Melyik város teszik nektek a leginkább és miért?
én Pécsett lakom, ezért elég elfogult vagyok, de kulturális szempontból ezt javasolnám, sok a látnivaló és rengeteg tartalmas programon lehet részt venni (EKF2010)
nemrég voltam Székesfehérváron, ami gyönyörű város, történelmi múlttal és nagyon tiszta, jól karban van tartva
ha pedig a Balaton környékén jársz, nézz be Boglárra, szerintem ez a legklasszabb üdülőváros tele virágokkal, nagyon hangulatos
Ha magyarországról beszélünk, akkor egyértelmű Budapest. Nagy és szép város, mindent megtalálsz amit csak akarsz... Igaz vannak olyan területek is pesten belül, amelyek nem olyan fejlettek, mindt pl. józsefváros.
A második pedig Mosonmagyaróvár. Óvár is nagy területen fekszik, igaz nem akkora, mint budapest (6,5 km hosszú) igaz csak 35.000 a lakossága. Ez azért van, mert inkább családi/társasházak épülnek és nincs tele az egész város panelokkal. Egyszerűen gyönyörű.
Ráadásul itt van a magyar-szlovák-osztrák határnál. 40 km-re győr, 60 km-re pozsony, 70 km-re pedig bécs van. Tehát sokminden van arra :)
Szombathely. Mondom ezt mindenféle elfogultság nélkül, annak ellenére, hogy egész életemben itt és a környéken laktam eddig. Komolyan mondom, amikor a múlt hétvégén végre hazaértem a pesti betondzsungel cigánygettóból, hát egy élmény volt újra visszajönni. Itthon valahogy minden teljesen más: nincsen annyi züllött ember és szemét, mocsok az után, az emberek nem fuldokolnak a szmogtól, sokkal több és nagyobb a zöldterület, meg az egész város összképe sokkal emberibb.
Emellett szerintem még Pécs, Győr és Esztergom nevezhető különösen szépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!