Megvallottátok a vallási hovatartozásotokat?
Van olyan variáció, hogy nem kívánok nyilatkozni.
Ugyanis erre a kérdésre (és még egy párra) egyáltalán nem kötelekő válaszolni. Nálunk ma volt a kérdezőbiztos, és a válaszom erre a kérdésre, hogy nem kívánok nyilatkozni.
Ennyi.
Ahhoz képest, hogy párszáz éve még kínzást és a halált is vállalták sokan, mert vállalták a hitüket, elég szégyen, hogy most sokan ennyire nem vállalják fel, hogy miben hisznek.
Én megvallottam.
Felvállalni? Ez csak egy statisztikához kell. Ha keresztényt be lehetne írni, jó, de ha nem járok semmilyen templomba, gyülekezetbe, mit vállaljak fel?
Szerintem a hit felvállalása mindig egy személyes helyzetben történik. (beszélgetés stb.)Névtelen kérdőíven mit lehet felvállalni?
Szia!
Én megvallottam, mert gyakorló keresztény vagyok, de teljesen egyetértek veled, szerintem sem helyes, ahogyan a Katolikus Egyház kampányol, nagyon sok pénzt szórnak el erre, amit hasznosabb dolgokra is lehetne, ráadásul olyanra biztatják az embereket, ami nem helyes.
Aki nem gyakorolja a vallását az ne is vallja meg!
Üdv. Péter
"Utolsó: itt arról van szó, h nem hiszünk benne! Csak egy ts-i szokás szerint meg lettünk keresztelve de nem érezzük magunkénak a dolgot."
Nem értem: ezt miért nekem címezted?
Én csak annyit írtam, miszerint szégyen, hogy az emberek nem vállalják fel magukat. Túl sokan hazudoznak ezeken a kérdőíveken, csak nem értem miért.
A kérdőív egyébként se kérdezi miben hiszel, hanem, hogy felekezethez tartozol e. Én megvallottam, hogy nem. Nem értem miért kell titkolni. A zsidó barátnőd nagy mesüge, hiszen így is a statisztikában szerepel csak mint nem zsidó.
A katolikus vezetők pedig tisztában vannak vele, hogy állami támogatások osztásakor jól fog jönni, ha hivatalos adattal tudják bizonyítani a támogatottságukat.
"Ahhoz képest, hogy párszáz éve még kínzást és a halált is vállalták sokan, mert vállalták a hitüket, elég szégyen, hogy most sokan ennyire nem vállalják fel, hogy miben hisznek."
Ha én Krisztusban hiszek, hiszek a teremtésben, hiszem az Istent, hiszek a Biblia szavában, hiszek a próféciákban, hiszem és várom Krisztus második eljövetelét, megtartom (próbálom) a tízparancsolatot, benne a leginkább feltűnő szombat (sabbat) napját, stb, stb, de nem tartozom egyik földi felekezethez, egyházhoz sem, akkor mit is kellett volna odaírnom? Nem az volt a kérdés, hogy hiben hiszek, hanem, hogy milyen vallásúnak tartom magam. Nem tartozom földi egyházhoz. Az én országom nem e világból való.
Mi szerinted akkor a helyes válasz azon kívűl, hogy nem kívánok nyilatkozni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!