Ismeri a judaizmus hitélete a megbocsátást?
Mózes 5 könyvét az ószövetséget olvasgatva nekem ez nem így tűnik.
Tudtommal a legtöbb vallás a megbocsátást fontosnak tartja. A megbocsátás képessége nélkül nem leszünk generációról-generációra egyre terheltebbek?
Ma Rosh haShana.
Az elmult honapban minen hivo zsido magaba nezett, es megvizsgalta, nem bantott-e meg valakit. Akit megbantott, attol - mind a hibat jova teve cselekedettel, mind szoban - bocsanatot ker.
Hogy Isten megbocsajt-e, az majd Yom Kippur-kol dol el.
Sok érdekes következtetést lehet ezekből a válaszokból levonni.
A megbocsájtás csak önmagunkra nézve fontos, és üzleti feltételek teljesítése után talán másokra is. Elég ősi, törzsi időket idéz ez fel bennem, amikor szarvasmarhával váltották ki a sérelmet.
A másoknak való megbocsájtás szerintem sokkal fontosabb mint azt leginkább csak önmagunkra nézve alkalmazni és szerintem azért, hogy ne legyünk indulatainktól terheltek, mert ez könnyen generációról, generációra hatványozódhat a hordozóban. A harag a gyűlölet megbetegíti a lelket majd a testet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!