Közületek követi valaki a hindu vagy iszlám vallást? Vagy melyikkel szimpatizáltok a kettő közül leginkább, még ha nem is követitek?
Szia én 26 éves vagyok, majdnem két éve muszlim. A kereszténységet soha nem éreztem magaménak, majd mikor a Sors úgy hozta, hogy lementem egy itteni mecsetbe, rögtön éreztem, hogy hazaértem. Máshogy nem tudom leírni. A vallást szabad akaratomból és meggyőződésből vettem fel, bár már akkor évek óta volt egy muszlim férjem. Igaz, hogy általa kerültem közelebb az Iszlámhoz a megismerés szintjén, de soha nem ejtette ki a száján, hogy legyek muszlim, sőt, azt mondta, ha az akarok lenni, nem segít, intézzem egyedül, nehogy azt mondja rá valaki később, hogy ő akarta, nem is én. El is intéztem egyedül :)
A tapasztalataim azt mutatják, hogy az emberek nem hiszik el, hogy magam akartam, szánakozva néznek rám nyáron a hosszú ujjú ruháimban, de nem érdekelnek.
Megmondom őszintén, hogy én más vallást nem tanulmányozok, csak a miénket, mert így is rengeteg dolgot nem tudok még.
Üdv
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!
05-08 12:32 - nek:
Köszönöm, hogy személyesebb dolgot is vagyis tapasztalatot megosztottál. Sok boldogságot kívánok a továbbiakban is. :)
05-16 15:08-nak:
Én személy szerint a hinduizmust gyakorlom, annak is a vaisnava ágát követve, de ugyanakkor a Síva-imádók "irodalmát" is tanulmányozom.
Illetve van egy levelező barátom, aki török és ő az iszlám vallást gyakorolja. Semmi egyéb ok nincs, nem volt szándékomban párhuzamba állítani, vagy hasonlítgatni a két vallási rendszert konkrétan.
Össze lehet hozni a kettőt.
Mégpedig olyan szinten, hogy egy vallást is alapítottak ennek jegyében.
Ők a szikhek.
Nem szekta, nézzetek utána.
Keverednek benne a muszlim és hindu elemek.
Először Panjab lakói közül kerültek ki, szabadon lehet a tagja férfi vagy nő.
A férfiak turbánt viselnek, sosem vágnak hajat vagy szakállt...röviden ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!