Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet tudni a Sátán...

Mit lehet tudni a Sátán fiáról, Damianról/Damienről?

Figyelt kérdés
Mindenre kíváncsi lennék vele kapcsolatban, ahogyan arra is, hogy szerintetek létezik-e. Beszéljük/fejtsük ki ezt a témát, mert szerintem nagyon érdekesnek ígérkezik. :)
2011. szept. 22. 20:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem nézlek hülyének, csak mondom, hogy Damien Thorn az Omen c. filmek (azt hiszem három, vagy négy volt belőlük) szereplője és a filmben tényleg a Sátán fia. Az oldalon, amit láttál, valószínűleg a film hatására nevezik így a Sátán fiát.
2011. szept. 22. 20:44
 12/20 anonim ***** válasza:
47%

Senki nem háborodott fel, de most már kezdek kissé türelmetlen lenni. Tényleg nem érted? Egy filmben volt ez. És igenis egy filmre alapozzák a hitüket, és tudo miért? Mert egy vallás hitelességének egyetlen kritáriuma, hogy jól hangzozzon. Bizonyos emberek számára meg ez tök jól hangzik, hogy van Sátánnak fia is stb.

Te akartad megvitatni a témát, de úgy tűnik, a tények nem tetszenek annyira. A Jézussal való párhuzam meg nem igazán hrlytálló.

2011. szept. 22. 20:45
 13/20 anonim ***** válasza:
74%
Na, azért ne magyarázzuk bele, hogy az Antikrisztus "a Sátán fia", mert ez finoman szólva is légből kapott felvetés.
2011. szept. 22. 20:46
 14/20 anonim ***** válasza:
75%
"Ezt érted teszem Damien!"
2011. szept. 22. 20:51
 15/20 Sághegyi Csaba ***** válasza:
47%

Nekem regénysorozatom van, ahol Nicolae Carpatia a neve, és román az illető. Attól még fikció marad, amit a próféciák ihlettek.

Nem hiszem valahogy, hogy nem a filmet akarod felhasználni keresztények butaságának bizonyítására... Én is keresztény vagyok, és megvannak a filmek Damienről. A Mensás IQ tesztem szerint okosabb vagyok az emberek 78%-ánál. Szóval általam erősen feltételezett kísérleted nem sikerült.

2011. szept. 22. 21:07
 16/20 anonim ***** válasza:
74%

Ez a sátán fia dolog szerintem azért se jó gondolat mert a sátán valószínűleg nem képes arra amit a Szentlélek tett Máriával (szeplőtelen fogantatás). Az antikrisztus szerintem egyszerűen egy megszállott ember lesz.

A nefilimek (óriások?) lehettek még a közelebb a sátán fia elképzeléshez (ha léteztek) akikről Énók könyvében (ami apokrif) írnak. De az biztos hogy az utóbbi időben ilyen lények már nem keletkezhetnek.

2011. szept. 23. 08:36
 17/20 A kérdező kommentje:
21:07-es, erős üldözési mániában szenvedsz. Olyan nehéz elhinni, hogy nem láttam az említett filmet (mivel nagyon kevés filmet nézek, s pláne nem horrort)? Egyébként azért sem állna szándékomban próbára tenni/bántani a keresztényeket, mert magam is az vagyok.
2011. szept. 24. 10:54
 18/20 valasz88 ***** válasza:
Se sátán, se isten... hányszor kell nekem ezt majd még leírnom? ...
2011. okt. 9. 23:23
 19/20 peni89 válasza:

a névre rákerestem, és egy szentet is találtam a wikipedián írnak róla, ha már ennyire érdekel, úgyhogy nem a sátán fiának a neve, legalábbis a valóságban, és az előttem szólóknak is igaza van, az ómen filmekben volt a neve a sátán fiának damien.

itt a link a valódi szentről, ha érdekel:

[link]

ez itt szent cosmas-ról, és szent damien-ről szóló írás.

itt pedig leírnak mindent a névről:

[link]

pl.: " ORIGIN AND HISTORY

Although the name Damian has Greek origins, it was an early Christian name. Like many saints’ names, Damian become less popular in medieval England during the Reformation. [1]

Damian can also be spelled Damien, Daymian, Damiano, Дамјан, and Damião and also derives from the Latin Damianus and the Greek "to tame" with further derivatives from the Sanskrit word "dam," meaning "to tame."

remélem segítettem. Egyébként nem rossz név, nekem mondjuk mindig Sam Neill jut eszembe róla, aki az ómen 3-ban volt az ifjú felnőtt 34 éves damien. :)

2012. aug. 10. 14:08
 20/20 anonim ***** válasza:

"21:07-es, erős üldözési mániában szenvedsz. Olyan nehéz elhinni, hogy nem láttam az említett filmet (mivel nagyon kevés filmet nézek, s pláne nem horrort)?"

- Neked pedig szövegértése problémád van. Elhittem, hogy nem láttad a filmet, Te viszont nem hiszed el nekünk, hogy az egész sztorit csupán a filmkészítők találták ki.

2012. aug. 10. 16:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!