Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hihetek ezeknek? Ez igaz?

Hihetek ezeknek? Ez igaz?

2011. okt. 21. 20:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az első link egy hazug és demagóg uszítás! Azoknak szól, akiknek lövésük sincs a történelemről. Így működik a hülyítés.

Tény, hogy az antiszemitizmus nem a második vh.-ban kezdődött, de nem igaz, hogy ezt tanítanák hivatalos töriből. Az viszont igaz, hogy Hitler alatt minden korábbinál felerősödött. De nem csak a zsidók iránti ellenszenv, hanem majd minden kisebb nemzetiség és vallás is így járt ezzel! Csak erről elfelejtenek beszélni a hazugok.

A másik nagy hazugság pedig, amit Jézusról állítanak. Jézus maga is zsidó volt, nyilvánvalóan nem a zsidóságot általában ítélte el, hanem azokat, akik hazug tanításokkal félrevezetik a zsidókat!!!

Most is igaz ez pl. az olyanokra, akik e hazugságot megfogalmazták.

Kedves kérdező! Légy körültekintő és éber. Nehogy könnyű zsákmányt találjanak benned a szélsőségesek.

2011. okt. 26. 00:42
 12/13 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem, hogy Dánia a jó példa arra, hogy igenis volt ország - még a legvéresebb korban is -, ahol védték a saját zsidóikat! Ezt tették a náci üldözés alatt is. Sok más európai országtól eltérően, a dánok nagy többsége kiállt a saját állampolgárai mellett, akármilyen származású is volt.

Az meg nem meglepő, hogy lehet példákat felhozni az elmúlt sok száz évből arra, hogy alkalmanként a zsidókat erre-arra üldözték. Egy hontalanná vált nemzet szórványban élt és mindenhol kisebbségnek számítottak. A csoda az, hogy még vannak. Ha csak feleannyi összetartás lenne a magyarokban...

Ám a határainkon kívül élő magyar kisebbség is éppen ilyen megvetett szerepben van a szűk látókörű, és idegengyűlölő eszmék miatt. Azok miatt, akik kis hazánkban éppen ilyen sötét szellemben terjesztik a fertőt.

Ez az ostoba nemzeti gőg!

2011. okt. 26. 00:52
 13/13 A kérdező kommentje:

1, A küldött videókat még nem néztem meg.

2, Az ötödik beíró- 10-22 08:00 - hozzászólása nagyon tetszett. Másik nézőpont.

Látom lenne miről beszélgetni.

Mint sokan mások én sem szeretem az álltalánosítást!

Bizto,hogy vannak "rossz" zsidók ,de nem lehet a mindenki egy kalap ál venni egy kis csoport tettei miatt.

Igen,ez a gyűlölködés már engem is zavar. Szerintem csak továb fog erősödni Európában meg a nacionalizmus is.

Szerintem terjdnek az ilyen eszmék,nézetek.

Zavar is.

Nekem is eszembe jutott,hogy ha a Magyarokban fele annyi összetartás lenne,mint a Zsidókban... hát...valószínű már máshol tartana ez az ország

2011. okt. 26. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!