Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást válasszam ha...

Melyik vallást válasszam ha hiszek Istenben de nem tartozok egyik felekezethez sem?

Figyelt kérdés
És miért éppen azt?
2009. ápr. 30. 22:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

"Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik. A kérdező a kérdésére várja a választ nem az ócska terryblackfanok mocskolódására kiváncsi. "

ha már szólásoknál tartunk: Az igazság fáj. terryblack fanokat meg a környezetemben ne keressél kedves barátom.

egyetlen rossz tulajdonságom, hogy utálom a néphülyítést, és képes vagyok gondolkodni, és utánajárni egy pár dolognak. és én vagyok a buta aki okoskodik? gratulálok neked, sok sikert a továbbiakban ;)

kérdező ne haragudj az OFF miatt, ennyi volt.

2009. máj. 1. 16:27
 12/17 anonim ***** válasza:
81%
Azt az elvakult mindenit!Úgy le vagyunk pontozva,mint a csoda!Mármint,aki a hit fontosságát előrébb tartja az egyháznál.
2009. máj. 1. 18:48
 13/17 anonim ***** válasza:
60%
Egyiket sem a papjaik úgyis is lehúznak anyagilag,probléma még az is hogy,nem tudtad eldönteni hogy kivel fosztasd ki magad.
2009. máj. 1. 19:16
 14/17 anonim ***** válasza:
29%
ha hiszel imádkozz és kérdezd meg istent melyik az igazi egyház melyikhez kell csatlakoznod, választ fog adni a kérdésedre, ha látja hogy a szived valóban tudni akarja az igazságot. ez a legbiztosabb módszer én így találtam meg az utamat. és ehhez évek teltek el, tragédiákkal és sok sok megtett kmrel
2009. máj. 2. 18:21
 15/17 anonim ***** válasza:
23%

Mindenképpen evangélumi keresztény felekezetet.Mégpedig azért, mert Bibliahűek. És nem tesznek a Bibliához, nem vesznek el belőle, nem plékrisztus előtt térdepelnek és csókolgatják azt,és nem imádnak mást mint Krisztust és általa Istent.Krisztus nem véletlenül mondta magáról, hogy ő az Út, az igazság és az élet. Vagy hogy aki megvallja őt emberek előtt, Ő is megvallja mennyei Atyja előtt.(Máté 10,32) Azért Jézus az út az Istenhez, mert a vérével váltott meg mindket, támadt fel és azóta Ő a közbenjárónk az Úrnál.Aki hisz Ő benne üdvözül, nem lát halált soha örökké( a halált, mint személyt).

Egy-két ige:

De meg van írva: Máté 5,18-19

"18. Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.

19. Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen." Olyan helyre menj, ahol a Biblia szerinti életmódot hirdetik és az élő Istent szeretik, ami nem a plékrisztus a templomban, amihez hajlonganak meg csókolgatják.Mert: Apcsel 17,24-31

"24. Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.

25. Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet leheletet és mindent;

26. És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és lakásuknak határait;

27. Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:

28. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.

29. Mivelhogy azért az Istennek nemzetsége vagyunk, nem kell azt gondolnunk, hogy aranyhoz, vagy ezüsthöz, vagy kőhöz, emberi mesterség és kitalálás faragványához hasonlatos az istenség.

30. E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:

31. Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt; bizonyságot tévén mindenkinek, az által, hogy feltámasztá őt halottaiból."

Jézus ezt mondta.

Máté 7,21

"21. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."

A Hit gyülekezetét ajánlanám, egy vasárnapi Istentiszteletre menj el az még nem kötelez semmire, viszont az ottani hit tüze, megmutathatja neked, hogy jó helyen jársz.

2009. máj. 10. 20:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Elégedj meg a hiteddel,a felekezet majd kialakul!
2009. máj. 10. 21:10
 17/17 anonim válasza:
Nem feltétlen kell vallást választani ahhoz, hogy tartozzak egy közösséghez. De azt is tudomásul kell venni, hogy bármely közösséget, vagy vallást választom, a közösség által elfogadott, avagy a tagja részére írt követelményeket köteles vagyok elfogadni, s aszerint is élni. Alapvetően a vallások jóra tanítják az embereket, csak az a baj, hogy nem mindenki él úgy, hogy az ne hagyna kívánnivalót maga után. Csak egy egyszerű példa. Jó pár politikust ismerek, aki regnálása óta gyakran jár templomba, ájtatoskodik ott, holott mindenki tudja, hogy a mindennapi életében gazember. Lop, csal, hazudik. Elkövet olyan bűnöket, amelyeket a jog nem szankcionál, de a közerkölcs igen. Tudják ezek az emberek, hogy Isten mindent megbocsát, aztán, kilépve a templomból alig várja, hogy elkövesse a következő bűncselekményt. Lehetne sorolni példákat az élet többi területéről is. Én azt mondom, hogy a vallással, mint alappal nincs baj, a szándék jó, csak a felépítménnyel van baj. Nem kell pápa, nem kellenek a papok. Nem lennének vallásháborúk. Egy dologban azonban biztos vagyok. Az embernek nagyon erős hitének kell lennie ahhoz, hogy boldoguljon az életben. Hinnie kell elsősorban önmagában, hinnie kell az embertársai jó szándékában. Tudni kell a hibákat jóvátenni, tudni kell megbocsátani. De ami a legfontosabb, meg kell tanulni szeretni.
2014. okt. 5. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!