Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A melegek tényleg a pokolra...

A melegek tényleg a pokolra kerülnek?

Figyelt kérdés
Hetero vagyok csak kiváncsi vagyok rá.
2011. okt. 14. 20:38
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
69%

Jaj, már... Úgy látom, itt sokan csak vitatkozni szeretnek, olvasni nem. Azért másoltam be a linket, hogy ne kelljen századszorra is ugyanazokat leírnom, ill. mert vannak olyan értelmes válaszok a többi kérdésben, amelyek gazdáit itt még nem láttam. Teljesen jól leírják a bibliai megközelítést.

Nagyon röviden összefoglalva a lényeg:

1. A homoszexualitás hajlam _és_ környezeti hatások következménye.

2. Teljesen mindegy, melyik, mert élő példák vannak rá, hogy meg lehet szabadulni belőle Jézus Krisztus által. Ugyanúgy mint bármelyik másik szexuális bűntől.

3. A Biblia alapján céltévesztés a homoszexualitás, az önkielégítés, a házasságon kívüli heteroszexuális kapcsolat is, és még sorolhatnám.

4. Isten soha nem a bűnös embert ítéli el, hanem magát a bűnt. Az embereket szereti, de a bűnnel nem vállal közösséget.

5. Hogy mi a bűn, azt nem mi döntjük el; akkor mindenki az érzéseire hallgatna. Teljesen mint a világi embereknél: nincs abszolút jó, mindig az adott személytől és a helyzettől függ; persze van erkölcs, etika, de az egyénen múlik, hogy egyetért-e a normával. És pláne nem tud alkalmazkodni hozzá, sokszor még akkor sem, ha akarna.

A Szentírás az etalon, jobban járunk, ha nem próbálunk kiskapukat keresni. De saját tapasztalat, hogy kívülről nem lehet emberekre rányomni semmit, Isten Szelleme az, aki meggyőz a bűn, az igazság és az ítélet tekintetében. Ezért kívánom mindenkinek, hogy győzze meg Isten arról, hogy mi a bűn és mi nem az, ill. tapasztalja meg a szabadulást bármilyen bűn uralma alól Jézus Krisztus által. Sokkal jobb szabadságban élni...

Ha pedig bárki bővebben szeretne tájékozódni, akkor tényleg tessék olvasni. :)

2011. okt. 15. 20:43
 32/35 anonim ***** válasza:
63%
Melegnek lenni, nem egy betegség! Minden az agyban dől el, és egy nap minden meleg eldöntötte, hogy Ő bizony a hasonló nemű embereket szereti.->>ez alapból nem Istentől van. De ettől függetlenül, Jézus ugyanúgy, meghalt értük, Jézus ugyanúgy szereti a melegeket, mint az összes többi embert.
2011. okt. 15. 23:36
 33/35 AMBRA válasza:
73%

E'n nem vagyok meleg,teljesen normàlis hètkoznapi embernek èrzem magam,de ha nem fogadom el Jèzust mint szemèlyes Megmentòmet,akkor a pokolba fogok kerulni.

"Nos,bibliai szemszogbòl csak ùgy szabad szexelni,ha a nemzès a cèl.Ez màr Mòzes konyvèben is ìrni vagyon."

Ez egyszerùen nem igaz.A Bibliànak semmi problèmàja nincs a szexel,amìg az egy fèrfi ès egy nò hàzassàgàn belul zajlik.Meg lehet gyòzòdni szemèlyesen erròl ès sok màsròl is; OLVASSA'TOK A BIBLIA'T!

2011. okt. 16. 01:46
 34/35 világvége1 ***** válasza:
Ezért nem.
2020. jún. 3. 20:05
 35/35 kovacs magdolna2 ***** válasza:
Hülyeség
2023. jún. 10. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!