Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lemondani önként a szerelemről...

Lemondani önként a szerelemről Istenért? Véleményeket kérnék.

Figyelt kérdés

Ha valaki lemond önként, tehát saját maga dönt úgy, hogy lemond a szerelemről Istenért, arról a személyről mi a véleményetek? Jól vagy rosszul dönt? Szerintetek mennyire önző dolog? A szerelemről lemondó személy nem itt a Földön, hanem a Mennyben szeretne boldog lenni, erről mit mondtok? Mostanság ezen gondolkozok, kíváncsi lennék a véleményetekre.

Nem katolikus vagyok, félreértés ne essék.

2011. szept. 30. 20:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom Te egy papra gondolsz, aki a hitét, Istent választja az édes gyümölcs helyett? Vagy Te is nézted a Jóban-rosszbant, ahol Tamás atya lemondott a Bettivel való kapcsolatáról?
2011. okt. 1. 11:37
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

"nem itt a Földön, hanem a Mennyben szeretne boldog lenni"

Miből gondolod, hogy a kettő kizárja egymást?

Milyen isten az, amelyik azt várja el, hogy ne legyél itt boldog?

2011. okt. 1. 15:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Osztatlan szívvel szeretni. Nekem ez jut erről eszembe. Nagyon-nagyon szép dolog. Isten segíti is különleges kegyelmével.
2011. okt. 1. 22:04
 14/21 anonim ***** válasza:
26%

De hogy érted, hogy lemond Istenért? Mit tesz?

Melyik az az állapot amelyik annyi energiát, annyi szeretetet ad, mint amikor szerelmes vagy? Nincs másik. Ha eldobod magadtól a szerelmet, akkor sosem fogod megtapasztalni az életben az igaz szeretetet. Ha szerelmes vagy, kinyílsz, szereted a világot, ha nem vagy az, akkor kicsit összébb húzódsz. Sokaknál rossz hatással van a vágyak nem kiélése. Ha vágysz egy társra, egy gyerekre, amelyek a legnagyszerűbb dolgok, de elfojtod magadban ezeket, akkor előbb-utóbb visszaütnek. Élhetsz egyedül 60-70 éves korodig, de mi értelme megtagadni a szeretet forrásokat, a gyereket, az unokát, a lelki társat? Isten sosem mondott ilyet, nem követel senkitől sem hasonlót, azt szeretné, ha szeretnénk egymást, ha itt a szeretettől megtartóztatod magad, akkor mit is szeretnél elérni később? Ha itt a Földön nem tudsz szeretni, akkor ott honnan tudnád, mi a szeretet? "Én egész életemben megtagadtam a szerelmet, megtagadtam, hogy gyerekeim legyenek, de nagyon vágyom rá, hogy a Mennyben maximális szeretet kapjak." - miért is? Aki nem tud kellő képpen szeretni, azt miért engednék be Odafent? Tanulj meg a Földön SZERETNI! Mert aki itt sem képes, ott sem fog. Az nagy igazság, hogy aki nem tud teljes szívvel szeretni, annak Isten képtelen megnyílvánulni.

20:13

Nem a partnerváltásról volt szó, hanem a szerelemről. Nálam a szerelem egy embert jelent.

"bölcs ugyanakkor nehéz döntés, ami amellett hogy rengeteg örömöt hoz majd Istentől, hoz majd rengeteg nehézséget is."

Ezzel nem értek egyet. Isten maga a szeretet, ha a Földön elutasítod Istent, akkor később hogy találod meg? Hogy lehet a Földön másoknak szeretetet adni, ha téged sem szeret senki? Senki nem mondja neked azt, hogy anya-apa, férjem-feleségem, szerelmem-édesem. Milyen így az élet?

"Szerelem nélkül nem sokasodhatunk Isten kedvére ;)"

Igaz, és parancsba lett adva :)

"Aki Istenért lemond a szerelemről, az nem mond le róla, sőt, megtapasztalja az igaz szerelem legmagasabb fokát. Az ő szerelme Isten (vagy a Világ, kinek mi tetszik)."

A szerelem és Isten nem két különböző dolog, mindkettő szeretet. Nem értem, a Földi szeretetet miért kell eldobni? Isten Földi megnyílvánulását.

"Lényegében ez a legönzetlenebb szeretet."

Pont hogy nem.

"Milyen isten az, amelyik azt várja el, hogy ne legyél itt boldog?"

Így van, teljesen jogos.

Most komolyan Isten örülne a boldogtalan embereknek? Miért lettünk párba teremtve? Egyet mondok: SZERESS!

2011. okt. 2. 09:45
 15/21 anonim ***** válasza:
35%

Még annyit, hogy a Szeretetbe nem halt bele senki, de abba, hogy nem kapott elég Szeretetet már többen.

És az ilyen ember mit vár? Halálakor egyedül lesz egy kórházi szobában, lenyílik a fényfolysó, lejönnek a mosolygó angyalok, és megdícsérik, hogy: Bravo, eldobtad magad mellől a lehetőségeket, hogy szeress, nem neveltél fel egy gyereket sem, sok Karácsonyt egyedül töltöttél, nem volt melletted senki, nem tudod milyen az, amikor a gyereked beteg lesz, nem tudod milyen, amikor az első napját tölti az iskolában, amikor megkapja az első legoját, nem látod a mosolyt az arcán, nem mondja senki neked azt, hogy SZERETLEK APA/ANYA, nem ölel meg senki, amikor nehéz napod van, nem süt neked senki finomat a születésnapodra, nem akartál semmit, ami szeretet adhat. Akkor kedves haldokló, mi miért fogadjunk be? - Az angyalok eltünnek, a fényfolyosó bezárul, és újra leszületsz a Földre.

Aki itt nem tud szeretni, az miért várja el azt, hogy majd később sokkal jobb lesz neki? Mára a szeretet szó nagyon erkorcsosodott, leginkább akkor zavar, amikor a levél végén az áll: Szeretettel xy. Ez csak egy tisztelgés, nem egyenlő a szeretet állapotával. A szeretet itt a Földön korlátozva van, nem tudjuk igazán kiélni, de ha a lebutított szeretetet sem tudod/akarod megtapasztalni, akkor hogy fogsz reagálni a magasabb szintűre? Az már menni fog, azt már át tudod élni?

2011. okt. 2. 10:02
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

"

"Aki Istenért lemond a szerelemről, az nem mond le róla, sőt, megtapasztalja az igaz szerelem legmagasabb fokát. Az ő szerelme Isten (vagy a Világ, kinek mi tetszik)."

A szerelem és Isten nem két különböző dolog, mindkettő szeretet. Nem értem, a Földi szeretetet miért kell eldobni? Isten Földi megnyílvánulását.

"

Most ugyanazt megfogalmaztad. Én nem mondtam, hogy a földi szeretetet el kell dobni. Ellenkezőleg: így teljesedik ki a földi szeretet is. Ezért a legönzetlenebb. Mert mindenki egységesen részesedik belőle.

Jézus emberi megtestesülésében ilyen volt.

2011. okt. 3. 23:32
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem... az ember nem szeretheti egyszerre a párját és az Istent? Nem Isten teremtette a szerelmet, mint a szeretet egyik fajtáját?

Ha valaki boldog jó akar lenni, akkor használjon ki minden alkalmat arra, hogy szerethesse a másikat, ne ellökje a lehetőséget.

2011. okt. 6. 18:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

a menny nem hely,hanem állapot.a szeretet állapota.itt a földön is elérhető,nemcsak a halál után.Kit kötelez Isten arra,hogy csak halála után lehet boldog,vagy miért döntene így valaki,mire jó ez? Nem is értem,mi az,hogy Istenért lemondani a szerelemről.Isten maga a boldogság,és a szerelem is boldogságot ad,akkor miről kellene lemondani,kinek a javára? nem értem.

Aki így gondolkozik,azt nem tartom egy következetes embernek.

2011. okt. 6. 22:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

A tiszta szerelem - Isten ajándéka.

Akik megőrzik a tiszta szerelmet - azok Isten ajándékát őrzik meg.

Akik tiszta szerelmükre mennyei áldást kérnek - azok Isten ajándékának megáldottjai lesznek.

Akik megőrzik azt a tiszta szerelmet, amelyre mennyei áldást kaptak - azok Isten ajándékának megáldott őrzői és továbbadói lesznek.

L e g y e n - - b e n n e - - r é s z e d ! !

Barátsággal 62/F

2011. okt. 7. 13:03
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

23:32

Nem mondtam ugyanazt.

"Aki Istenért lemond a szerelemről" - vagyis nem alapít családot, nem lesz barátja/barátnője, ez ezt jelenti. Én ez ellen szóltam.

2011. okt. 8. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!