Kedves hívő fórumozók! Imádkoznátok értem kérlek?
Előre megkérek mindenkit, aki csak kritizálni szeretne, hogy ne is olvassa tovább... Köszönöm!
Alapjáraton nem igen vagyok vallásos, de hiszek abban, hogy isten irányítja a dolgokat és úgy irányítja, hogy az számunkra a legkedvezőbb legyen, ha pillanatnyilag nem is úgy tűnik. Régebben sokat imádkoztam hozzá, hogy minél előbb mutassa meg nekem mi volt a szándéka bizonyos dolgokkal és mindig kaptam választ. Az utóbbi pár hónapban sajnos úgy éreztem nincs szükségem rá, így most nehezen tudok visszatérni, viszont nagyon elvagyok keseredve.
Olyas valakibe szerettem bele, akibe nem kellett volna, az ő élete az ivás, a bulizás, a csajozás, az én fejemet is teljesen elcsavarta ezt pedig totálisan megsínylettem. A tavalyi eredményeim miatt köztársasági ösztöndíjas lettem, rektori dicséretben részesültem, stb, most viszont úgyérzem nagyon félresiklottak a dolgok. Nincs kedvem tanulni, mert jobban vonzanak a bulik, amiben tudom hogy ott lesz... Elmegyek, részegedek, jól érezzük magunkat, aztán eljön a másnap és csak bánt. Bánt ő azzal hogy alig keres és bánt az hogy a sulit ennyire elhanyagolom valaki miatt, aki talán nem is érdemli ezt meg. Teljesen összetörtem és ugyan nem vagyok egy gyenge jellem, most még is kérlek titeket imádkozzatok azért, hogy Isten megmutassa nekem, mit is kéne tennem! Engem nem érdekel, ha összetörik a szívem és két hétig zokogni fogok, csak kerüljek a helyes útra, ami ugyan egyértelmű lenne hogy miaz, de egyelőre nem tudok lemondani Róla... Valahol mélyen érzem azt, hogy van keresnivalóm mellette, még is tudom, hogy jobb lenne hagyni az egészet. Amíg ez bennem így marad, nem fog változni semmi és ez kétségbe ejt. Kaphatnék néhány imát azért, hogy Isten megmutassa a helyes utat?
Szia!
Ment az ima.
Hm... szerintem a lányokban, főként a szerelmes lányokban van egy hajlam arra, hogy meg akarják menteni a szeretett fiút... Nem nagyon tudom elképzelni, hogy Isten egy párkapcsolatra akarná rápakolni ennek a terhét.
De persze nem tudom, nem én vagyok Isten.
Neked van gyakorlatod az imában, előbb-utóbb kitisztul a kép!
:)
Köszönöm a válaszokat és az imákat is. Elég egyértelmű jelet kaptam arra, hogy mit is kell tennem. Semmi keresnivalóm nincs mellette!
Kicsit össze vagyok törve, mert a legutóbbi megnyilvánulásai alapján lényegében emberszámba sem vesz már (hátat fordított és elment a mondandóm közepén, mégcsak hátra sem nézett). Van annyi önbecsülésem, hogy az ilyen ember nem érdemli meg azt, hogy én tönkre tegyem magamat miatta. Istennek hála az elhatározás megszületett és hiszem hogy leszek olyan erős, hogy tudom is tartani magamat hozzá, akármennyire is lesz borzalmas nap mint nap látnom őt. Az utóbbi három napomat nem kívánom senkinek, de mostmár legalább tudom mit kell tennem és a tegnap éjszakai imasorozat után (képtelen voltam aludni), ugyan még mindig elvagyok kicsit kenődve, de tudom hogy Isten mellettem lesz és kirángat innen. Mondhatnánk úgy is talán megvillant egy kis fénycsóva az alagút végén reggelre:)
Yeeeesss!!! :)
Jól van, alakul már... Elkerülhetted volna ezt a fájdalmat is, ha már nem jelentene neked semmit a srác; de a lényeg, hogy sínen vagy. :)
Azért szerintem kérdezz rá az illetékeseknél, hogy lehetséges lenne-e, hogy máshova helyezzenek téged. A távolság jót tud tenni.
De ha nem, akkor sincs gáz, legalábbis ha az érzelmeid már nem uralkodnak rajtad. Ezeket pedig imában tedd le Isten kezébe!
Egy huszonéves lány mondta el nekem a történetét még évekkel ezelőtt: Világiként együtt járt egy fiúval, s amikor megtért, őszintén letette ezt a kapcsolatot az Úr kezébe. Másnaptól kezdve nem volt szerelmes! :)
Ez azért is jó, mert lehet, hogy most így bánik veled, de lehet, hogy valamilyen oknál fogva egyszercsak kedvesebb lesz, vagy egyenesen átmegy nyomulósba... És akkor nehéz ellenállni, ha nincs a helyén a szíved. :(
Az az optimális helyzet, ha _teljesen_ és _valóban_ szabad vagy.
Ismétlem magam: Tegyél fel mindent egy lapra! Érzelmeket, kapcsolatokat, gondolkodásmódot, fájdalmakat, sérüléseket... És NYERJ!
Üdv. :)
Szerencsére (bár nem mindig jó ez) igen makacs ember vagyok és ő iszonyatosan megalázott. A fülem hallatára fűzött be más csajt, együtt is aludtak, vagy kitudja mi történt, miközben este még nekem mondott minden szépet. A vicces, hogy kénytelen voltam végighallgatni a körülmények miatt, viszont ez annyira sokkolt, hogy teljesen kikészültem, csak forogtak három napig utána a gondolatok az agyamban, aludni sem tudtam túl sokat. Kicsit talán kérdőre is vontam istent a mélyebb pillanataimban, hogy azért ennyire durván nem kellett volna megmutatni mi a helyes út, de aztán egy baráti beszélgetés alkalmával kiderült, hogy nem én vagyok az egyetlen akivel ezt csinálta a srác, velem párhuzamosan még 2-3 leányzóval, amitől mégjobban kiakadtam. Lehet tényleg sokk hatás volt, de így pár nap elteltével már tudom, hogy ez kellett ahhoz, hogy én 100%-ig biztos legyek abban, hogy nekem ez a fiú NEM KELL! Haverként/barátként lehet képes lennék mellette állni továbbra is, de úgy mint lelki társ, szerelem, abszolút nem!
A kollégiumot már megkérdeztem, vagy két szobával mellettük van egy hely, vagy pedig a folyosó túlsó végén, ami már lényegtelen, mert nem olyan nagy koliról van szó, így is úgy is összefutnánk nap mint nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!