Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mondjam el a családomnak,...

Hogy mondjam el a családomnak, hogy elegem van a vallásos életből?

Figyelt kérdés

Meg vagyok keresztelve, első áldozó is voltam, mennem kell a vasárnapi misére és ministrálnom is kell, már rohadtul elegem van az egészből.

1. Alapból nem is hiszek az egész dologban ( nem is hittem soha .

2. Elegem van az egész képmutatásból hogy " Jajj, most vallásos vagyok, meg járok templomba nehogy rosszat gondoljanak rólam a többiek" - ez nagymamámra nagyon igaz.

A családban nagymamám, apám, és a tesóim vallásosak.

Utálom hogy csecsemőkoromban lettem megkeresztelve mert még választási lehetőséget sem adtak. Hittanra is járnom kellett régen, de arról szerencsére már lemondtak.

15/f

2011. okt. 17. 19:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
53%
Kedves Kérdező! Nem lehet, hogy csak az adott templomból, és abból a közösségből van eleged? csakmert én is voltam így 14 éves koromban. Ministráltam, olvastam minden vasárnap. Aztán a plébánosommal volt egy kis összetűzésem, ami miatt őrá és az egész bandára haragudtam (harangozó, többi ministráns, sőt még a hívek közül is sokakra). A ministrálást abbahagytam és onnantól a padban ültem, mint egyszerű hívő ember. Szerintem hagyd abba a ministrálást, és a padból hallgasd a misét, hátha akkor lelkileg elmélyülsz jobban. Vagy ha ez sem segít, mert mondjuk eleged van abból, hogy abban a templomban mindenki ismer téged, akkor próbálj meg egy közeli város templomába járni néha, ahol nem ismernek, szerintem így könnyebb lenne. Ha ezek után sincs kedved az egészhez, akkor hagyd csak abba...
2011. okt. 17. 23:15
 12/13 Lebannen ***** válasza:

Azzal is érvelhetsz,ha csak külsőségekben vagy vallásos,az képmutató dolog,és te nem szeretnél képmutató lenni.Lehet pont az tart vissza a hittől,hogy erőltetik.

Senki sem szeret olyan dolgot csinálni,amit muszáj.

2011. okt. 17. 23:19
 13/13 anonim ***** válasza:
51%
Nekem is elegem volt! Azért tértem meg az ÉLŐ ISTENHEZ!
2011. okt. 20. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!