Megvallottátok a vallási hovatartozásotokat?
Miért ne vallanám meg?
miért kellene titkolnom?
Nem is értem a kérdést!
Nem, mert én - bár keresztény elveket vallok, és azok szerint is élek - a papságban nem hiszek. Meg engem kicsit undorít, ami a vallás nevében mostanában megy. (Politizálás a templomban, pénzszedés, fenyegetőzés a pokollal, ájtatoskodás...)
Szóval, ha beírtam volna, hogy keresztény, akkor kimutatnák a statisztikában, hogy lám, mindenki imád templomba járni, és egyházi iskolák kellenek, még több... Holott én ehhez nem szeretnék "hozzájárulni".
Meglepően sokan vállalták a hovatartozásukat.
Jedivel is csak itt találkoztam. Élőben, mikor föléjük tornyosulok, már nem akarnak jópofizni...
Én is megvallottam, hogy ateista vagyok.
De ha jól rémlik van olyan, hogy nem tartozom felekezethez/nem vagyok hívő, tehát nyugodtan választhatod azt is!
Kérdező, akkor hadd világosítsalak fel, hogy nem vagy katolikus attól, mert kisbabaként megkereszteltek.
Sem jogi szempontból, ugyanis a vallásszabadság értelmében mindenki olyan vallású, amilyennek vallja magát (s minthogy az állam az egyház fölött áll, ezen nem változtat egy kanál víz), sem vallási szempontból, ugyanis az adott valláshoz való tartozás feltétele a hit és a rendszeres vallásgyakorlás.
Arról nem szólva, hogy alapból paradoxon, hogy keresztény légy, ha nem is hiszel a keresztényégben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!