez, mint mi emberek.

Hívők véleményére lennék kíváncsi, ateisták számára a kérdésnek nincs is jelentősége, mivel szerintük az ember sem támad fel.

2011. okt. 25. 21:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Kedves előttem szóló! Erre azért ne legyél annyira büszke, ugyanis ez is csak egy szélsőséges álláspont. Ha az embereket (a tetteiktől elvonatkoztatva) nem tudod szeretni, akkor hiába rajongsz más teremtményekért!
2014. febr. 18. 10:53
 22/27 anonim ***** válasza:
Tudok szeretni, csak nagyon keveseket. Nem sok emberben látom meg azt az önzetlen szeretetet, mint egy kisállatban.
2014. febr. 19. 00:29
 23/27 anonim válasza:
91%
:" és a farkas együtt időzik majd a báránnyal, a leopárd is a gidával heveredik le, a borjú és a fiatal sörényes oroszlán meg a hízott állat mind együtt lesznek és egy kisfiú terelgeti őket. A tehén és a medve legelészni fognak, együtt heverednek le a kicsinyeik. Az oroszlán is szalmát fog enni, mint a bika...nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Isten ismeretével." Ézsaiás 11:6-9 versek Szóval benn van a válasz a Bibliában. Ha a fentebb felsorolt állatok a mennyben lesznek, akkor a kutyáink-macskáink is. És ezt nem én mondom, hanem a Isten. :) Áldás!
2014. júl. 12. 10:09
 24/27 anonim válasza:

6.

És lakozik a farkas a báránynyal, és a párducz a kecskefiúval fekszik, a borjú és az oroszlán-kölyök és a kövér barom együtt lesznek, és egy kis gyermek őrzi azokat;

7.

A tehén és medve legelnek, és együtt feküsznek fiaik, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik;

8.

És gyönyörködik a csecsszopó a viperák lyukánál, és a csecstől elválasztott a baziliskus lyuka felett terjengeti kezét:

9.

Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén, mert teljes lészen a föld az Úr ismeretével, mint a vizek a tengert beborítják. Ézs 11. 6-tól

2014. júl. 12. 10:14
 25/27 anonim válasza:
Nem mostani a kérdés, és nem is akarok bunkó lenni, de ha hiszel valamiben aminek az alapjai jelen esetben egy könyvben, a Bibliában vannak lefektetve, akkor hogy a bánatba nem tudod mi van benne? Persze nyílván egy 12-14 éves gyerek, fiatalabbak is sokan mondják/mondhatják, hogy hívők, de egy felnőtt ember csak tudja már miben hisz...
2016. aug. 6. 22:24
 26/27 anonim válasza:
Kedves előző! Attól, hogy valaki hisz valamiben, ami le van írva a bibliában, még nem biztos, hogy azt ott olvasta. Lehet, hogy a saját tapasztalatai és/vagy belső sugallatai alapján hiszi, amit hisz. Sőt, véleményem szerint ez az igazi hit. Ehhez nem kell tudni, hogy mi van a bibliában, de attól még benne lehet.
2016. nov. 8. 10:55
 27/27 anonim válasza:
88%
Bocsánat, gyorsan, figyelmetlenül írtam az előbbi válaszban. Szóval nem biblia, hanem Biblia.
2016. nov. 12. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!