Sok rossz dolog történt az elmúlt időben velem, a családommal. Mostanában egyre gyakrabban gondolok a vallásra, szeretnék templomba, misére járni, hasonló gondolkodású fiatalokkal megismerkedni, imádkozni. Mit csináljak? 15/L
Szia! 15-evesen tenyleg nehez lehet. En Jehova tanui gyulekezeteben leltem meg azt amit kerestem. Kozel kerultem Istenhez, megertettem mi miert tortenik a vilagban. Miota elkezdtem beszelni a szuleimnek Jehovarol, ok is kezdenek meg valtozni. Eleinte ellensegesek voltak, de kezd megvaltozni a hozzaallasuk, es anyu mar volt is velem gyulekezetbe. Elmondhatom, nagyon tetszett neki.
Nagyon jo hogy a mai Istentol elfordult vilagban, ijen fiatalon erdekel Isten!
Bar meg nem vagyok meg keresztelkedve, de szeretnek!
Sok baratom van gyulekezetben, ezert elmondhatom sehol sem talaltam husegesebb, megertobb baratokra!
Ajanlom hogy egyszer gyere el, es te is tapasztald meg azt a csaladias szereto legkort! Ha barmi kerdesed lenne szivesen valaszolok! Irj e-mailt
23f
Az jó ötlet hogy megkérdezed a barátnődet.
Addig is nyugodtan elkezdhetsz imádkozni, kérd Istent hogy segítsen jobban megismerni Őt. Templomba is nyugodtan elmehetsz, de az imához nem feltétlen kell a templom (persze ha lehet akkor jobb ott imádkozni). A legtöbb templom folyamatosan nyitva van.
Interneten is sokat lehet tanulni, de vigyázz nagyon mert nagyon sok a tévtanítás.
Én azt javaslom hogy katolikusnak keresztelkedj meg, mert a többi egyházban nincsenek meg a szentségek (kivéve ortodoxok de ez most mellékes). A Jézus által alapított szentségek, főleg a gyónás és az áldozás nélkül sokkal nehezebb dolgod lesz.
Próbálj lelki vezetőt keresni, kérj meg egy papot hogy segítsen ebben.
Ha írsz privátot akkor szívesen segítek többet is.
hú nem gyenge, h ennyi felekezetből írtak és mindenki mást... :) jó, annyira nem is mást.
én mostanában éreztem, h szeretnék embereket közelebb vinni az Úrhoz a Szentlélek segítségével. szóval ha van kedved írj emailt.
amúgy én a helyedben megkérdezném a barátnődet, tud-e vmi jófej papot vagy lelkészt. és keresd fel. nekik ez a munkájuk, szóval biztos szívesen felkészítenek a további szentségek felvételére, imádságra, hit elmélyítésére.
szóval írj bátran! :)
17/l
Pont a Jehovisták azok, akiktől óvakodni kell...
Soha többé nem lenne karácsonya az embernek, és ez még csak a legkisebb rossz...
"Én még a hitgyülitől is óvva intenék mindenkit. Ismerősi körben van, aki csúnyán beszívta velük."
Hogyan? Jobb ember lett belőle? Vagy helyrejött az élete?
Isten áldja a Hit Gyülekezetét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!