Lemondani önként a szerelemről Istenért? Véleményeket kérnék.
Ha valaki lemond önként, tehát saját maga dönt úgy, hogy lemond a szerelemről Istenért, arról a személyről mi a véleményetek? Jól vagy rosszul dönt? Szerintetek mennyire önző dolog? A szerelemről lemondó személy nem itt a Földön, hanem a Mennyben szeretne boldog lenni, erről mit mondtok? Mostanság ezen gondolkozok, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Nem katolikus vagyok, félreértés ne essék.
"nem itt a Földön, hanem a Mennyben szeretne boldog lenni"
Miből gondolod, hogy a kettő kizárja egymást?
Milyen isten az, amelyik azt várja el, hogy ne legyél itt boldog?
De hogy érted, hogy lemond Istenért? Mit tesz?
Melyik az az állapot amelyik annyi energiát, annyi szeretetet ad, mint amikor szerelmes vagy? Nincs másik. Ha eldobod magadtól a szerelmet, akkor sosem fogod megtapasztalni az életben az igaz szeretetet. Ha szerelmes vagy, kinyílsz, szereted a világot, ha nem vagy az, akkor kicsit összébb húzódsz. Sokaknál rossz hatással van a vágyak nem kiélése. Ha vágysz egy társra, egy gyerekre, amelyek a legnagyszerűbb dolgok, de elfojtod magadban ezeket, akkor előbb-utóbb visszaütnek. Élhetsz egyedül 60-70 éves korodig, de mi értelme megtagadni a szeretet forrásokat, a gyereket, az unokát, a lelki társat? Isten sosem mondott ilyet, nem követel senkitől sem hasonlót, azt szeretné, ha szeretnénk egymást, ha itt a szeretettől megtartóztatod magad, akkor mit is szeretnél elérni később? Ha itt a Földön nem tudsz szeretni, akkor ott honnan tudnád, mi a szeretet? "Én egész életemben megtagadtam a szerelmet, megtagadtam, hogy gyerekeim legyenek, de nagyon vágyom rá, hogy a Mennyben maximális szeretet kapjak." - miért is? Aki nem tud kellő képpen szeretni, azt miért engednék be Odafent? Tanulj meg a Földön SZERETNI! Mert aki itt sem képes, ott sem fog. Az nagy igazság, hogy aki nem tud teljes szívvel szeretni, annak Isten képtelen megnyílvánulni.
20:13
Nem a partnerváltásról volt szó, hanem a szerelemről. Nálam a szerelem egy embert jelent.
"bölcs ugyanakkor nehéz döntés, ami amellett hogy rengeteg örömöt hoz majd Istentől, hoz majd rengeteg nehézséget is."
Ezzel nem értek egyet. Isten maga a szeretet, ha a Földön elutasítod Istent, akkor később hogy találod meg? Hogy lehet a Földön másoknak szeretetet adni, ha téged sem szeret senki? Senki nem mondja neked azt, hogy anya-apa, férjem-feleségem, szerelmem-édesem. Milyen így az élet?
"Szerelem nélkül nem sokasodhatunk Isten kedvére ;)"
Igaz, és parancsba lett adva :)
"Aki Istenért lemond a szerelemről, az nem mond le róla, sőt, megtapasztalja az igaz szerelem legmagasabb fokát. Az ő szerelme Isten (vagy a Világ, kinek mi tetszik)."
A szerelem és Isten nem két különböző dolog, mindkettő szeretet. Nem értem, a Földi szeretetet miért kell eldobni? Isten Földi megnyílvánulását.
"Lényegében ez a legönzetlenebb szeretet."
Pont hogy nem.
"Milyen isten az, amelyik azt várja el, hogy ne legyél itt boldog?"
Így van, teljesen jogos.
Most komolyan Isten örülne a boldogtalan embereknek? Miért lettünk párba teremtve? Egyet mondok: SZERESS!
Még annyit, hogy a Szeretetbe nem halt bele senki, de abba, hogy nem kapott elég Szeretetet már többen.
És az ilyen ember mit vár? Halálakor egyedül lesz egy kórházi szobában, lenyílik a fényfolysó, lejönnek a mosolygó angyalok, és megdícsérik, hogy: Bravo, eldobtad magad mellől a lehetőségeket, hogy szeress, nem neveltél fel egy gyereket sem, sok Karácsonyt egyedül töltöttél, nem volt melletted senki, nem tudod milyen az, amikor a gyereked beteg lesz, nem tudod milyen, amikor az első napját tölti az iskolában, amikor megkapja az első legoját, nem látod a mosolyt az arcán, nem mondja senki neked azt, hogy SZERETLEK APA/ANYA, nem ölel meg senki, amikor nehéz napod van, nem süt neked senki finomat a születésnapodra, nem akartál semmit, ami szeretet adhat. Akkor kedves haldokló, mi miért fogadjunk be? - Az angyalok eltünnek, a fényfolyosó bezárul, és újra leszületsz a Földre.
Aki itt nem tud szeretni, az miért várja el azt, hogy majd később sokkal jobb lesz neki? Mára a szeretet szó nagyon erkorcsosodott, leginkább akkor zavar, amikor a levél végén az áll: Szeretettel xy. Ez csak egy tisztelgés, nem egyenlő a szeretet állapotával. A szeretet itt a Földön korlátozva van, nem tudjuk igazán kiélni, de ha a lebutított szeretetet sem tudod/akarod megtapasztalni, akkor hogy fogsz reagálni a magasabb szintűre? Az már menni fog, azt már át tudod élni?
"
"Aki Istenért lemond a szerelemről, az nem mond le róla, sőt, megtapasztalja az igaz szerelem legmagasabb fokát. Az ő szerelme Isten (vagy a Világ, kinek mi tetszik)."
A szerelem és Isten nem két különböző dolog, mindkettő szeretet. Nem értem, a Földi szeretetet miért kell eldobni? Isten Földi megnyílvánulását.
"
Most ugyanazt megfogalmaztad. Én nem mondtam, hogy a földi szeretetet el kell dobni. Ellenkezőleg: így teljesedik ki a földi szeretet is. Ezért a legönzetlenebb. Mert mindenki egységesen részesedik belőle.
Jézus emberi megtestesülésében ilyen volt.
Nem értem... az ember nem szeretheti egyszerre a párját és az Istent? Nem Isten teremtette a szerelmet, mint a szeretet egyik fajtáját?
Ha valaki boldog jó akar lenni, akkor használjon ki minden alkalmat arra, hogy szerethesse a másikat, ne ellökje a lehetőséget.
a menny nem hely,hanem állapot.a szeretet állapota.itt a földön is elérhető,nemcsak a halál után.Kit kötelez Isten arra,hogy csak halála után lehet boldog,vagy miért döntene így valaki,mire jó ez? Nem is értem,mi az,hogy Istenért lemondani a szerelemről.Isten maga a boldogság,és a szerelem is boldogságot ad,akkor miről kellene lemondani,kinek a javára? nem értem.
Aki így gondolkozik,azt nem tartom egy következetes embernek.
A tiszta szerelem - Isten ajándéka.
Akik megőrzik a tiszta szerelmet - azok Isten ajándékát őrzik meg.
Akik tiszta szerelmükre mennyei áldást kérnek - azok Isten ajándékának megáldottjai lesznek.
Akik megőrzik azt a tiszta szerelmet, amelyre mennyei áldást kaptak - azok Isten ajándékának megáldott őrzői és továbbadói lesznek.
L e g y e n - - b e n n e - - r é s z e d ! !
Barátsággal 62/F
23:32
Nem mondtam ugyanazt.
"Aki Istenért lemond a szerelemről" - vagyis nem alapít családot, nem lesz barátja/barátnője, ez ezt jelenti. Én ez ellen szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!