Az alkohol bűn, van róla szó valahol?
Figyelt kérdés
Keresztény katolikus vagyok, hiszek Istenben.
AZ lenne a kérdésem, hogya az alkoholfogyasztás bűnnek számít? A bor, pezsgő, vagy ilyesmik?
2011. szept. 30. 21:45
1/17 anonim válasza:
Ha italban/ételben mértéktelen voltál az bűn. Szoval ha berugsz ezek szerint az bűn. Azt hogy mennyire nagy azt nemtudom.
2/17 A kérdező kommentje:
És ha nem rugok be csak mondjuk egy fél pohárral iszom?
Nem szeretnék bűnt elkövetni azért kérdezem:)
Köszönöm a válaszodat:)
2011. szept. 30. 21:52
3/17 anonim válasza:
Nem bűn én is hiszek Istenben és rendszeresen fogyasztok alkoholt csak olyankor Isten egészségére iszom.
4/17 anonim válasza:
Krisztus vére, mint bűn? meglepne, de még a sört is a szerzetesek főzték. kereszténység jól megfér az alkohollal.
5/17 anonim válasza:
Jézus maga is ivott bort, az úrvacsora is kenyér és bor volt. Ha katolikus vagy ezt tudhatnád.
6/17 anonim válasza:
"És ha nem rugok be csak mondjuk egy fél pohárral iszom?"
Ha ez bűnnek számítana akkor a katolikus papok mind bűnösök lennének a misebor miatt.
7/17 A kérdező kommentje:
Tudom az Utolsó Vacsorát.:)
Köszönöm szépen a válaszaitokat:)!
2011. szept. 30. 22:20
9/17 anonim válasza:
Sőt, a mértékletesség erénynek számít. Tehát ihatsz alkoholt (a keresztény vallások nem tiltják), de ne részegedj le.
Pedro
10/17 anonim válasza:
En muszlim vagyok, ezert azt mondom, h igen, bun (persze az en szemszogembol), de nyugi en is szoktam azert olykor inni, es nem hiszem, h emiatt a pokolra fogok jutni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!