Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg van olyan, akit...

Tényleg van olyan, akit annyira taszít a hit, meg Isten, hogy már kirázza őt a hideg ha csak meghallja ezen szavakat?

Figyelt kérdés

Osztálytársamról beszélek... tegnap mondta barátnőm, hogy ő már 8 éve minden este imádkozik és hozzá teszi, hogy köszönöm Istenem amit megadtál Nekem, de ezt minden alkalommal. Én templomba szoktam járni minden vasárnap, osztálytársam viszont se ima, se templom. Azt mondja egyszer próbált elmenni, ment vele szemben a pap és azt mondta Neki, hogy Te ide nem jöhetsz be, meg a sátán fia vagy. Ilyet mondhat egy pap? Vagy csak kitalálta? Mert szerintem lehet abban valami, hogy a pap megérzi, hogy ki a jó és ki a rossz. Illetve ma fizikán szívattam egy kicsit, mert elkezdtem imádkozni, amit ugye utál... erre már nyögött, minden baja volt, aztán hogy mondtam Neki, hogy álljon át Isten seregébe mert idővel már késő lesz; most még meggyónhatja bűneit (én az elkövetkezendő hetekben akarok menni gyónni:)) és a többi, de egyik fülén be, a másikon ki - megjegyzem, egy kicsit végigröhögtem az egészet, de akkor sem értem miért izél ennyire. Múltkor a karácsonyi koncertre se akart jönni, mert a TEMPLOMBA tartották. Oké, én is szoktam viccelődni, hogy apáca leszek, meg Isten szolgálatába állok, de hiszek benne és nem tagadom meg, hogy létezik és járok templomba is, meg minden. Igaz, egyszer volt, hogy megkérdőjeleztem, tényleg létezik-e, de akkor szerintem nagyon haragudtam valamiért és ha haragszok, akkor olyanokat mondok, amiket nem kellene. Ő meg szabályosan menekül előle. Nem tudom mi lehet az egyházzal a baja. Külső tulajdonságai: fekete haj, szem, cuccok. Imádja a feketét, meg a vöröset meg az ilyen kirívó ruhákat. Alapvetően normális.

Ó és lenne még egy kérdésem: szerintetek létezik Ördög? Mert azt tudom, hogy Isten létezik, de hogy Ördög? Erre az ismerőseim se tudják a választ, pedig van olyan, aki már sokat gondolkozott ezen.

2011. okt. 13. 13:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
47%

"amit iskolában szoktam csinálni azt meg azért, mert az osztálytársak úgymond "belekényszerítenek"."

Ilyen esetben a legjobb ha hallgatsz és nem törődsz velük. Ezt tette Jézus is amikor a tömeg csúfolta. Ezt a szenvedést is felajánlhatod mondjuk az osztálytársad megtéréséért.

"a szabadító ima mi, és kitől kell kérni"

A szabadító imát az ördögi megkötözöttség ellen szokták kérni. Ha az osztálytársad szenved attól ha valaki a közelében imádkozik, az már egy komoly tünet lehet. Szabadító imát a megbízott ördögűző pap mondhat (pesten van ilyen) vagy karizmatikus közösségek is szoktak ilyesmivel foglalkozni. Te ne próbáld ezt meg mert ehhez tapasztalat kell és ha ez nincs meg akkor lehet hogy a végén még rosszabb lesz az állapota.

Viszont imádkozni imádkozhatsz érte. Ha írsz egy privát mailt akkor ajánlok imákat.

Csak akkor beszélj az osztálytásaddal erről ha úgy látod hogy érdekli a téma. Ne erőltesd, tartsd tiszteletben a szabad akaratát.

Ha meghallgat, akkor mondd meg neki hogy ő most nehéz helyzetben van (ez elég nyilvánvaló a saját számára is gondolom mivel nem képes elviselni az imát) de ezen lehet segíteni. Mondd meg neki hogy Jézus szereti őt és meg tudja menteni, neki csak annyi a dolga hogy a segítségét kéri. De a döntést neki kell meghoznia, mert Jézus nem fog beavatkozni ha ő nem akarja. Mondd meg neki hogy ha Jézus segítségét kéri akkor már itt a földön is sokkal könnyebb dolga lesz, a mennyben pedig olyan jutalmat fog kapni amit itt a földön elképzelni se tudunk.

2011. okt. 13. 15:02
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Tiszelt Kérdező!

Idéznék tőled, aztán a Biblia alapján válaszolnék néhány mondatra.

"Te ide nem jöhetsz be, meg a sátán fia vagy. Ilyet mondhat egy pap?"

Nos erre a válaszom alapvetően az lenne hogy nem. Jézus ugyanis ezt tanította: ezt mondta: "Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképen én szerettelek titeket." (Ján 15,12) Nos a papnak az általad említett kijelentése nagyon messze van a Krisztusi szeretettől, sőt a közelébe sem ér. A Megváltónk még ezt is mondta egy példázatában:

"Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg."(Mt 25,40)

Tehát ha valakivel rosszul bánunk, akkor az olyan, mintha Krisztussal bántunk volna rosszul. Ezen érdemes lenne elgondolkodnia a papnak is, és azoknak az embereknek is, akik Kereszténynek valják magukat...

"Mert szerintem lehet abban valami, hogy a pap megérzi, hogy ki a jó és ki a rossz."

Először azt kell tisztáznunk hogy ki a Pap? Mert a Biblia szerint a papokon nem azokat az embereket értsük, akik tiszteletet és figyelmet kívánnak maguknak, esetleg végzettségük van erről, és a politikai vezetőkkel állandó kapcsolatban vannak, egyeztetnek. Malakiás könyve ezt mondja:

"Mert a papnak ajkai őrzik a tudományt, és az ő szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe ő. (Mal 2,7)

Papok alatt tehát azokat az embereket értsük, akik az Isten törvényeit torzulásmentesen mondják el az embereknek. Másrészt az embereket a Biblia mérlegére kell tenni, és ott eldönteni hogy amit tesznek az jó-e vagy sem? Egy ember pedig nem mehet biztosra pusztán megérzésből mivel "a vesék és szívek vizsgálója" (Jel 2,23) az Isten.

"szerintetek létezik Ördög? Mert azt tudom, hogy Isten létezik, de hogy Ördög?"

Teljesen egyértelmű hogy igen. A Biblia úgy állítja be sátánt mint egy létező, valóságos személyt:

"És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének." (Jel 12,9)

Az ismerősödnek pedig azt ajánlanám, hogy ha meg akarja ismerni Istent, akkor egyedül a Bibliához forduljon (Azon belül is a Károli fordítást javasolnám) Ha olvassa a Bibliát, és teljes szívvel keresi az Istent, akkor majd az Úr többek közt, azt is meg fogja neki adni, hogy melyik az az Egyház, amelyet érdemes látogatni. De ezekhez a dolgokhoz az igazság egyedül forrása a Szentírás szükséges. Hiszen ahogyan Jézus Krisztus is megmondta:

"Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te ígéd igazság." (Ján 17,17)

2011. okt. 13. 15:24
 13/25 A kérdező kommentje:
köszi a bibliai idézeteket, nagyon hasznosak voltak:)
2011. okt. 13. 18:25
 14/25 anonim ***** válasza:
67%

Kedves kérdésfeltevő. Jó, hogy próbálsz segíteni az osztálytársadnak, de nekem úgy tűnik, hogy először neked lenne szükséged jobban megérteni, hogy miről szól a kereszténység. Az nem lesz egy piros pont Istennél, hogy valaki templomba járt, hiszen:

"Isten...nem lakik emberkéz alkotta templomokban" ApCsel 17:24b

Jézus tanítása a mindennapi életről szólt, nem csak egy vasárnapi alkalomról. Imádkozni sem betanult szöveget kell. Isten élő, nem XY által kitalált szavakra kíváncsi, hanem rád. Mit szólna az édesapád, ha mindig csak betanult szövegeket mondanál neki, és soha nem a saját szavaidat használnád.

Ha budapesti vagy, eljöhetsz a Krisztus Egyházába (www.krisztusegyhaza.hu), ahol tudod tanulmányozni a Bibliát, és jobban megérteni milyen életre hív Jézus.

Az ilyen ördögűzéstől meg megkötözöttségtől szabadító imáktól pedig jobb ha távol tartja magát az ember. Maga a Biblia írja, hogy a Szentlélek csodálatos ajándékai meg fognak szűnni (1Kor 13:8), és valóban meg is szűntek a II. századra. Azóta nincs ilyen hatalom az emberek kezében. Akik ezt állítják, hogy ilyen képességeik vannak, azok megtévesztik az embereket. Az ördögűzők és karizmatikusok egy "hullát ölelgetnek", amikor ilyen praktikákkal próbálkoznak.

Szóval a javaslatom, ha segíteni akarsz az osztálytársadnak, először neked kell jobban ismerned a Bibliát, követned Jézust a mindennapokban, és utána tudsz neki segíteni. Leginkább azzal, hogy a barátja leszel: segítesz neki, érdeklődsz felőle, együtt csináltok klassz dolgokat. Ha látja rajtad, hogy változik az életed, és boldog vagy attól, hogy Jézust tanítványa vagy, akkor talán ő is nyitni fog.

De nincs kényelmes módja az emberek megmentésének, szavak helyett cselekedetek kellenek, amelyek időt, esetleg pénzt, más áldozatokat kívánnak, mert az igazi szeretet ilyen. És a szeretet az, ami képes megváltoztatni embereket, de az a képmutató vallás, amit általában kereszténység címén művelnek az emberek, nem csoda, hogy nem szimpatikus az osztálytársadnak.

2011. okt. 15. 01:32
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 10-15 01:32

Egy kivétellel egyetértek az általad leírottakkal. Ez az egy pedig a következő:

"Az ilyen ördögűzéstől meg megkötözöttségtől szabadító imáktól pedig jobb ha távol tartja magát az ember. Maga a Biblia írja, hogy a Szentlélek csodálatos ajándékai meg fognak szűnni (1Kor 13:8), és valóban meg is szűntek a II. századra. Azóta nincs ilyen hatalom az emberek kezében. Akik ezt állítják, hogy ilyen képességeik vannak, azok megtévesztik az embereket. "

Lássuk, mit ír a Biblia ott, ahol hivatkoztad:

"S a szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás végetér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér." (1. Korintus 13:8 - 10)

1. Valóban, a szeretet kivételével minden, ami töredékes, véget fog érni. Mikor? A 2. században? Vagy bármely konkrétan megjelölt időpontban? Nem, hanem akkor, amikor elérkezik a tökéletes. Így írja, akárhogy is olvasom...

2. A tökéletes még nem érkezett el. Tehát a Szent Lélek ajándékai működnek, még nem szűntek meg. Rengeteg ember megtapasztalta ezeket a régebbi korokban, és rengetegen megtapasztaljuk ezt a mi időnkben is.

3. Nem tudom, mire alapoztad a kijelentésedet, de nem hinném, hogy be tudod bizonyítani. Akkor pedig nem azok tévesztik meg az embereket, akik élvezik az ajándékokat, és használják Isten dicsőségére és az emberek hasznára, hanem azok, akik ezeket – akár nem szándékosan is, de – tagadják. Csak belekukkantottam a közösséged honlapjába, nem néztem meg alaposan; de így elsőre úgy látom, a Szent Lélekről nem sok szó esik. Gondolom, ez az oka, hogy így vélekedsz, mert így tanultad.

Kérlek, tájékozódj olyan pünkösdi, karizmatikus közösségek tagjaitól, vagy a honlapjaikról, akik nap mint nap megtapasztalják Isten erejét, munkáját a Szent Szellem vagy Szent Lélek által. Azután döntsd el, kinek hiszel.

És kérlek, ne rágalmazd a karizmatikusokat. Gondolom, tudod, hogy az egyetlen bűn, amely nem bocsáttatik meg, az a Szent Lélek káromlása; ez az Ige alapján azt jelenti, hogy a sátánnak tulajdonítja valaki az Isten munkáját. Tehát jobb óvatosnak lenni az ilyen kijelentésekkel. Ha nem vagyunk 100%-ig biztosak valamiben, márpedig ez nagyon ritka; akkor jobb, ha csendben maradunk, minthogy vétkezzünk.

Isten áldjon!

2011. okt. 15. 08:05
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Berta Wooster!

Elnézést az éles fogalmazásért, nem csúfolódni akartam, ha úgy tűnik akkor bocsánatot kérek. De tény, Jézus is elég élesen fogalmazott olyan vezetőkkel szemben, akik félre akarták vezetni az embereket.

Én nem tudok arról, hogy a 2. századtól kb. 1900-ig lettek volna olyan gyülekezetek, ahol a Szentlélek csodálatos ajándékai megjelentek volna. Ezért írtam, amit írtam, hogy megszűntek.

De ha tévedtem (ami lehetséges), akkor cáfolj meg, és írd meg azoknak a gyülekezeteknek a nevét, amelyekben az általam említett időszakban hiteles emberek által dokumentált csodák történtek.

A csodák a Bibliában mindig valami új Isteni kijelentés időszakában szaporodtak meg (Mózes, próféták, Jézus és apostolok), hogy alátámasszák az új tanítást. Más időszakokban gyakorlatilag egyáltalán nem voltak csodák.

Ha a mai pünkösdi mozgalmakban valóban olyan kaliberű gyógyítások történnének, amilyeneket Jézus és az első században ilyen ajándékkal rendelkező tanítványok tettek, akkor az utcák mára már tele lennének gyógyult, ujjongó emberekkel (tekintettel arra, hogy mennyi pünkösdista hívő van). Jézus és a tanítványok az első században kimentek az emberek közé, és ott gyógyítottak, sokszor ellenséges körülmények között (farizeusok, írástudók) nem pedig istentiszteleteken.

Szóval miért van az, hogy a gyógyítások valamiért ma csak istentiszteleteken működnek, és a valódi csodák helyett (bénák járnak, vakok látnak, süketek hallanak, halottak támadnak fel) mára "elgyengült" Jézus, és már csak olyan dolgokról van szó, hogy pl. valaki meggyógyult a rákból, ami számtalanszor megtörténik nem hívőkkel is? Nem mintha nem örülnék annak, ha valaki természetes módon meggyógyul.

Még abban is hiszek, hogy Isten ma is gyógyít meg embereket, hiszen hallhatunk olyan eseteket, akikről az orvosok már lemondtak, mégis meggyógyult. De, hogy valakinek olyan hatalma lenne, hogy ráteszi valakire a kezét és meggyógyítja, azzal ne próbáljuk már etetni az embereket!

De ha még lenne is, gondolkodj el az alábbi idézeten:

„Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a Te nevedben prófétáltunk-e, nem a Te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a Te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Soha nem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!" (Máté 7:21-23)

És egyetértünk abban, hogy a tökéletes nem minden egyházba és gyülekezetbe jött el. De ahova én járok ott például már eljött.

2011. okt. 15. 11:11
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Berta Wooster!

Lenne még kiegészítésem, mivel azt írtad hiányérzeted támadt a Krisztus Egyházával kapcsolatban, hogy úgy tűnik a honlapról, itt nem sokat írnak a Szentlélekről.

Én úgy gondolom, hogy aki eljön hozzánk, és belefolyik a gyülekezet életébe, annak világos lesz, hogy a Krisztus Egyházában működnek a Szentlélek ajándékai, úgy mint az erő, szeretet, józanság és kegyelem lelkének adományai.

Ilyenek többek között a szolgálat, a tanítás, a buzdítás, az adakozás, a vezetés, a könyörülés, a gyámolítás, az evangelista szerep, a pásztori szerep, a vendéglátás.

Ezek mind működnek. Gyere el és meglátod.

De csodás ajándékokat ne várj. Azok a szóbeli igehirdetés megerősítésére szolgáltak a kereszténység kezdetén, mihelyt a Biblia írott formában is megjelent, már elvesztették a funkciójukat.

További Biblikus információk a csodákról:

1. Sátán is képes megtévesztő csodákra (Jel 13:13, 2Tessz 2:9).

2. Még ha valaki képes is lenne csodákat tenni, akár Úrnak vallhatja is Jézust, még simán mehet a pokolba (Mt 7:21-23)

3. Hamis próféták is tesznek csodákat, megtévesztésül (Mk 13:22)

4. A csodák, jelek lehetnek próbatételek Istentől is, hogy valóban őt követjük-e (5Móz 13:1-6)

5. A csodák sosem garantálták az Istenhez való hűséget (Zsolt 78:11-18)

6. A csodák nem garantálták a jó motivációt, sőt... (Jn 6:26-27)

7. Ha Isten valakin keresztül csodát is tenne, ez nem mond semmit arról, hogy az az adott ember Isten szemében kedves-e, megváltott-e.

8. Nagy az ereje az imának (Jak 5:16), és Isten bármikor képes gyógyítani, ha ez az akarata, de ez nem azt jelenti, hogy bárki a gyógyítás csodás ajándékával rendelkezik.

Másrészt érde3mes megfontolni, hogy az apostolok már jóval az ApCsel 2-ben leírt Szentlélek kitöltése előtt képesek voltak csodákat tenni. Vagyis a csodatétel képességének nem feltétele az, hogy valakiben benne legyen a Szentlélek. De az üdvösségnek feltétele.

2011. okt. 15. 11:57
 18/25 anonim ***** válasza:

Kedves ...!

Nem tűnt csúfolódásnak, inkább egy túl határozott álláspontnak, ami szvsz nem egyezik a Bibliában leírtakkal, de erről már leírtam a saját álláspontomat, nem ismétlem önmagam.

Én úgy tudom, hogy a Szentlélek vagy Szent Szellem* ajándékai kb. az 1700-as években kezdtek ismét erőteljesebben, látványosabban, tömegesen megjelenni; előtte csak egyedi eseteket jegyeztek fel. Ennek viszont utána kell járnom, így csak később tudok pontosabb választ adni.

*A továbbiakban a Szentlélek kifejezést fogom használni, mivel Te ezt használtad.

Az biztos, hogy (még) ma sem úgy vannak az ajándékok és a csodák, ahogyan azt az Igében olvashatjuk, ebben egyetértünk. De remélhetőleg ez nemsoká változni fog; én a "késői esőt" várom, ahogyan arra ígéretünk van. :)

Igen, tudomásom szerint is a gyógyulások, csodák többsége istentiszteleteken ill. evangelizációs vagy egyéb keresztény szervezésű alkalmakon történik; de vannak példák az "ellenséges környezetben" is. Nemrég láttam néhány videót a YouTube-on, sajnos nem mentettem le a linkeket, de majd megpróbálok rákeresni.

Viszont olyat tudok, hogy a bénák járnak; erről orvosi dokumentáció is van [a betegség lefolyása, diagnózis, aztán orvosilag megmagyarázhatatlan állapotjavulás]. :)

Nem olyan régen volt egy, a csodákat boncolgató kérdés, megmutatom; ebben bemásoltam az előbb említett gyógyulásról egy linket. Azért nem csak ezt másolom, mert érdemes a többi választ is elolvasni, bár erősen köpködni kell közben kifelé a halszálkákat... :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Nem állítottam, hogy van olyan ember, aki ráteszi bárkire a kezét, az meggyógyul; viszont most állítom, hogy vannak olyan emberek, akik kézrátétele nyomán sokan meggyógyultak. Szintén utánajárós, bocsika.

Az is igaz lehet, amit idéztél - pontosabban az Ige biztos, hogy igaz; viszont ez megint nem zárja ki annak lehetőségét, hogy legyenek olyan emberek, akik valóban az Úr akaratát cselekszik, az Ő nevében prófétálnak, stb. A "nem mindenki" ugyanis nem ugyanaz, mint a "senki". Tehát az Ige nem azt mondja, hogy senki nem megy be...

"És egyetértünk abban, hogy a tökéletes nem minden egyházba és gyülekezetbe jött el. De ahova én járok ott például már eljött."

Én ilyesmit nem írtam. És valószínűleg nem is ugyanazt értjük "a tökéletes eljövetele" alatt; én úgy tudom, ez egyetlen időpontban fog megtörténni, amikor Jézus visszajön az övéiért, ill. a Mennyben. Tehát nem lehetséges, hogy egyes gyülekezetekben már eljött a tökéletes, míg másokban még nem. Ennek ellentmondanak a környező igeszakaszok is, hiszen az 1. Kor. 12-ben és a 14-ben is Pál pontosan az ajándékok helyes használatáról (is) beszél. A kanonizációkor minek vették volna fel ezeket a leveleket, ha már nem is lettek volna érvényesek?

Az nagyon örvendetes, ha nálatok mind működnek az általad felsorolt ajándékok; bár mindenhol így lenne.

De a csodás ajándékok miért veszítették volna el a funkciójukat attól, hogy van írott Biblia? Az ószövetségi iratok már Jézus korában is léteztek, maga Jézus is olvasta ezeket, és tanított róluk. Az Újszövetség könyveit alkotó írások tekercseit pedig másolták már a legkorábbi időktől kezdve, így jutottak el az egyes helyi gyülekezetekhez; csak még nem volt "gyűjtemény" belőlük. Meg amúgy sem értem, hogy ettől miért kellett volna megszűnni...

Az 1. - 8. pontjaiddal 100 %-ban egyetértek. :)

De ez ismét nem zárja ki azt, hogy legyenek csodák és gyógyulások...

Az apostoloknak pedig maga Jézus adott hatalmat a betegségek gyógyítására, a démonok kiűzésére egyrészt, s ez bőven elegendő volt ezek megtételéhez. Örültek is a sikereknek, ugyebár, még Jézus csitította őket, hogy inkább annak örüljenek, hogy a neveik fel vannak írva az Élet Könyvébe.

Másrészt a Szentlélek kitöltetése előtt is voltak _egyes_ személyek, akik kaptak egy adagot a Szentlélekből / -től, nem tudom, hogy írjam. Szóval, rájuk egyedileg kitöltetett a Szentlélek; csak ez olyan mókásan hangzik. :)

Vagy akár gondolhatunk az egyes könyvek íróira is, hiszen ők is úgy írtak, hogy a Szentlélek ihlette őket. Egyénileg. Vagy a prófétákat is...

Szerintem pedig innentől kezdve egyértelmű, hogy az _igazi_, Istentől származó csodatételnek igenis feltétele a Szentlélek közreműködése. Tehát erre ember nem képes magától, csak és kizárólag Isten erejével.

Az okkult praktikák, hamis dolgok más lapra tartoznak, azok nem igaziak. Na, azokhoz nem kell a Szentlélek, az biztos...

Hogy az üdvösségnek feltétele-e az, hogy valakiben benne legyen a Szentlélek, az egy elég nehéz kérdés; így hirtelen (de tisztelettel) nem értek egyet Veled. Én azt gondolom, Isten igazságosan ítél; senkit nem fog kizárni csak azért a Mennyből, az üdvösségből, mert éppen nem ismerte Jézust, vagy nem volt még Szentlélek-keresztsége...

Kicsit hosszúra nyúlt a válaszom, de ennél rövidebben nem tudtam mindenre kitérni.

Egy "kis" kutatómunka után pedig még vissza kell jönnöm...

De nagyon remélem, hogy hamarosan megelőz valaki, aki nálam sokkal jobban otthon van ezeken a területeken. :))

Üdv. :)

2011. okt. 16. 01:26
 19/25 anonim válasza:
100%

"ÉN igen is hívő vagyok... járok templomba, imádkozok"

Attól még nem vagy hívő

2013. jún. 8. 11:54
 20/25 anonim ***** válasza:
44%
birka vagy voltam kétszer templomba életembe mer muszáj volt nemtoom hogy birja normális ember a miséket nagyon beteg szól az a zongoraszerű valami de nagyon para zenéket játszik full disszonáns az egész kajak kín szenvedés volt hallgatni a bu zi pap hangját nyekergett mint egy kecske konkrétan majdnem ott sirtam be a röhögéstől jah mellé még tél volt és nem volt fűtés a templomba ezt hozzáteszem ti ratyik.
2013. dec. 6. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!