Szerintetek ilyen megtörténhet?
Na szóval én arra lennék kíváncsi hogy ha például valaki valamiért nagyon sokat imádkozik évek óta akkor az teljesülhet ha tényleg teljes szívéből akarja?Hogy Isten tényleg segít e én ugy gondolom miért ne hiszen már megtörtént Jézus feltámadása és a bor vízzé változtatása is..
Például az 5-ös lottót valaki nagyon megakarja nyerni és tényleg jó ember segítőkész és nem rossz célokra használná és sokat imádkozik teljes hitéből akkor az 5-ös lottó nyerése szerintetek lehetséges?(ez csak példa.)
Én ugygondolom miért ne!
Ne felejtsd el, a biblia leírja, hogy olyan dolgok kérése teljesül, ami egyezik Isten akaratával :)
Szerencsejáték az éppen ellentéte, mert nem Istenben bízol, hanem a szerencsében és az valami más..
Szinte látom, visszaírsz, hogy de hát te Istenben bíznál és úgy szerencsejátékozol :D
Értsd meg, ez a kettő üti egymást!
Imádkozás célja egyébként Istennel való személyes kapcsolat kialakítása.
Isten személy, így az imádkozás beszélgetés vele.
Érdekel Ő mit gondol, vagy te akarod irányítani, manipulálni? :D
Félreérted a lényeget. . .am. sem sikerülne, mert Ő Isten és átlát rajtad :D
Még egy biztos dolog: Isten nem hallgat meg akármilyen imát. . .
Nem én imádkozok azért egy ismerősöm csak megkérdeztem.
Én azért imádkozok hogy minden jó legyen a családomban ne legyen semmi gond!:)
Erre nagyon sok(féle) választ kaphasz.
-Több évnyi imádkozás után egyszer csak azt mondod; Uram én mindig hú voltam hozzád és "csak" annyit kértem, hogy nyerjek a lottón.
Egy mennyei hang szólal meg: Ok, de talán könnyebb lenne, ha vennél egy lottószelvényt.
(kvázi, hogy meglegyen amit szeretnél, tenni is kell érte)
-A szerencsejáték, mint olyan (tudom, hogy csak példa volt) nem isteni eredetű és így nem fogsz isteni segítséget kapni hozzá!
-Istentől függetlenűl természetesen lehetséges, hiszen a nagy számok törvénye alapján, bármi megtörténhet bármikor.
-Tehát ha imáid meghallgatásra kerültek, akkor mondhatod, hogy Isten segített és mondhatod azt is hogy szerencséd volt, vagy hogy "egyszerüen" így alakult.
Sziasztok!
Teljesen egyetértek veletek abban, hogy az Istennel való kapcsolat a leglényegesebb, Rá kell bíznunk mindent, és Ő megadja azt, ami az Ő akaratának megfelel; hiszen nekünk is az a legjobb. :)
És én is úgy gondolom, hogy a szerencsejáték nem jó dolog. Én magam sem játszom ilyesmit (lottó, sorsjegyek, stb.).
Viszont van egy kedves ismerősöm, aki nem hívő, de néha szokott imádkozni; és egyszer nyert egy nagyobb összeget a lottón... Azóta is úgy gondolja, hogy Isten segített neki ebben, mert imádkozott a nyereményért. Én meg széttárom a karjaimat, nem tudok mit mondani. Úgy tűnik, nem hajlandó véletlen egybeesésnek tekinteni a dolgot. :)
A másik, ami miatt írok: A szerencse szó boncolgatása, azaz egy pici nyelvészkedés.
A szó jelentése a WikiSzótár szerint [szerencse (főnév)]:
1. az a feltételezett hatalom, ami jót vagy rosszat hoz az embereknek.
2. azok a jó (vagy rossz) dolgok, amelyek úgy tűnnek, hogy véletlenül történnek meg velünk.
Az 1.-re talán a legjobb példa Fortuna lehet, akitől a többség tudva - tudatlanul várja a nyereményt... - Ma is szokták mondogatni, hogy Fortuna kegyes valakihez...
A 2. ponthoz annyi kiegészítés, hogy régebben megkülönböztették a "jószerencse" és ennek ellentéteként a "balszerencse" fogalmát. /A "bal" szó tkp. a "jó" antonimája, azaz ellentéte; tehát jelentése: "rossz". Ld. pl. a "baleset" és a "balsiker" szavakat./
Ide kapcsolódik a "szerencsés" szó mint melléknév, jelentése: jó szerencsével rendelkező vagy jó szerencsét hozó; ill. akinek a szerencse kedvez. /Szintén a WSz. szerint./
Nos, mindezeket azért kerestem ki, mivel szoktam arra hivatkozni, hogy a Biblia szerint a szerencse is az Úrtól van; merthogy valahol olvastam ezt az Igét.
Rákerestem, és nagy meglepetésemre a "szerencse" szóra 63 találatot kaptam...
Itt: [link]
Azt hiszem, így már teljesen összeállt a kép. Úgyhogy köszönöm a kérdést, és a válaszokat is. :)
10:20
Nagyin köszönöm ebből sok dolgot meg lehet tudni! :)
Utolsó:
Igen ismerem a "Mi atyánk" imában van!
A 10 parancsolatot is ismerem ha azt is mondanád! :)
De köszönöm mindenkinek!
Sziasztok!
1. A szerencsejáték azért lehet rossz, mert sokan nem tudják azt mértékkel használni, és akik ebben mértéktelenek, azok függőkké válnak, szóval ez lehet akár szenvedélybetegség is. Szerintem az sem túl egészséges dolog, amikor valaki vesz harminc darab lottószelvényt, és a többséget dobhatja ki a kukába húzás után, mert semmit nem nyert velük.
Elpazarolt egy csomó pénzt, amit a családjára költhetett volna.
2. Nem mindenkinek tesz jót a lottónyeremény, a hirtelen meggazdagodás. A nem túl erős személyiségű embereket elszédítheti a rengeteg pénz, és iszonyú pazarlásba kezdenek, és pillanatok alatt elverik a nyereményt. Ezért van az, hogy bár nagyon jónak tűnik a lottónyeremény, és egy erős személyiségű ember, akit nem tud elszédíteni a rengeteg pénz, valóban jó célokra fogja használni, de sajnos nem minden ember ilyen, és ezt nem tudhatjuk magunkról, hogy mit váltana ki belőlünk az, ha hirtelen az ölünkbe pottyanna rengeteg pénz, amiért nem dolgoztunk meg.
Kérdező, az ismerősödnek el kellene azon gondolkodni, hogy miért akar rengeteg pénzt nyerni a lottón, és hogy céljai megvalósítására milyen más megoldásokat lehetne keresni.Mert nem biztos, hogy mindig a lottónyeremény mindenre a megoldás, ezért sem segít Isten valószínűleg az ismerősödnek.
3. Jómagam szintén szeretnék gazdag lenni, mivel nagyon szeretem az embereket, és szívügyem Afrika, és nagyon szeretnék valahol Afrikában árvaházat, illetve kórházakat nyitni.
A lottónyereményben nem nagyon hiszek (bár a biztonság kedvéért minden héten veszek egy darab ötös, egy darab hatos, illetve egy darab skandinávlottót), de pár tízezer forintnál többet még egyiken sem sikerült soha nyernem. Nagyon kicsi annak az esélye, hogy egy ember nyerjen a lottón mondjuk egy ötöst (nagyapám egész életében lottózott, és soha nem volt ötöse, úgy halt meg szegény, hogy soha nem nyert ötöst a lottón), ezért más megoldáshoz kellett folyamodnom céljaim megvalósítása érdekében. Reggel, és este arra szoktam kérni az Istent, hogy segítsen abban, hogy megtaláljam a Nagy Őt egy mélyen vallásos, rendkívüli módon istenhívő férfi személyében, aki nagyon-nagyon szereti az embereket, és akinek szívügye Afrika, illetve az emberiség problémái, ezenkívül az illetőnek rengeteg pénze van, és ezt a rendkívüli gazdagságot/anyagi jólétet nemnagyzolásra, hanem emberek megsegítésére használja.Ha ez megvalósulna, akkor én végre megtalálhatnám a helyemet a világban, és végre arra tehetném fel az életemet, amit tizenhat évesen elhatároztam.
Üdv: egy 29 éves lány
Az nagyon szép tőled, hogy a családodért imádkozol, de ha adódik valami gond, azt nem fogod tudni elkerülni. A gondok nem azért vannak, mert valaki nem imádkozik, vagy Isten "bünteti" hanem azért mert ezek által adatik meg nekünk a fejlődés, a változás, a növekedés. A boldogság csodálatos, de nem fejleszt. Csak a szenvedés fejleszt.
Továbbá nem őskeresztényi, hanem kicsit önző hozzáállás az, hogy "jaj Istenem, csak az ÉN családomnak ne legyen semmi baja!" Miét, ki vagy te? És a szomszéd családja? És egy román vagy francia vagy mexikói család? Nekik lehet bajuk?
Szerintem nem a baj elkerüléséért kell imádkozni, hanem azért, hogy az életben mindenből tanulni tudjunk, mindentől fejlődjünk hitben, hogy ne legyen szükségünk kemény leckékre az élettől. És ne csak én meg a családom, hanem te, és mindenki más is, itthon is, külföldön is. Mindenkiért érdemes imádkozni.
Elnézést az esetleg nem népszerű válaszért.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!