Igaz az, hogy az első 8 hét a legkockázatosabb? Valahol olvastam, hogy ha már van szívhang, kb.2 %-ra csökken a vetélés kockázata. Hihetek ezeknek?
Én az első 12 hetet tudom.Utána valamelyest csökken az esély.
7 heteske:)
Az első fordulópont a 12. hét! Utána általában az AFP miatt szoktak izgulni, ami a 16. hét körül van, később a 20. heti vizsgálatot várják (vagy amikor nálatok csinálják a genetikai vizsgálatokat, 18-22 hét között általában. Ezután a 24. hét az érdekes, mert ezt követően beszélünk koraszülésről és nem vetélésről! Tehát tényleg nagyon fontos, hogy ha bármi történik, akkor ezt követően már koraszülöttként kezelik a babát és itt már tényleg mindene meg is van, csak nagyon picurka! Innentől is persze nő, fejlődik és már a 36-37. hét után koraszülöttnek sem nevezik, teljesen érett újszülött, ha ekkor jön a világra!
Tehát végig van miért izgulni, de nem szabad ezt az izgulást túlzásba vinni, főleg, ha nincs semmi problémád! Ha minden rendben, akkor legyen ez egy jó értelemben vett izgalommal teli várakozás! Hidd el, ha már egyszer megtapadt ott, akkor ez azért van, mert ott akar lenni, fejlődni akar és aztán megszületni... és mostantól úgyis minden úgy lesz, ahogy ő akarja :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!