Tényleg van olyan, akit annyira taszít a hit, meg Isten, hogy már kirázza őt a hideg ha csak meghallja ezen szavakat?
Osztálytársamról beszélek... tegnap mondta barátnőm, hogy ő már 8 éve minden este imádkozik és hozzá teszi, hogy köszönöm Istenem amit megadtál Nekem, de ezt minden alkalommal. Én templomba szoktam járni minden vasárnap, osztálytársam viszont se ima, se templom. Azt mondja egyszer próbált elmenni, ment vele szemben a pap és azt mondta Neki, hogy Te ide nem jöhetsz be, meg a sátán fia vagy. Ilyet mondhat egy pap? Vagy csak kitalálta? Mert szerintem lehet abban valami, hogy a pap megérzi, hogy ki a jó és ki a rossz. Illetve ma fizikán szívattam egy kicsit, mert elkezdtem imádkozni, amit ugye utál... erre már nyögött, minden baja volt, aztán hogy mondtam Neki, hogy álljon át Isten seregébe mert idővel már késő lesz; most még meggyónhatja bűneit (én az elkövetkezendő hetekben akarok menni gyónni:)) és a többi, de egyik fülén be, a másikon ki - megjegyzem, egy kicsit végigröhögtem az egészet, de akkor sem értem miért izél ennyire. Múltkor a karácsonyi koncertre se akart jönni, mert a TEMPLOMBA tartották. Oké, én is szoktam viccelődni, hogy apáca leszek, meg Isten szolgálatába állok, de hiszek benne és nem tagadom meg, hogy létezik és járok templomba is, meg minden. Igaz, egyszer volt, hogy megkérdőjeleztem, tényleg létezik-e, de akkor szerintem nagyon haragudtam valamiért és ha haragszok, akkor olyanokat mondok, amiket nem kellene. Ő meg szabályosan menekül előle. Nem tudom mi lehet az egyházzal a baja. Külső tulajdonságai: fekete haj, szem, cuccok. Imádja a feketét, meg a vöröset meg az ilyen kirívó ruhákat. Alapvetően normális.
Ó és lenne még egy kérdésem: szerintetek létezik Ördög? Mert azt tudom, hogy Isten létezik, de hogy Ördög? Erre az ismerőseim se tudják a választ, pedig van olyan, aki már sokat gondolkozott ezen.
Kérdezőnek: szerintem aki ilyen, annak OKA van erre, pl. az, hogy sokszor volt már dolga "térítőkkel"(vagy netán közvetlen környezetében van ilyen személy/ek ?), és nagyon elege lett már belőlük. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki, akinek sok effajta élménye volt, automatikusan ilyenné kell hogy váljon.
A második kérdésedre a válaszom: ha hiszel Isten létében, akkor miért ne hihetnél az Ellenfele létezésében?
Utolsónak:
Alapvető dolog, hogy még ha negatívan viszonyulsz is a vallásosakhoz/ hívőkhöz, akkor azt lehetőleg az UDVARIASSÁG szabályait betartva próbáld közölni.
Lehet, hogy nehéz, de tudod: A STÍLUS ÖLTÖZTET. Ne pucérkodj, mert azt nem illik! :-)))
Ja, és ha nem tetszik a templom, illetve az egyházi zene: nem kell bemenned/ hallgatnod. Ettől még másoknak tetszhet, amit TISZTELETben kéne tartani.
Elvileg református lennék, konfirmáltam is, hiszek Istenben és szoktam imádkozni. Hívő vagyok, attól függetlenül, hogy nem járok templomba, nem adakozok a szegényeknek és nem hiszem, hanem TUDOM, hogy van természetfeletti.
Az Ördög, Sátán,egyébmás. Lucifer, avagy a fényhozó angyal volt, de természete ellen ment, mikor érezni kezdett; féltékeny lett az emberekre, ezért fellázadt és végül elbukott.
Bár Lucifer a "pokol ura", nem démon; angyal, mégha bukott is.
Az első démon Lilith volt, Ádám első felesége(apokrif könyvek), ő teremtette a többi démont is.
Ugyanígy van a legenda, mítosz, hogy Káin a vámpírok atyja, megölte fivérét ivott a véréből (ezért is jelölte meg Isten a pecséttel).
Ooo visszatérve a kérdésre, gondolom Lucifert érted Ördög alatt, ő pedig létezik.
Egy fontos szabály:
Ha valakit valami,vagy valaki extrém módon irritál,az a dolog,vagy ember,emlékezteti őt-pszichéjét-egy általa lerendezetlen trumára,belső konfliktusra.("Akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni!")
Ha valakit irritál a vallás,az az ember folytonosan küzd önmaga ellen,hogy ne foglalkozzon vallással.
Akik itt a "vallás"oldalon istentelenekként regelgetnek,100%-ban látens vallásos emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!